Fem åldringsbrott i rätten, 102-årig kvinna bestulen


INVANDRARBROTTSLIGHET. Genom att utge sig för att vara läkare lurade de två männen in sig hos åldringar. När duon greps av polisens spanare hade de just bestulit en 102-årig kvinna i Helsingborg. När duon greps hade polisen haft ögonen på dem under en längre tid. Männen misstänks ingå i en liga som specialiserade sig på att stjäla från mycket gamla och inte sällan dementa kvinnor. I början av året noterade polisen en dramatisk ökning av den typen av stölder i södra Sverige.

Tillvägagångssättet var varje gång detsamma; offret ringdes upp av en man som utgav sig för att vara läkare eller vårdpersonal. En granskning av männens telefoner visar att de hittade sina offer på internetsajten birthday.se

Medan den ene mannen lurade in offret i köket sökte en kumpan igenom bostaden i jakt på smycken och kontanter.

Stölden mot en 102-årig kvinna en februaridag i Helsingborg skulle bli Malmöduons sista brott. Vad de inte visste var att ett stort antal av polisens spanare följde vartenda steg som de tog. Efter att ha kört vårdslöst från Malmö till och i Helsingborg – sannolikt för att försäkra sig om att de inte hade polisens ögon på sig – tog sig duon in hos den gamla kvinnan med sin beprövade metod. När de kom ut ur bostaden greps de av polisen.

Förutom stölden mot den 102-åriga kvinnan åtalas männen för fyra andra liknade stölder i Helsingborg, Höganäs, Kristianstad och Jönköping.

-Pettersson tycker det är märkligt att media inte nämner att det rör sig om pensoinsräddare som ska ta hand om oss när vi blir gamla…

  • Olenczuk, Zbigniew Medborgare i Polen
  • Pawlowski, Wellington Robertino Medborgare i Sverige

Pawlowski var för övrigt en gammal bekant på bloggen. Häktas för inbrott i Ystad

2010 dömde Göteborgs tingsrätt Wellington Pawlowski, för grov stöld, försök till grov stöld, rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott till fängelse i ett år och åtta månader. På grund av sin ålder får han straffrabatt annars hade det blivit 2 år och 6 månader. Åtalet omfattade även två snarlika stölder i Malmö där han och en kvinna i det ena fallet fick med sig guld och 40 000 kronor från en 96-årig kvinna. Tidigare dömd 2007 av Ystads tingsrätt för bland annat för grov stöld, stöld och olovlig körning till dagsböter. Även dömd i Danmark.

Den gode Wellington är zigenare, men det behöver väl knappast nämnas, det är inte alla människor som är ”tuffa” nog att ge sig på en 102-årig kvinna…


10 responses to “Fem åldringsbrott i rätten, 102-årig kvinna bestulen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: