Erik Ullenhag med nya myter

Samhällsmagasinet Neos Paulina Neuding har intervjuat den före detta integrationsministern som listade myter om invandringen på regeringens hemsida, men som själv kritiserats för sitt sätt att räkna på segregationen. Nu har han nytt jobb som Folkpartiets ekonomisk-politiske talesperson.

Ett av Erik Ullenhags mest okonventionella beslut som integrations-minister var att skapa en särskild sida på regeringens webbplats där vanliga ”myter” om invandringen listades och bemöttes.

Sidan finns inte kvar, bortplockad av den nya regeringen, men frågorna kvarstår. Är det regeringens roll att styra samhällsdebatten genom att lista rätt och fel åsikter i kontroversiella ämnen? Och vad var sant och falskt när regeringen exempelvis avfärdade som myt att tiggeriet i Sverige skulle vara organiserat: ”Det finns inget som tyder på att tiggeriet är organiserat eller att det finns kriminalitet bakom”, stod det på webbplatsen, bland annat.

Sommaren före valet 2014 publicerade Dagens Nyheter en notis om att Sandvikens kommun tjänar smått sensationella en halv miljard kronor årligen på invandringen. Sensationellt, eftersom invandringen har beräknats kosta mellan 1,5 och 2 procent av BNP varje år. Arbetslösheten bland invandrare i Sandviken ligger på 30.4 procent.

Likväl skrev Erik Ullenhag, då integrationsminister, på Twitter: ”Ett öppet Sverige handlar om solidaritet men Sandviken påminner om att vi också blir rikare av öppenhet.”

Det visade sig att det revisionsbolag som hade gjort beräkningen bland annat hade räknat stats-bidrag till invandrare som en intäkt för kommunen. Nyheten var en anka, invandringen är sannolikt ingen vinstaffär för Sandvikens kommun heller, och det rör sig defintivt inte om någon vinst på en halv miljard.

En annan myt på regeringens hemsida: ”Sverige anpassar sig till kvinnofientliga traditioner.” Svaret löd: ”Det stämmer inte. Regeringen för en mycket aktiv politik mot de tendenser som finns i Sverige till hedersrelaterat våld och förtryck, barnäktenskap, tvångsäktenskap och andra företeelser som strider mot individens rättigheter.”

Sant eller falskt? På Rinkeby torg, uppmärksammat i lokalmedier för att det dominerades av män och för att kvinnor som försökt fika där hade jagats bort. Kommunen i Rinkeby placerade till och med ut rosa bänkar för att kvinnor skulle veta att de hade en plats på torget. Snart satt männen även på de rosa bänkarna. Det är fyra år sedan nu. Då mötte jag en optimistisk Erik Ullenhag, som menade att problemet skulle angripas med en politik för fler jobb, och att fler jobb var att vänta med Alliansens sysselsättningspolitik.

Trots situationen i Rinkeby stod det sedan på regeringens webbsida att det är en myt att det skulle ske en anpassning till ”kvinnofientliga traditioner” i Sverige.

Läs hela intervjun på NEO, för sanningen är att Ullenhag fortsätter att ljuga och sprida myter. “Myten” Ullenhag påstår att vi inte fått det jättelyft vi hoppas på när sanningen är att vi inte fått något lyft alls, tvärtom är vi på väg rakt ned i avgrunden…2015-06-15_1847

14 thoughts on “Erik Ullenhag med nya myter

 1. Om du upprepar en lögn tillräckligt ofta blir den till sanning hos flertalet.
  Skillnaden mellan en häst och en politiker?
  Hästen kan inte sko sig själv.

 2. Finns bara en enda myt i denna ideologiska kökkenmödding och det är Ullenhag själv.

 3. “Den stora saken i Sverige är att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden.”

  Det har vi nog förstått ända från början så att säga? Att förstöra den generella välfärden.

  • Med tanke på att Ullenhag är dvärgväxt är det inte underligt att han vill ha lägre trösklar.

   Önskar bara att trösklarna varit högre då denne odugling fick sitt jobb!

   • Synonymen :
    Hur var det med Marjasin , han tog sats och hoppade över trösklarna !

 4. Inte jättelyft…
  Nej en håla av format Falu Koppargruva där vi öser ned pengar och människor

 5. Varför lyckas aldrig Folkpartiet mobilisera en startelva när Riksdagens årliga fotbollsturnering går av stapeln om Erik Ullenhag skall vara med?

 6. Läs det här så förstår man lite mer av vad som väntar framöver. Det spelar ingen roll hur många svenskar som får stryka på foten framöver. Det är “mångkultur”, “mångfald”, “globalisering”, “Digitalisering” och artificiell intelligens till dess mänskligheten har utplånat sig självt och de rika har flyttat till Mars. Om de nu hinner dit?

  http://vigilantcitizen.com/latestnews/bilderberg-2015-the-agenda-and-the-attendee-list-of-this-elite-conference/

  • Dom lär aldrig komma iväg, för C vill avskaffa fosila bränslen och det går ite att köra en rymdraket på solenergi.

  • Tvångstankar behandlas medicinskt, Sverige har dessvärre inte sådana behandlingshem / mentalsjukhus kvar längre.

Kommentera