Skämtet Sverige


Ibland, förresten ganska ofta, undrar jag vad Sverige blivit för pajasland? När började allt gå snett?

Jag är en f.d. moderat, det skäms jag inte över att skriva, men när jag idag ser vart detta parti förvandlats till så skäms jag över den röst jag gav partiet i många val. Varför har det gått så här?

Efter att Moderaterna kapitulerat och gett fritt fram för en vänstersocialistisk budget misstänker jag att partiet går en mycket svår framtid till mötes. Jag har vänner som fortfarande räknar sig som moderater, men när jag hör deras ilska över DÖ så är inte frågan om, utan när, de väljer att ta klivet.

Vanliga M-väljare är förbannade, flertalet statsvetare och journalister som Tomas Boström på GP tar sig för pannan och vad moderata politiker ute i landet innerst inne tänker vore något att analysera.

Det borde betyda något när Finn Bengtsson, en av två moderata riksdagsmän som röstade på Moderaternas budgetförslag, är den som hyllas mest. Tyvärr verkar inte övriga i riksdagsgruppen förstå vad de ställt till med, som exempelvis Maria Abrahamsson…

Skärmklipp

Den som inte finner det horribelt att en moderat som faktiskt röstat på Moderaternas egen budget och som därför får skit av övriga moderater, måste vara utom all räddning.

Det blir allt mer uppenbart att kvinnorna och männen i 7-klövern trivs så bra i sandlådan att de vägrar lämna den. Att miljöpartisterna gillar att sitta och jollra medan sanden rinner mellan fingrarna och napparna fuktas av dregel, kan jag ha överseende med, men moderaterna….mina forna partikamrater…

För er moderater som nu en gång för alla tappat hoppet på ert parti, har jag ett tips. Klicka på länken så får ni veta vad.

 


41 responses to “Skämtet Sverige

 • Göran Lundbom

  Som f d sosse är jag lika besviken på det partiet som Stefan K är på moderaterna. Nu när S samarbetar med islamister och andra galningar i Mp går ju även det partiet bort!

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Kan någon hjälpa mig och förklara varför Alliansen la fram sin egen budget om de ändå tänkte rösta för S dito enligt DÖ?
  Begriper inte deras utspel…

  Gilla

  • Göran Lundbom

   Nej, vem begriper det? Ingen normalt funtad person, gissar jag.

   Gilla

  • Grune

   Ja jag undrar också varför dom sitter och knåpar med en budget och när den är klar säger ” Nu har vi världens bästa budget som vi tänker rösta ner till förmån för islam.

   Gilla

 • Sven-Erik

  För info, Maria Abrahamsson är ledamot av konstitutionsutskottet och är som göken, tweetar (kvittrar), lockar och pockar som göken och lägger sina ägg i andras bo.

  Gilla

 • Grune

  Hela världen hånskrattar åt Sverige och deras 87% idioter.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Vilka är det goda krafterna Albin. Psykisk ohälsa är idag vår stora folksjukdom. Vet inget parti idag som värnar om denna utsatta grupp. Däremot vet jag INTE hur SD ser på denna fråga. Dom andra känner jag till rätt väl. Dom skiter i detta och hoppas problemet skall lösas av sig själv. Tog upp detta med SN:s ledarskribent inför valet. Han sa att våra politiker är livrädda för nya utgifter. Jag menar att på kort sikt kostar det pengar men på lång sikt spar vi både pengar o människoliv. Detta kan kanske överföras till vår infrastruktur. Man lappar o lagar men ex. va-ledningar och järnvägar o vägar kräver ofta nybyggnation om det skall hålla. Så är det även med psykiatrin som i stort lades ner 1995. Idag håller i alla fall polisen med mig.

  Gilla

  • angelicaplacet

   Allt handlar om pengar det måste du väl förstå.Massinvandringen genererar inga pengar,det är en kostnad.Allt annat måste stå undan för denna gigantiska kostnad – runt 250 miljarder.
   Hur du än tänker så är det bästa att tänka som sin egen plånbok och vilka resurser som finns där och vad man bör lägga pengarna på – sin familj eller främlingar i första hand.

   Gilla

  • Peter Skoglund

   Bra Roland Karlsson.

   Albin förstår nog inte, att allt i vårt samhälle handlar om att man gör rätt för sig och samtidigt från riksdagen, bedriver en rättvis fördelningspolitik ut till medborgarna.

   Man anpassar statens inkomster och utgifter efter vart man har behoven och tillsammans skapar man det goda, rättvisa och fungerande samhället.

   Albin ser inte att en stor del av riksdagen sviker och att de s.k ”goda krafterna”, bara bedriver ”fasadpolitik” med väljarnas röster.

   Bra skrivet i dina kommentarer Roland Karlsson, fast jag står fast vid min åsikt, att vi i dagsläget tack vare DÖ, bara har två block, SJU-blocket och SD-blocket.

   Trevlig midsommar till dig.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Dom som känner till mig tex. Pettersson och Skoglund vet hur jag värnar dom psykiskt sjuka. Här sviker både rödgrönt o alliansen. Denna solidaritet från min sida beror på att jag själv var sjuk på 70.talet. Idag är jag helt frisk och jag unnar andra samma lyckliga resa. Är det korkat?

  Gilla

  • Albin

   Nej men det är klokare att stödja de goda krafterna än att klaga på de man anser svika.

   Gilla

  • angelicaplacet

   ”Ensamkommande barnen” tar alla pengar som skulle ha gått till psykvården.

   Tusentals pengar som skulle kunnat ha hjälp människor som har svårt och behöver professionell hjälp.

   Hela landet monteras ner för att id-lösa människor har ett större värde.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  TYVÄRR Peter vi har TRE block. Löfven försökte splittra alliansen med att försöka locka över C o FP. Där gick han bet. OM rödgröna vinner även nästa val gissar jag att V får vara med. Båda blocken lär hamna runt 40%. Sen har vi SD som kan få mellan 15-20% men har inga vänner. Kanske är jag korkad med försöker se verkligheten som den är. Annie Lööf C sa att SD aldrig blir 5:e allianspartiet. Den kvinnan känner inte till att det finns sjuka människor i vårt land. Hon saknar social profil. Här vill jag veta mer vad SD tycker. Men jag kanske är FÖR korkad för att kunna rösta på SD.

  Gilla

 • jgarn

  Det handlar om att se verkligheten eller att leva i en politiskt avskyvärld, långt från vad som normala människor kan acceptera.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Bra fråga Angelicaplacet ställer. Politiker på heltid tjänar allt mellan 40-60.000. Som jämförelse kan jag nämna att jag aldrig haft en lön över 20000 som brevbärare. Fick sjukpension 2007 och folkpension 2013. Min gumma har haft sämre lön och hon får sämre pension än jag, trots att min inte är hög. Så varför skall vi rösta på moderaterna?

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Vi har idag TRE block. Vi kan tycka vad vi vill om det men detta är faktum. Alliansen verkar väl sammanslutna. Men vinner S-lägret även nästa val kan det bli känsligt. Varför skulle dom inte göra det?

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Hej, Roland!

   Eftersom DÖ är bindande till år 2022. Så har vi i dagsläget bara två block. Fast lite annorlunda politiska block än vanligt.

   SJU-blocket och SD-blocket.

   Gilla

  • Albin

   Ja vi har tre block, vem som vinner nästa gång är en öppen fråga.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Mycket bra skrivet ,Stefan K.

  Inget hindrar Maria Abrahamsson att rösta efter förnekelse.
  Men har hon M-väljarnas mandat?
  Tror inte det, de kräver ärlighet och att man röstar på sin egen politik.

  Gilla

 • Albin

  MODERATERNA Ja en del av dem har inte precis uppskattat att det arbetande folket ska få lön för mödan andra moderater har haft en motsatt åsikt.
  En del har varit väldigt konservativa. vilken av grupperingarna tillhörde du Stefan?

  Gilla

 • SD-TV frågar Alliansen om DÖ - Señor H

  […] Ganska avslöjande. Se honom jaga motvilliga intervjuoffer i riksdagshuset här. Relaterat: Skämtet […]

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hur mycket tjänar en politiker i månaden och hur många politiker finns det i varje parti som uppbär månadslön av skattebetalarna?

  Gilla

 • Tony

  Det började att gå snett när jubelidioten Fredrik Reinfeldt
  blev vald till statsminister, han är det enskilt största
  skadedjur som drabbat landet i modern tid, han är
  fullt jämförbar med Mördaren Brevik var för Norge,
  med den skillnaden att Brevik utförde dåden själv
  genom att ta livet av oskyldiga Människor, men vet någon
  hur många liv som kommer att spillas här i Sverige
  innan vi kan se slutresultaten efter den dåraktiga
  massinvandringspolitik som byggdes ut med full kraft
  av F:R i maskopi med MP? Vi ställs varje dag inför
  det ena mordet efter det andra, som blir resultatetet
  efter den slappa och okontrollerade invandringspolitik
  som är signerad Mr Reinfeldt, och som fullföljs av
  det skämt som är efterträdare.

  Gilla

  • Pica pica

   Instämmer med Tony angående Reinfeldt. Fredrik spelade ju under täcket med MP som statsminister. Det är han som förstört M. Tror han fick ett överslag vid en debatt mot Jimmie.

   Har tittat på en del gamla debatter och Reinfeldts ögon lyser av hat varje gång han mötte Åkesson. Kanske för att han så ofta förlorade debatten.

   Gilla

 • Argus

  Att rösta på V(PK), är det sammanhållning, Maria Abrahamsson? Ja, rent formellt är det nog så men vad det vad DINA väljare ville när de röstade på DIG?

  Gilla

 • Grune

  Stefan K. Du är hjärtligt välkommen till ett parti som lyssnsr på sina väljare och gör som dom har lovat.

  Gilla

 • Stenbock

  Stefan K:
  🙂 🙂 från mig för dina rader…Och 😉 🙂 för din länk till alla i ”Nya arbetarpartiet Moderaterna”.
  Kan själv inte skryta med,att ha varit involverad i Högern…Har däremot suttit tillsammas med dina f.d. partivänner i nämnder,styrelser och t.o.m. i beslutande organ !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hela Alliansens s.k politiker begår tjänstefel som är bestämt att pågå till år 2022.

  Man skulle egentligen räkna ut hela Alliansens löneutbetalningar till s.k politiker från den 27 december 2014 – tills den tar slut.för att få en uppfattning om hur mycket pengar det handlar om som skattebetalarna betalar ut till dom.

  Gilla

 • Lena

  De förstår säkert men de har inte F B kompetens, han kan gå ifrån sin post vilken dag han önskar och arbeta som läkare.
  Många av de övriga har nollkompetens det enda de kan är att skamligt leva på våra skattemedel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: