Så funkar, inte, riksdagen


Ordbok – Demokrati

All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. 

Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i vårt land. Svenska folket väljer vart fjärde år 349 personer som ska företräda dem i riksdagen.

Riksdagens uppgifter är att stifta lagar, besluta om skatter och bestämma statens budget. Riksdagen granskar också regeringen och de statliga myndigheterna. Dessutom har riksdagen stort inflytande på utrikespolitiken.

Så funkar riksdagen

Idag röstade den Riksdag som är folkets främsta företrädare ja till regeringens vårändringsbudget, röstsiffrorna blev 144 mot 2 sedan nästan alla av de närvarande borgerliga ledamöterna lagt ned sina röster i slutomröstningen, i enlighet med Decemberöverenskommelsen (DÖ).

-Pettersson blir förbannat, 36 ledamöter var frånvarande medan 167 avstod från att rösta. De har 60 000 kronor i månaden för att representera sina väljare och det skiter de i. De avstår från att rösta på sina egna förslag!!! De förslag de blivit valda för!!! De avstår från att sköta sitt jobb!!!


10 responses to “Så funkar, inte, riksdagen

 • Roland Karlsson

  Kanske inte ENS fel att TVÅ bråkar. Önskar alla på bloggen en fin midsommar och resten av denna ljuva årstid. Jag o min oäkta kommer allt närmare soffan. Vem i hela världen kan man lita på? I morgon tar vi ett glas till sillen Pettersson. Önskar speciellt Pettersson o Skoglund allt gott!

  Gilla

 • Grune

  Jag DÖ-förklarar härmed hela riksdagen!
  Jag hoppas att väljarna fattar att det nu barafinns två ( 2 ) partier i riksdagen, 7-klövern och SD. Om man inte röstar på SD utan väljer något annat parti så är det MP som styr Sverige och vi kan räkna med att det kommer att medföra en höjning av antalet i invationstyrkorna kommer att ske. Innan den här mandatperioden är slut tror jag att kostnaden för detta kommer att ligga en bra bit över 50% av statens budget och hamna någonstan på 400-450 miljarder och resten av pengarna skall räcka till allt annat.
  Detta med SÄNKT skatt för pensionärer omvandlas nu snabbt till HÖJD skatt med ganska mycket för samma grupp.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”DÖ-nickarna” har tagit över Sverige. Det är ofattbart.

  Moral, heder, ärlighet och respekten för demokratin är ej längre i funktion i vår riksdag. Väljarna har definitivt INTE valt denna DÖ-nicke riksdag.

  Gilla

 • Lena

  Svenskarna är nog mest intresserade om det går att sitta ute på midsommarafton eller ej. Ej att förglömma, priset på jordgubbarna och nypotatisen !
  http://www.bonton.se/?d=2015-06-17

  Gilla

 • extravalet2015

  Reblogga detta på extraval2015 och kommenterade:
  Så fungerar inte riksdagen.

  Gilla

 • Anders Nilssson

  Underbart med politiker som Finn Bengtsson som har ett förintande svar
  på gruppledarens fråga ”Vad har du för ekonomi när du inte längre
  är riksdagsledamot?” Han svarar; då är jag professor i medicin i
  Linköping. Såna ledamöter vill ingen partiledare ha i sin riksdagsgrupp

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: