Vi kommer inte att ta emot syriska flyktingar om vi inte har bostäder till dem


INVANDRING. Norges statsminister Erna Solberg är glad över att tillkännage avtalet om flyktingarna från Syrien som presenterades i stortinget idag, efter nästan en månads förhandlingar mellan de politiska partierna.

– Utgångspunkten för de konservativa och regeringen var en annan, men med tanke på att den parlamentariska majoriteten ville ha ett mycket större antal, så tror jag detta avtal är bra, sade Erna Solberg när hon möter pressen på eftermiddagen. Erna Solberg är glad att avtalet gav ett samförstånd om att ge mer hjälp i flyktingarnas närområden, vilket hon tycker är ”oerhört viktigt.”

Alla partier i Stortinget, utom Fremskrittspartiet och socialistpartiet, har kommit överens om att Norge ska ta emot 8000 syriska kvotflyktingar under tre år. – Detta kräver en stor nationell satsning för att ordna bostäder och en bra integration för de som kommer, säger Solberg.

Det kan också bli färre en 8 000 flyktingar om vi inte hittar bostäder för vi kommer inte att ta emot flyktingar om vi inte har bostäder till dem och det sitter redan 1 000 personer och väntar på asylförläggningarna.

-Pettersson noterar att i Sverige sitter det 50 000 på asylmottagningarna men vi bromsar inte ändå och det där med att ge hjälp i närområdena…vi tar istället knappt tio miljarder från biståndet och lägger på Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium…

Dagbladet 


24 responses to “Vi kommer inte att ta emot syriska flyktingar om vi inte har bostäder till dem

 • Mr Q

  AR.66:
  Ledsen men kan inte sjunka ner till din nivå…endast en enkel fråga.Väljer ni i arabiska världen,era ledare efter utseende ? Trodde att det visade sig redan vid födelsen,vilken klan ni araber skall låtas få tillhöra !!!!
  Allan Achba…

  Gilla

 • Norge föredrar hjälp i närområdet - Señor H

  […] nära oroshärdarna, inte genom kostsam asylmottagning i avlägset belägna länder. Läs här. Relaterat: Inga flyktingar om vi inte har bostäder. Relaterat: Norska flyktingar […]

  Gilla

 • farbror br

  Vad spelar det för roll hur jimmy ser ut!? Vad han har för hudfärg.det har ju inte med hudfärg att göra när det gäller massinvandring. Tog vi hit 100000. Vita ryssar varje år,när det inte finns bostäder eller jobb,så skulle ju jimmy,jag och sd kämpa för att stoppa den invandringen.eller trodde du av någon anledning att jimmy och sd var ett rasistiskt parti!?

  Till ar.66.

  Gilla

  • AR.66

   Mäh, vaddå trodde?! Ni håller på och säger neger hit och arab dit och etniska svenskar minsann är de som har rätt till Sverige och våra gener är svenska för att vi är bra och deras gener är skit för att de inte är svenskar och så vet ni inte ens vad eran partiledare har för gener. Folk är inte dumma och alla vet att ni gömmer er bakom invandringsfrågorna och islam för att alla är frustrerade på situationen men ni har i själva verket andra syften. Ni vill rensa Sverige från allt ni anser vara icke svenskt såsom mörkhyade eller ”blattar” och oavsett hur välanpassade de är så ser ni ner på dem. De får arbeta och betala skatt som roboter men när de öppnar käften och klagar det minsta så säger ni ”packa och åk”. Inte det Sverige ni vill egentligen ha? Makt endast för de ”vita” ”svenska”. Vi har inte glömt SDs rötter och det framgår här inne också av alla kommentarer hur viktigt etnicitet är för SD.

   Gilla

   • Grune

    Du har inte en susning om vad du babblar för rappakalja. Här handlar det inte om RASER eller HUDFÄRG, utan här handlar det uteslutande om PENGAR, PENGAR och ännu mer PENGAR.

    Gilla

   • farbror br

    Det märks att du går på medias förvrängning av sverigedemokraterna.9% av alla sdare.är utrikesfödda.vänd.dig till något annat parti som mer går efter hudfärg

    Gilla

 • Mimi N.

  Vem i alla valkyriers namn är AR.66 ? Är han/hon/hen ny här på bloggen ? Det måste firas. Bada-bing, bada-boom ! Denna AR.666 är säkert inget bud från Valhalla …hmmm?
  Anyway, fireworks – fly high !!

  Gilla

  • Pica pica

   Jag har mina misstankar… Vederbörande tycks inte vara etniskt svensk i alla fall. Skriver att Tor och Vidar är de enda svenska namnen och har även i övrigt svårt att definiera vad som är svenskt
   och det verkar vara något som han/hon inte gillar.

   Gilla

   • AR.66

    Är pica förkortning för Picasso? 😉 jag är lika mycket etnisk svensk som Jimmie Åkesson isf 🙂 jag gav ett exempel på riktiga svenska namn och inte de bibliska namnen som nästan alla svenskar har och som har fått för sig att de är svenska. Vissa blir helt chockade när det dyker upp folk här från Syrien, Irak eller Libanon med namn som Elias, David, Samuel eller Adam. De lever i sin egen värld och tror att livet uppstod i Sverige. Jag vet vad som är ”svenskt”, frågan är om du vet det. Allt som är svenskt idag är lånat och allt ni kritiserar idag kommer att vara svenskt om ett par generationer.
    Och Mimi: tack för välkomstfesten, men jag kommer inte stanna länge här..hittade er av slump. Men jag ska inte vara kvar här så ni behöver inte oroa er.

    Gilla

   • Pica pica

    Hallå där AR.66. Picasso, den var rolig. Tydligen retade det dig att jag skrev att du inte är svensk? Orsaken var de fel som dina texter rymmer, både grammatiska och rena stavfel.

    Jag är nyfiken på din definition av ”svenskt” som du skriver att du vet vad det är?

    Gilla

   • AR.66

    Pica, jag förstår. Men många här inne skriver slarvigt har jag märkt speciellt när de är upprörda. Men låt oss säga att du har rätt i att jag inte är etniskt svensk, varför är det viktigt för dig att påpeka det? SD trots allt handlar inte om etnicitet eller hudfärg, eller? Att vara bra på att skriva väger idag inte mer än innehållet i det man skriver. Alltså budskapet i texten som man vill skicka till sina medmänniskor, men jag antar att det är en generationsfråga. Vad som är svenskt eller inte är inte upp till dig eller mig att definiera. Alla ser på identitet och svenskhet olika. Det enda gemensamma är att alla svenskar är medborgare i ett land som heter Sverige. Ha en bra sommar!

    Gilla

   • Pica pica

    Tack för sommarhälsningen! När nu sommaren kommer hit till Norrland, vi väntar ivrigt.
    Ärligt talat är din svenska bra men det finns skillnader, små sådana.
    Vad gäller etnicitet var det något du själv tog upp i samband med Jimmie Åkesson. Jag bryr mig inte så mycket om var människan är född om de som svenskar är glada och stolta över sitt nya land och framförallt lojala. Vad som retar är de som kommer hit inte vill bidra utan bara sitter och gnäller och klagar. Som min pappa brukar säga: ”Vi måste dra åt samma håll”.
    Kom igen nu med din egen version av vad svenskt är!

    Gilla

   • AR.66

    Pica, vilken tur att det gick att läsa vad jag skrev! Det hade varit konstigt annars då jag är född i Sverige och likaså mina föräldrar. Jag har dock barn som inte är ”helsvenskar” utseendemässigt och jag är bekymrad över deras framtid i detta land. Vad som är svenskt för mig? Hmm, det är att man kan känna sig en del av samhället,att känna sig välkommen, och att kunna yttra sig fritt utan att behöva ”packa sina väskor och åka någonstans”.

    Gilla

 • AR.66

  Inte Jimmie Åkesson från Syrien? Bashar al asad ser mer svensk ut än honom ju. Omar Mustafa är vitare än Jimmie 🙂 Ärligt talat när jag såg Jimmie Åkesson första gången så tänkte jag att han var säkert en kurd eller turk eller i bästa fall grek. Det kanske därför han överbetonar det ”svenska” hela tiden för att hantera sitt komplex i att inte se ut som svensk eller har ens svenskt förnamn. En sådan white trash namn ”Jimmie” som är ett amerikanskt smeknamn på namn som härstammar från Israel, alltså Mellanöstern precis som hans kristendom. Varför inte heta Tor eller Vidar som är i princip de ända svenska namn som finns.

  Gilla

  • Mr Q

   Din kommentar var inte direkt någon höjdare…. Bättre kan du väl ?

   Gilla

   • AR.66

    Det är sant, det finns många araber som ser mer svenska ut än Jimmie. Om bashar Al asad hade bott i Sverige och talat flytande svenska och hetat Björn Åkesson så hade han passat in mer som SD ledare än Jimmie. Ingen hade undrat var han kom ifrån eller vad han har för påbrå som många gör i Jimmies fall. ”Svenskt utseende”, såkallade ”svenska namn”, kristendomen, demokratin, fisk och potatis och köttbullar finns ju redan i resten av världen så man undrar vad det menas med svenskt jämt och ständigt.

    Gilla

  • Grune

   Du är alltså ny. Det bästa du har skrivit på denna blogg var att du inte skulle bli gammmal här och snart skulle försvinna. Varför försvann du inte innan du kom hit?
   Adjö och tack för titten.

   Gilla

  • Grune

   En sak är säker. Den dä varelsen som kallar sig ”AR66” har inte alla hästar hemma. Jag undrar om han har sökt någon hjälp för sin åkomma.

   Gilla

  • Mr X

   AR 66:
   Tror att du egentligen heter Ali,och tidigare dagligen besökt bloggen…Tittade in på din sida ”Islaminfo”,den tycktes inte var aktiv längre !

   Gilla

   • AR.66

    Problemet här i att jag är emot all form av organiserad religion speciellt islam och islamisering och att jag är själv agnostiker. Så svaret är nej, jag är inte den du tror. Jag diskuterade ras och rasism, jag förstår att integrationspolitiken är åt helvete. Jag tycker bara inte att det blir bättre att rasdiskriminera folk. När det gäller invandring så håller jag med SD om att det inte finns resurser till det men det betyder inte att man ska få dem som redan finns här att må skit.

    Gilla

   • Stenbock

    AR 66:
    Kan du kanske förklara för oss ovetande,vad orden ”ras” och ”rasism” betyder för dig,och de dina ?
    Är ”juggar” eller ”syrier” olika raser.Eller vilka tänker du på ? Niggrar från Afrika är väl av olika raser och stammar ? Araber från M-östern likaledes av helt skilda bakgrunder.Är beduiner kanske en speciell ras som bör skyddas mot ”rasism” i Absurdistan ?
    Dina vokabulär fordrar därför en översättning till vårt språk, annars begriper vi inte vad du plitar ner !

    Gilla

   • AR.66

    Stenbock, mitt vokabulär fordrar en översättning till ditt språk? *lol*. Ja då måste jag hitta en översättare från medeltiden 😉
    Det känns som att vissa spelar lite dumma här. Allt som inte är ariskt anses vara minde värt. Ni har en rankordning där ni tror att ni är på toppen, därefter kommer valloner..mm. Och sist är semiter och ”negrer”. Ni kan tvätta partiet hur mkt ni vill, vissa fläckar går tyvärr ej att ta bort. eller menar du att du kan se en svart person som är född här eller adopterad som svensk? Precis lika svensk som dig? I rest my case..

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Vad spelar det för roll för situationen i Syrien, om det kommer 8000 från Syrien? Det bor 23 MILJONER där!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: