Öppet brev till chefredaktör för SN angående partibloggarna

Öppet brev till chefredaktör för SN angående partibloggarna.

Hej Anna.

Partibloggarna på SN har funnits sedan en tid annan valet 2010.
Efter valet skulle bloggarna leva för att det var viktigt att den demokratiska processen inte bara skulle ”leva” 1 månad vart 4:e år.

Inför valet 2014 gjorde SN en satsning på att återuppliva de gamla partibloggarna på sn.se där man bjöd in gruppledare från samtliga partier.

Det upprepades även ännu en gång att det viktigt för den demokratiska processen att bloggarna skulle leva även efter valet 2014.

Det är därför tråkigt att konstatera att det saknas tilltalande länkar från sn.se till partibloggarna.
Samtliga övriga bloggar har en fint utsmyckad länk med en liten bild. (Se bifogade bilder)
Partibloggarnas startsida är inte bara näst intill osynlig från startsidan den är dessutom full av grafiska fel och är signerad av Carstorp.

Vad har hänt? Har SN bytt åsikt om partibloggarnas betydelse för den demokratiska processen även mellan valen? Eller har intresset från SN:s sida svalnat?

Med vänlig hälsning
Thom Zetterström
Distriktsombudsman Sverigedemokraterna Södermanland

Mailadress: thom.zetterstrom@sverigedemokraterna.se

Länk till SD:s partiblogg

57 bloggar är en för lite (från 2011)
2015-06-08_1504_001

2015-06-08_1504

5 thoughts on “Öppet brev till chefredaktör för SN angående partibloggarna

  1. Om inte fler partier aktiverar sina bloggar är risken stor att dessa läggs ner. Så tolkade jag Anna Falk idag. Idag är det ”bara” SD-bloggen som fungerar som den ska. Personligen vill jag diskutera med V:s Nyköpings blogg. Jag vill diskutera uskan Caroline Broberg. Det törs inte V och Nicklas Franzen. Knepigt!

  2. Då jag frågat olika partier om olika saker så har det bara varit Thom som svarat resten har varit tysta

  3. Kan berätta att jag o Allan Karlsson, inte 100-åringen utan 94-åringen i morgon skall träffa Olof Jonmyren och Anna Falk. Om tillfälle ges skall jag ta upp detta. Idag känns det rätt meningslöst att diskutera o ställa frågor på våra bloggar när ingen svarar. Vid några tillfällen har jag fått svar via ett mail istället för direkt på bloggen. Men även det har uteblivit på senare tid. Vitsen är ju att andra får läsa svaren. Minns du Peter att jag frågade Renfors om vi båda kunde få svar. Vi hade helt olika frågor men så omöjliga var dom inte att svara på. För min del handlar inte alltid om vem som har rätt utan att få en levande demokrati där åsikter byts o bryts. Fotboll ikväll med Peter. Nu håller vi på våra tjejer.

  4. Jag kan hålla med dig Roland Karlsson, att som partibloggarna sköts och marknadsförs idag, så känns det mycket tråkigt. Nästintill DÖ-läge.

    Undantaget är väl faktiskt SD:s blogg som försöker hålla igång den demokratiska debatten. Vad de andra politiska partierna sysslar med kan man ju fundera över. DÖ-politiker kanske inte har så mycket att diskutera?

    Personligen så tycker jag att detta är ett mycket bra sätt för den politiska och demokratiska debatten att utvecklas. Om ansvariga för respektive partiblogg lägger manken till, samt att den marknadsförs och blir bättre tillgänglig genom SN:s nättidning. Så kan detta bli mycket bra , till gagn för SN, läsare och demokratin.

    Beröm till chefredaktör Anna som snabbt har svarat på SD:s brev (genom Thom )och undran. Så här har hon svarat:

    Svar från SN. (Cred för snabbt svar.)

    Hej Thom!

    Tack för ditt mejl!

    Jag får helt enkelt erkänna att partibloggarna inte har prioriterats på min att göra-lista sedan jag tillträdde som chefredaktör. Men du har naturligtvis rätt i att om vi ska fortsätta på den inslagna vägen ska vi också visa att dessa bloggar är en viktig del av vårt material på sn.se. Och självklart ska startsidan hur som helst inte vara signerad Göran Carstorp.

    Det finns självklart många frågor att se över nu när vi har bytt ledning, och detta är en av dem. Så innan jag ger några svar på dina frågor i sista stycket vill jag fundera ordentligt och kanske dessutom ta det ett varv i SN:s redaktionsledning. Så får vi se var vi hamnar sedan. Vilken väg vi än väljer lär du/ni märka det.

    Tack för att du uppmärksammade mig på detta.

    Vänliga hälsningar Anna Falk, SN

  5. Dessa bloggar har spelat ut sin roll idag. Ingen svarar kanske enda undantag är SD-bloggen och Thom Zetterström. Vänstern i Nyköping som var största bloggen i början är helt död. Partiledaren själv verkar ha gått under jorden. Jag trodde meningen med en blogg var att få ställa frågor till partierna. SN tillåter ju inte längre en fri debatt heller. Vi behöver inte tycka lika men i en demokrati borde ALLA få tycka. Som det är IDAG tycker jag SN skall lägga ner detta. Typisk Mellanmjölk eller hur?

Kommentera