Ett barn finns inte längre


När Lisa Holm låste dörren på sin arbetsplats och satte sig på sin moped för sin vanliga färd till hemmet, virvlade säkert tankarna som de gör hos en 17-åring.

Vad tänkte hon på när hon började sin färd hem till väntande föräldrar? Planerade hon sommarens äventyr tillsammans med sina vänner? Var det en inplanerad och efterlängtad resa som gladde Lisa på den tråkiga väg hon tagit så många gånger? Var det han med stort H som Lisa förälskat i och som hon längtade efter att få krama framför solnedgången i den sommarvarma natten?

Vi får aldrig veta, för två män valde att avsluta Lisas liv den 7:e juni 2015. Männen som jobbade inte långt från Lisa Holms arbetsplats hade säkert sett henne vid ett flertal tillfällen, de kanske har pratat med varandra och Lisa kanske skrattat tillsammans med dem. Vad rörde sig i männens huvud? Klarade de inte av att hantera situationen med en ung, söt och blond flicka som ökade deras lustar trots den stora åldersskillnaden? Var det ett planerat mord, eller ett infall där lustarna övergick till mörka tankar?

Lisa Holm blev bara 17 år, ett barn som själv aldrig fick chansen att skaffa egna. Saknad av föräldrar, saknad av vänner och kanske också saknad av en nyfunnen pojkvän, är det nu bara minnen kvar att leva på.

Jag kände inte Lisa Holm, så det vore förmätet av mig att berätta om hennes unga liv, hennes tankar och planer. Jag känner dock många tjejer i Lisa Holms ålder, tjejer som i dagarna haft skolavslutningar där de ledigt sommarklädda vandrat hem med tusen tankar över det kommande sommarlovets äventyr. Glada och lite spralliga har de berättat om sin nyfunna kärlek, sina nyinköpta kläder de gärna poserat i framför leende föräldrar, om sommarjobbet de jagat och fått, om resan till Liseberg med sina vänner, om sommarens sol och bad och om andra äventyr som väntar barn med livet framför sig.

I år får Lisa Holm aldrig uppleva detta. Aldrig någonsin mer får Lisa Holm uppleva det som vi alla upplevt. Aldrig någonsin mer får Lisa Holm uppleva sorg och glädje. Aldrig någonsin mer kommer Lisa Holm att tröstas av sina föräldrar när livet inte alltid gått som man hoppats. Aldrig någonsin mer kommer Lisa Holm att lägga armen om en nära vän i en ömsint och värmande tröst.

Två 30-åriga män berövade henne detta.

Just nu manifesteras det till minne av Lisa, ljusmarschaller tänds och vänner gråter tillsammans med familj och släkt. Bra, låt inte denna händelse bara rinna av. Minns Lisa för den hon var, en ung, söt och glad tjej som inte fick möjligheten att kliva in i vuxenvärlden.

Tyvärr väcker detta inte Lisa till liv och det som känns extra sorgligt mitt i allt detta sorgliga, är att Lisa Holm är bortglömd om fem år. Bara de närmaste anhöriga lär ha minnet kvar, minnena sitter i väggarna och på väggarna hänger fotografier av en leende dotter som rycktes ifrån dem. De kommande fem åren lär vi få läsa om ytterligare fall med unga flickor som bragts om livet av de mänskliga avskum som vi alla idag önskar allt ont i världen. Om fem år kommer Lisa Holm bara vara en siffra i mängden.

Är det nu inte dags att en gång för alla, ställa oss upp och skrika att NU FÅR DET FAN I MIG VARA NOG!


21 responses to “Ett barn finns inte längre

 • Naivtive

  Lisa Holm kommer inte att vara glömd om 5 år är min uppfattning, vi kommer fortfarande ihåg Elin Krantz och undrar varför hon blev mördrad?
  Ephraim Tadele var en etiopier som en annan etiopier ville gifta sig med, Tadele bodde i USA och var straffad där, han borde inte ha fått rätt att komma hit över huvud taget, inga öppna gränser att skylla på, bara idiotiska politiska beslut. Bengt Westerberg borde suttit i cellen bredvid för medhjälp till mord.

  Ansvar borde krävas och borde tas.

  Gilla

 • levandetro

  Nu Tony är det ju så att Sverige är med i EU så därför får vi hit dessa individer alltså inte den stans regerings fel utan alla de som röstat för EU medlemsskap

  Gilla

 • Mimi N.

  ”Nej, det händer inte i Sverige, man gör inte det i Sverige” är den kända formeln (nästan en/ett mantra) som naiva försöker lura sig själva. Ja, man vill gärna tro på människans goda natur, på uppfostran och en sund miljö. Man behöver bli medveten nu att det är passé, inget är idag som det var i gamla goda tider. Vi har släppt odjuren in i vår hage, låter dem bestämma, sitter vackert på vår plats och be om att inte bli slaktade än, inte nu. Som jag såg på en dokumentär om förintelselägren under 2-a världskriget: en stackars judinna bad gud om att få leva en dag till, bara en dag …

  Gilla

 • Tony

  Skicka även bilderna av denna manifestation till den
  nuvarande töntregeringen som fortsätter importen av
  dysfunktionella individer i stor skala, och som är fullt
  medvetna om att liv kommer att spillas på grund av
  att denna regering har svårt att få ordning på sina
  hjärnceller och bete sig som andra normala länders
  makthavare!

  Gilla

 • Luntan

  OT?
  Våra kommentarer här på den utmärkta Petterssonsblogg.se eller liknande bloggar leder inte till någon förändring av det läge som Sverige nu sjunker allt djupare i. Kräv att man avskaffar DO och integreringsverk och upprättar i stället ett Repatrieringsverk! Därefter påbörjas en genomgång av alla givna PUT och vilka som godkänt dem. Inga domstolsförfaranden behövs. Förstärk polisens beväpnade insatsgrupper med frivilliga för att verkställa utvisningarna varefter saneringen kan börja. Tänk efter! Vem skyddar oss? För nu gäller det i ökande grad våra liv.
  / Frivillig & förbannad 72-åring

  Gilla

  • Mimi N.

   Utmärkt, Luntan, av med hatten – du har så rätt! Men det är bara vi här på sajten som ‘hör’ dina ord, hur många till är det, måtro????

   Gilla

 • Sanningsägaren

  Vi kommer bevittna sådant lång tid framöver tack vare mångkulturen. Mer mord, mer våldtäkter, mer knark, mer våld och mycket mer anklagelser på att Svenskar är rasister. We’ve seen this movie before, mångkultur har aldrig funkat någonstans. SOCIALISM IS THE POLITICS OF ENVY.

  Gilla

 • Mimi N.

  Man får inte glömma denna tragedi, inte om ett år, inte om fem år – aldrig. Man måste rycka sig ur likgiltighet och apatin och börja agera. I USA har sådana hemska händelser resulterade i stora manifestationer och rörelser. Man har tagit initiativ och grundade lagar som bär offrens namn och folk samlade fonder för att kampen ska fortsätta efter att gärningsmännen fått sitt straff (livstidsfängelse eller avrättning). Man måste förebygga och hindra brott på riktigt – genom att straffa, inte genom att belöna med jobb och bostad, att behandla med terapi eller ‘reabilitera’ de skyldiga. Bestarna förblir bestar hela livet, de måste tas bort: ‘take them off the street’ säger amerikanerna.
  Apropå ‘street’: i Sverige skriker man ”inga fascister, inga rasister på våra gator’.
  I rest my case – for now ….

  Gilla

 • Mimi N.

  De gripna och ‘förhörda’ mordmisstänkta kan vara ‘patsies’, ‘scapegoats’ – syndabockar – som dök upp på fel plats och fel tid, men de tjänar ett syfte.
  Vi får inte glömma Missing People som först, alltså före polisen, hade någon typ av kontakt med dem. Det är möjligt att någon/några av Missing People kunde höra vilket språk dessa tre pratade sinsemellan, eller hur de bröt på engelska. Man behöver inte ha en lingvists utbildning för att gissa.

  Det ät revolterande att ALLA involverade i sökandet fortfarande är förtegna. De misstänktas försvarsadvokater har blivit belagda med yppandeförbud av åklagaren. Det är sådana detaljer som gör folk att undra och spekulera.
  Angående sajten http://www.donehealth.com, kan jag säga att jag hittat den, kopierade och klistrade den i min dator inatt. Några minuter senare var sajten borta! Hackare på ‘hög’ nivå???? Jag har inte kollat idag igen, men jag antar att den är fortfarande borta.

  Gilla

 • Peter

  Jag läste någonstans att hon blivit grovt skändad. Stämmer detta så är det sjukt långt bortom allt förstånd.
  Vi ser på videos hur de förnedrar sina krigsfångar…men i Sverige…fy fan.

  Gilla

 • Galten

  Hur många offer och liv skall offras på mångkulturens altare? Jag håller samtliga regeringsmedlemmar nu och bakåt i tiden, samt de 80 % dönickar som sett till att de får fortsätta med sin dåraktiga avveckling av landet, skyldiga för detta avskyvärda dåd.

  Gilla

 • Argus

  Kan mycket väl vara ett inbrott som gått snett: ”Polisen har kartlagt ett 15-tal kriminella nätverk som begår brott i Sverige. Cirka 500 personer är hemmahörande i Litauen. Cirka 300 personer kommer från Polen.” (http://www.svt.se/nyheter/over-halften-av-alla-bostadsinbrott-och-bilstolder-sker-av-internationella-ligor)

  Det undanröjer dock inte politikernas ansvar att skydda svenska folket. Stoppa massinvandringen och inför visumtvång för personer från Litauen, Polen, Georgien, Vitryssland och Rumänien och Bulgarien. NU!

  Gilla

 • Cathrin

  Det finns inga ord.
  Vila i frid.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Oerhört tragiskt, Vi kommer alltid att minnas, med det även göra oss till minnes om Sveriges förkastligt låga straffskalor med dess öppna gränser.
  Ser det som ett måste att minnas var gång öppna hjärtan benämns.

  Gilla

 • Alf

  Både Alex Schulman på Aftonbladet och Thomas Mattsson på Expressen, skriver upprörda artiklar om hur vidriga svenskarna är som uttrycker sig illa om att mördarna var utlänningar, det bekommer dom mer illa än det faktum att Lisa blev mördad. Återigen ser vi hur medierna tar utländska gärningsmän i försvar genom att komma med rasistkortet, fy fan vad vidrigt.

  Gilla

  • Albin

   Alf, att andra är vidriga ger en inte själv rätten att vara vidrig.

   Gilla

   • Gahoo

    Tyst med dig!!! Du är inte våran lärare eller mamma..Vad händer den dagen en muslimsk tjej blir kidnappad, våldtagen och styckad??

    Gilla

 • jgarn

  Häng de skyldiga. Vi måste få relevanta straff här i Sverige.

  Gilla

 • jockfall

  Nu gäller det att vara på sin vakt, titta över axeln och inte vara så godtrogen. Sverige har förändrats och det blir mer elände framöver -tyvärr.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: