Tiggarna måste få toaletter


TIGGERIET. Det måste finnas toaletter till tiggare som sover ute på nätterna eller i sina bilar i Lund. Flera av de som bor i bilarna på parkeringsplatsen gör sina morgonbehov i träddungen på andra sidan Åkerlund & Rausings gata.

– Folk, oavsett vilken situation de lever i, måste ha möjlighet att utföra sina basala behov. Det måste finnas toaletter till folk som sover ute på nätterna eller i sina bilar. Så länge vi inte har tillräckligt många härbärgesplatser måste det finns möjlighet att gå på toaletten eller att ta en dusch, säger Joakim Månsson-Bengtsson ordförande i föreningen Hjälp tiggare i Lund.

– Pettersson noterar att Sydsvenskan inte nämner att Joakim Månsson-Bengtsson även är Språkrör Gröna studenter Lund, Kommunfullmäktigeledamot och ledamot i Socialnämnden. Inte har jag sett att motsvarande krav från Miljöpartisten när det gäller svenska uteliggare…

2015-06-09_1005


27 responses to “Tiggarna måste få toaletter

 • Brandon

  MINNS NÄR STEFAN LÖVEN FLYDDE FÖR SITT LIV FRÅN GÖTEBORG….! -Såg jag fel ? han kanske bara var skitanödig….? MAN KAN INTE FÖRBJUDA FATTIGDOM ELLER TOALETTBESÖK!!!
  Men om man håller litet koll vid Sveriges gränser och förbjuder tiggeriet så får de förorena på hemmaplan….
  Vad säger Socialtanterna inom S och MP om det???

  Gilla

 • Synonymen

  Pajasen Joakim Månsson-Bengtsson bör läsa nedanstående innan han funderar vidare. Att få zigenare rumsrena är inte gjort i en handvändning.

  https://morklaggning.wordpress.com/2015/05/17/romer-och-rituell-renhet/

  Gilla

 • Stenbock

  Tiggeriet är bara en ynka del,av den kriminalitet som dessa zigenare sysslar med dygnet runt.Från dagens ”Nya Tider” hittade jag denna länk:

  http://www.friatider.se/tal-f-r-medlemmar-i-internationell-st-ldliga

  Gilla

 • Lugn och fin nu

  Landets främsta experter på skitsnack finns i Skåne. De fixar nog detta problem också.

  Gilla

 • Naivtive

  Från prof Arnstbergs blogg

  ”Kommunen har placerat en bajamaja där, men tydligen har romerna inte använt den utan föredragit mindre lämpliga ställen att förrätta sina behov på. Om någon frågat mig, så hade jag kunnat tala om att det förmodligen skulle gå så. På grund av renhetsreglerna får inte romer besöka en toalett så att andra romer ser det.”

  https://morklaggning.wordpress.com/2015/05/17/romer-och-rituell-renhet/#more-13277

  Gilla

 • Brandon

  Spännande med fri rörlighet sa Fredrik Reinfeldt: BERIKANDE sa Löven & Åsa Romson…..Vi är en STORMAKT i slödderimport sa idioten Annie; Beställt sedan länge sa 87:an!

  Gilla

 • farbror br

  Förbjud tiggeri för he-te

  Gilla

 • Galten

  Någonting måste absolut göras åt det här äckleriet, det är snart större risk att trampa i folkamög än att få en hundskit under skosulan.
  http://nyheteridag.se/nagon-bajsade-mitt-pa-golvet-i-tunnelbanan/

  Gilla

 • Mary Agnes

  Svenskar vill också ha toalett…. men de måste betala en ”anslutningsavgift” på 150 000 kronor till kommunen EFTER det att de betalt 80 000 kronor för grävning och ytterligare 20 000 kronor till VVS-firman för installation.

  Jag tror jag ska bli tiggare. Vad behöver jag? Mörk hårfärgningsmedel, tre flaskor brun-utan-sol, lite svart som man kan måla på tänderna så det ser ut som utslagna tänder, rulla mig i hästdynga och sedan är jag redo. Måste bara svänga in på Espresso-house och hämta en mugg. Och lära mig säga hej-hej till alla jag ser. Får jag sedan 5000 kr om dan skattefritt och gratis husrum och mat av Lunds kommun så har jag mitt på det torra. Fast mer troligt är att jag får rejält på flabben av zigenarna som redan är där.

  Gilla

  • Brandon

   ALLA som röstade JA till EU bör idag skämmas, ja fyrfalt SKÄMMAS när de ser resultatet av Nya Moderaternas omhuldade fria rörlighet….Men de ser inte de här i Djursholm, dit kommer bara några ”tattare” från öst och städar ibland….-den kostnaden får de dra av på feta lönen eller pensionen tack vare RUT….
   Det går åt helvete för Sverige, varför krångla till det, det bästa och enklaste är att förbjuda tiggeriet….!
   De problem som oundvikligen följer med fri slödderimport från EU blir till slut ohanterliga för samhället, de blir den svenska befolkningen som bor i hyresrätter som får ta de tuffaste sociala smällarna…hej, hej…tack så mycket!

   Gilla

 • TheMinimizer

  Jag hjälper enbart tiggare som ser ut att svälta.
  Hitintills har jag inte stött på en enda…

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Har också funderat på att taga mig ett dubbelnamn,som tycks ha kommit i ropet !Grunden har jag ju i Månsson,nu gäller bara vad jag skall lägga till !
  Funderar på Nilsson,Jönsson och Karlsson ….eller Pettersson.
  Kan samtidigt försäkra er,att namnförsköningen inte kommer att innebära,att jag skall börja hjälpa zigenare,vare sig i Lonn eller någon annan ort !

  Gilla

 • BH

  Vi får helt enkelt tänka om, garagerna skal inte göras om till bostäder, men urinaler och skittunnor. Nya Moderaterna kan säkert med regeringens hjälp! få igennom en jobbplan för nyanlände, hundravis anställda i de behövliga städpatrullarna.

  Gilla

 • Mimi N.

  ‘En kommunal samordnare på övergripande nivå’ – vilka uppfinningsrika idioter på Lund kommunen som hittar på nya befattningar. Ska folk bli tvungna nu till ytterligare höjda skatter för att betala lön till en idiot som delar nummerlappar och toapapper till alla zigenare som står i kö för att uträtta sina … basala behov ? Allt går ju att samordna, herre gud!

  Gilla

  • adarkomdenja

   Lugn, Löfvén kommer snart att tillsätta en ”nationell pisseri-utredare”. Och begrava frågan, (s)kygglappar på.

   Gilla

 • svensson

  Har de några wc hemma i Rumänien, använder de dem? Har hört att de kastar ut dem eller säljer dem. Bajamajor är kanske inte så eftersökta att sälja.

  Gilla

  • Mimi N.

   Det finns offentliga flerkabintoaletter i Rumänien – det har funnits i alla tider, precis som här – och skräpkorgar hänger på alla ljusstolpar. På senaste åren installerades även enkabinmulltoaletter på gatorna, byggda i blå plast med skylt och allt. Men det kostar ett mynt, alla har automatlås. I Sverige har jag inte sett sådana … moderniteter.

   Gilla

 • Lena

  Om de åker tillbaka till sina hemländer så fixar det sig med dusch och toalett.
  Vi betalar redan via EU till deras hemländer, alla galna förslag som uppkommer i Sverige leder bara till att ännu fler kommer hit, förresten hur ska detta betalas, ……..antar som vanligt med skattemedel.

  Gilla

 • jockfall

  Han har säkert ett gästrum några kan få bo i?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Härom dagen stod all tågtrafik stilla söder om Lund (allt från Malmö – Stockholm och lokaltrafiken i Öresundsområdet) på grund av zigenare som har byggt kåkar utmed spåret.

  Gilla

  • Tomas

   Aha ! Så det var detta som doldes med eufemismen ”spårspring” på Skånetrafikens Hemsida.

   (För uppsvenskar som kanske tänker besöka Skåne i sommar så rekommenderar jag att ni läser om JOJO Sommarkortet. Ett trevligt erbjudande. )
   Hälsningar
   Tomas

   Gilla

 • Mimi N.

  Ge tiggarna laxermedel och skicka dem till regeringens egna toaletter. Då ska interpellationerna ‘rinna’ över kanten !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Han kan väl upplåta sin egen toa och dusch.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: