Så funkar, inte, riksdagen

Ordbok – Demokrati

All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. 

Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i vårt land. Svenska folket väljer vart fjärde år 349 personer som ska företräda dem i riksdagen.

Riksdagens uppgifter är att stifta lagar, besluta om skatter och bestämma statens budget. Riksdagen granskar också regeringen och de statliga myndigheterna. Dessutom har riksdagen stort inflytande på utrikespolitiken.

Så funkar riksdagen

Idag röstade den Riksdag som är folkets främsta företrädare ja till regeringens vårändringsbudget, röstsiffrorna blev 144 mot 2 sedan nästan alla av de närvarande borgerliga ledamöterna lagt ned sina röster i slutomröstningen, i enlighet med Decemberöverenskommelsen (DÖ).

-Pettersson blir förbannat, 36 ledamöter var frånvarande medan 167 avstod från att rösta. De har 60 000 kronor i månaden för att representera sina väljare och det skiter de i. De avstår från att rösta på sina egna förslag!!! De förslag de blivit valda för!!! De avstår från att sköta sitt jobb!!!

10 thoughts on “Så funkar, inte, riksdagen

 1. Kanske inte ENS fel att TVÅ bråkar. Önskar alla på bloggen en fin midsommar och resten av denna ljuva årstid. Jag o min oäkta kommer allt närmare soffan. Vem i hela världen kan man lita på? I morgon tar vi ett glas till sillen Pettersson. Önskar speciellt Pettersson o Skoglund allt gott!

 2. Jag DÖ-förklarar härmed hela riksdagen!
  Jag hoppas att väljarna fattar att det nu barafinns två ( 2 ) partier i riksdagen, 7-klövern och SD. Om man inte röstar på SD utan väljer något annat parti så är det MP som styr Sverige och vi kan räkna med att det kommer att medföra en höjning av antalet i invationstyrkorna kommer att ske. Innan den här mandatperioden är slut tror jag att kostnaden för detta kommer att ligga en bra bit över 50% av statens budget och hamna någonstan på 400-450 miljarder och resten av pengarna skall räcka till allt annat.
  Detta med SÄNKT skatt för pensionärer omvandlas nu snabbt till HÖJD skatt med ganska mycket för samma grupp.

 3. ”DÖ-nickarna” har tagit över Sverige. Det är ofattbart.

  Moral, heder, ärlighet och respekten för demokratin är ej längre i funktion i vår riksdag. Väljarna har definitivt INTE valt denna DÖ-nicke riksdag.

 4. Underbart med politiker som Finn Bengtsson som har ett förintande svar
  på gruppledarens fråga ”Vad har du för ekonomi när du inte längre
  är riksdagsledamot?” Han svarar; då är jag professor i medicin i
  Linköping. Såna ledamöter vill ingen partiledare ha i sin riksdagsgrupp

  • 27 december 2014 tog DÖ-nicke juntan över Sverige.

   Med enfald ska landet Sverige styras.

Kommentera