Bil sprängd i Göteborg – flera döda – barn fanns i bilen

Polisen

015-06-12 17:22, Trafikolycka, personskada, Göteborg
Från Torslanda kommer uppgifter om en bil som är skadad utanför brandstationen.

Räddningstjänst och ambulans är på väg. Uppgiftslämnaren har hört en smäll, eventuellt kan flera personer vara skadade, oklara omständigheter i nuläget. Polis är på väg.

Uppdatering:

Stora trafikstörningar på olycksplatsen som spärrats av. Polispatrull meddelar att flera chockade vittnen finns vid olycksplatsen.

Skadade har förts till Östra Sjukhuset.

Det skall röra sig om fyra eller fem personer som är allvarligt skadade, samtliga skall ha befunnit sig i bilen.

Uppdatering:

Tekniker är på väg för att undersöka bilen. Avspärrningen utökas för att personal på plats skall kunna undersöka vad som hänt. Samtidigt arbetar poliser med att hålla förhör med vittnen.

Uppdatering:

Mycket tyder på att en explosion skall ha orsakat skadorna som inrapporterades som en trafikolycka. En förundersökning är inledd gällande brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för brottet. I nuläget är det fortfarande oklart vad som inträffat.

Polisen

-Pettersson har aldrig hört talas om att bilar exploderar på detta vis och antar att det var något jävelskap på gång…

Uppdaterat: fyra döda varav en flicka i förskoleåldern. Polisen konstaterar att det inte var en naturlig olycka. Det fanns sprängmedel i bilen.

 

19 thoughts on “Bil sprängd i Göteborg – flera döda – barn fanns i bilen

  1. Fortsatt högsta möjliga tystnad kring denna mångkulturella knall !
    Visserligen har det framkommit,att en c:a 30-årig känd ligamedlem,hade skottväst på sig,när bilen flög mot himmeln…Tänk vad spännande allt har blivit i gamla Svedala senaste årtionden.
    Gjorde f.ö.ett undantag från min regel,(p.g.a. ren nyfikenhet) och lyssnade till den ”presskonferens” som utlysts i Lisa-fallet.Det som framkom vid denna var,att polisen nu är korrekt kvoterad,efter mångfald.
    I övrigt lades haspen på,och inga nya uppgifter framkom.Med undantag av,att den väldekorerade polischefin hade en utomordentlig svada.Därtill kunde hon med ett kvartslångt babblande undvika,att svara på några som helst intressanta frågor !

  2. Vart är samhället på väg. Att bilar kan börja brinna har hänt många gånger men att bilar sprängs i luften är något nytt. Jag räds den här utvecklingen och undrar var det ska sluta. Våldet blir grövre hela tiden. Vem förstår?

    • Slår mig för bröstet…J A G förstår varför !!!!! Tänk efter Roland om dessa folkslag och raser av beduiner,tidigare fanns i fredliga och lugna Sverige.

  3. Men man har kanske en hint om vem som ägde/körde
    bilen om det var en Svensk familj med Tomtebloss i lasten,
    eller en bil full med sprängmedel för att användas till Terror
    antingen här eller någon annan stans??
    Fast när uppgifterna är knappa kan man ge sig fan på att
    det handlar om importerade juveler!

  4. Jag undrar också varför media tystar ner den här bilexplosionen?? Något allvarligt måste ligga bakom, alltså något som skulle kunna få negativa konsekvenser för massinvällningen av MENA folket. Om det är en sk gänguppgörelse så är det likafullt av allmänintresse i allra högsta grad med tanke på att även oskyldiga skulle ha kunnat skadas. Om det inte är en gänguppgörelse utan bomben transporterades i bilen och var tänkt för ett annat mål, då är det ännu mer av allmänintresse. För vilket var målet i så fall? Kan det ha något med Skråmos uppmaning att göra??? Kan Volvo har varit målet?

  5. Lite mindre transfereringar för berörd kommun alltså. Sannolikt också välbehövligt!

  6. Illa. Mycket illa, har ”dom” børjat læmna ghettona med sin berikande kultur.

  7. Trodde det var nyheter från Iraq men det var ifrån Göteborg är det månne Stefans o Monas gäng som varit i farten igen…..

    • Nej de du nämner var i Slottskogen,och tuttade eld på ett hus ! Detta brinner fortfarande i ljusan låga.Har funderat över varför PK-organen i stort behandlar denna tragedi i Torslanda,med största möjliga tystnad.
      Aftonslasken t.ex. har istället proriterat en notis om skottlossning, utanför ett hotell på Kreta ! 🙂

  8. Jag tycker det är viktigt att polisen går ut med etniciteten på de som dött i denna olycka. Gör man inte det så kommer det bara att bli ännu värre.

  9. Om polisen och Säpo behöver allmänhetens hjälp i framtiden så är det extremt viktigt med korrekt information. Att trolla, ljuga och trixa från massmedias sida kommer bara göra allting ännu värre.

    Men det kanske är det som de är ute efter?

  10. Förr sprängde vi berg för att bygga och i gruvor för att utvinna.

    Nuförtiden spränger vi människoliv i städer.

    Tänk så vi svenskar har förändrats.

  11. 26 av de 27 häktade från eldstriden på Rosengård (i Malmö) släpptes igår. Inatt small en bomb på Seved.
    Och det är KNÄPP TYST från politikerna.

    • Ja liksom den nya ”olyckan” vid Torslanda,behandlas sådana händelser med silkesvantar… Tänk om någon av asylkramarna, skulle få vetskap om,vad som dagligen sker i landet ?
      Otaliga av alla med ”öppna hjärtan” skulle ju ligga vakna och sörja !

  12. Att döma av den bild som publiceras från sprängplatsen var det ingen vanlig liten handgranat,som gick i vädret !Gropen bakom vraket,visar en grop som påminner om en 250 kg bomb ! Ska vi nu sörja,att flera av pensionshjälparna lämnat Hisingen för alltid ?

Kommentera