Domen mot saudibloggaren Raif Badawi står fast

ISLAM. Högsta domstolen i Saudiarabien har upprätthållit den hårt kritiserade domen mot bloggaren Raif Badawi som har dömts till tio års fängelse och tusen piskrapp för att ha ”smädat islam”. Den 30-årige Badawi fick sin dom i september i fjol men prygelstraffet mot honom sköts upp efter första omgången av 50 piskrapp i januari, på grund av hans hälsotillstånd.

2015-06-08_1208

Badawi ska ännu genomgå 20 omgångar av piskrapp och hans familj och mänskorättsaktivister har varnat för att hans liv är i fara om straffet verkställs. Ledde liberalt nätverk i ärkekonservativa Saudiarabien. Badawi greps år 2012 efter att i fyra år ha lett ett liberalt nätverk som också engagerade kvinnorättsaktivister.

Saudiarabien har sagt sig vara ”förvånat och besviket” över omvärldens hårda kritik mot straffet, men kritiken ledde i varje fall till att fallet togs till omprövning. Protester mot domen har hållits varje fredag på olika håll i världen utanför Saudiarabiska beskickningar, bland annat i Berlin.

-Pettersson konstaterar att Saudiarabien är ett rikt land men rikedomarna har inte fört med sig moderna tankegångar, det är märkligt att ett perfekt system som islam och sharia måste behålla makten med hjälp av våld. Har de inga argument? Men det finns även de i Sverige som försöker tysta alternativa media och bloggare från att beskriva sanningen.

The Guardian

7 thoughts on “Domen mot saudibloggaren Raif Badawi står fast

  1. Saudibloggaren Raif Badawi är utsatt för ett grymt övergrepp av den MUSLIMSKA DIKTATUREN Saudi Arabia som har koranen och sharia som lag och grundlag.
    Detta får inte handla om PENGAR utan om respekt för människovärdet, mänskliga rättigheter och demokrati. Sverige bör avbryta alla kontakter med Saudi Arabia och be dem fara åt helvete på ren svenska! Det måste finnas gränser och den har detta avskyvärdiga vidriga land Saudi passerat för länge sedan! Åt helvete med detta jävla oljepack!!!
    Sverige kan odla bättre, ärligare relationer, ex satsa hårt på Norge!

  2. SMR, Sveriges Muslimska Råd är Saudiernas förlängda arm i Sverige. Givetvis nära lierat med sosseriet och lovade platser i kommuner, landsting och Riksdag av sosseriet.

  3. Mitt förslag är att alla i den islamiska regering som styr Sverige ska bjuda på sina ryggar och ta emot de resterande piskrapp för att visa sin solidaritet och empati. Deras välnärda kroppar tål säkert fler än 20 omgångar piskrapp

    • Inse att han inte tar sig någonstans, han är i praktiken dödsdömd.
      Ingen kan överleva 1000 piskrapp enl. de regler de har i Saudi.
      Innan såren från föregående piskning läkt får han dessa uppfläkta samt ett antal nya.
      Straffet är en lång smärtsam väntan på att få dö ifrån vidare tortyr.
      Sverige säljer vapen till detta land och importerar stora mängder människor som anser Saudi gör rätt som straffar en kritiker på detta sätt.

Kommentera