”Svenskarna” nådde fram till IS


ISLAM. Tre svenskar som Sverige nyligen bad Turkiet hindra att ansluta sig till Islamiska staten (IS) har nu av allt att döma nått sitt mål. Turkiet utvisade dem två gånger innan de lyckades.

Två av varandra oberoende källor har fått uppgiften att svenskarna – två unga män och en ung kvinna från Örebro – har kommit fram till IS-kontrollerat område i antingen Syrien eller Irak.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterade den 19 maj att turkiska myndigheter hade deporterat svenskarna två gånger. Svenska myndigheter hävdade sedan att trion troligen tagit sig till Turkiet en tredje gång. Enligt Warsama finns det uppgifter om att de därefter valde en annan väg in i området.

Den 22-årige mannen är dömd för en lång rad brott. Den andre mannens storebror har sedan tidigare stupat i kriget, enligt TT:s källor.

Turkiet har de senaste åren deporterat 1 350 utländska medborgare som misstänks försöka ansluta sig till extrema jihadistgrupper i Syrien och Irak. Totalt finns en lista med cirka 13 500 namn på personer som förbjudits att komma in i Turkiet.

Säpo säger sig känna till fallet men vill inte kommentera om man har samma information.

Omkring 300 svenska medborgare beräknas strida för IS. Närmare 40 av dem har dött i strider i Syrien och Irak, enligt Säkerhetspolisen. Uppslutningen från Sverige till IS ses av experter som exceptionellt hög.

TIDIGARE 2015-05-19. Sverige begär hjälp att hitta ”svenskar” på väg till ISIS, den ena är Kuba-svenskens lillbrorsa

Svenska myndigheter har bett Turkiet om hjälp att hitta tre svenska medborgare som misstänks försöka ansluta sig till extremiströrelsen Islamiska staten (IS) i Syrien. Svenskarna har redan deporterats från Turkiet två gånger.

De tre svenskarna deporterades för första gången den 5 maj efter att ha flugit till Istanbul från Stockholm, enligt vad turkiska myndigheter uppger för Reuters. De försökte sedan ta sig in i Turkiet igen den 12 maj från den grekiska ön Kos men upptäcktes igen och skickades tillbaka. Den 15 maj informerade svenska myndigheter Turkiet att de tre kan ha tagit sig till den turkiska turiststaden. Orsaken till att Sverige skulle anta det är uppdateringar på sociala medier, men turkiska myndigheter tror att de är kvar på Kos.

-Pettersson undrar varför Sverige vill hitta dem? Bättre är att ta medborgarskapet ifrån dem och önska dem lycka till på färden för att träffa Allah…

UPPDATERAT:Pojkarna (med reservation för att en av dem kan vara en flicka, alternativt är de fyra) som är på turné är Mohamed Qadar, Yasmin Said Ahmet samt Abdelmoumenne Amin Ghezali – de kallas svenskarna alternativt örebroarna i PK-media.

Lillebror har varit med på bloggen tidigare och han har gått i storebrors fotspår och löjligt milda straff har inte hjälpt. Amin Ghezali var ute och turistade lite. Hemresan företog Amin och polarna med taxi över Öresundsbron. Oturligt nog för dem hade tullen kontroll och hittade tre automatpistoler, 2 kg cannabis och mindre mängder hasch på två av de gripna. En av dem var Abdelmoumenne Amin Ghezali.

Örebro Tingsrätt dömde:

Amin Ghezali, född 1992, för grov smuggling och narkotikasmuggling till skyddstillsyn med samhällstjänst 120 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 5 månader ha dömts ut. Han är svensk medborgare och från Algeriet. Ghezali har tidigare, i mars 2009 dömts till ungdomsvård och ungdomstjänst för bland annat stöld och försök till rån.

Ermin Nezirevic, född 1988 och svensk medbogare från Bosnien-Herzegovia, för olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, grov smuggling, narkotikasmuggling till fängelse 10 månader. Han försökte ta in två kg hasch och en automatpistol. Ermin Nezirevic var villkorlig frigivning den 16 juni 2010 efter ett fängelsestraff utdömt den 22 januari 2010 på ett år för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Husein Mustafa Kamil, född 1991 och egyptisk medborgare med ursprung i Pakistan, för grov smuggling till fängelse 1 år. Delaktig i insmugglingsförsöket av 2 kg hasch.

Amin Ghezali går i storebrors fotspår

Lite om storebror Mehdi Ghezalis öden och äventyr. Minns ni när han satt fängslat på Guantanamo-basen på Kuba och blev hämtad med det svenska regeringsplanet av den socialdemokratiska regeringen och behandlad som en hjälte av media. Det kostade 250 000 kronor och måste ha varit en av de sämsta investeringar Sverige har gjort.


6 responses to “”Svenskarna” nådde fram till IS

 • Uppgift: Ännu en svensk IS-krigare död | Petterssons gör skillnad

  […] -Pettersson protesterar mot att NA.se kallar mannen svensk och Örebroare…mer om de tre ”örebroarna” HÄR. […]

  Gilla

 • jgarn

  Jag vill inte dela medlemskap med en massa avföring från MENA.

  Gilla

 • Mimi N.

  Sedan flera månader har media envisats att rapportera samma antal: 300 ‘svenskar’ som är ute och strider för IS. Det är minst ett tredubbelt så många. Ingen kan tro att antalet ‘frusit’ bara p g a Mona Muslims insatser.

  Gilla

 • Pica pica

  De kan nu fortsätta med sina liv under IS. Undrar om de anses ”rättrogna” av IS om de sysslar med knarksmuggling och rattfylleri där?

  Gilla

 • Brandon

  Sverige borde dra tillbaka deras medborgarskap omgående och sluta dalta med allsköns slödder IS terrorister, de ska klart och tydligt meddelas att de inte är välkomna till Sverige!
  DET ÄR HÖG TID FÖR 87:AN ATT VAKNA OCH SE OM SITT EGET HUS!!

  Gilla

  • Ladulås

   Döm dem inte till ‘straff’ i Sverige. De, som fängelser kamouflerade, rekreationsanstalterna är dyrare och med högre standard än hotell, med dygnet-runt-service samt gulligull-fjoll med psykolog.

   I stället: Dra in medborgarskapet för dem och alla deras släktingar samt utvisa alla på livstid! De kulturer dessa kommer från har starka familjeband: De äldre männen styr och jihadisterna åker sällan utan ‘välsignelse’ hemifrån.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: