Fyra anhållna för människohandel med tiggare


TIGGERIET. Fyra personer, två män och två kvinnor, har under måndagen och tisdagen gripits och anhållits för människohandel. Enligt misstankarna har de tvingat andra att tigga och hållit läger i Falun. – Jag vet i stort sett bara att fyra personer är anhållna, säger spaningsledaren Mats Nygårds.

Utredningen har sitt ursprung i att ett offer för den misstänkta människohandeln kontaktat polis och berättat om att han bott i något slags läger i Falun och därifrån skjutsats till platser där han placerats, tillsagd att sitta och tigga. – Det är helt riktigt att vi har en sådan anmälan från Uppsala, säger Mats Nygårds.

Anmälaren ska ha beskrivit ett fordon som han körts omkring i. Utifrån de uppgifterna ska polisen ha kunnat lokalisera ett fordon för att under måndagen gripa två av dem som nu sitter anhållna. De båda andra greps och anhölls under tisdagen. Under tisdagen förordnades också fyra advokater som offentliga försvarare för de gripna.

– Jag vet bara att jag förordnats som offentlig försvarare. Jag har inte ens talat med min klient, säger Carl-Oskar Morgården, som försvarar en 48-årig man i målet.
Övriga anhållna är en 41-årig man, en 50-årig och en 34-årig kvinna. Det är oklart hur det ställer sig till misstankarna som riktas mot dem.

Människohandel är ett relativt nytt brott runt vilket lagstiftningen utvecklats under 2000-talet. Det handlar om att någon med tvång, vilseledande eller utnyttjande av någons utsatthet utnyttjar, överför, inhyser eller tar emot någon i syfte att exploatera denne för sexuella ändamål. avlägsnande av organ, krigstjänst, tvångsarbete eller annan verksamhet som innebär nödläge.
Straffskalan spänner mellan två och tio års fängelse.

-Pettersson noterar att Dalademokraten som skriver om ovanstående inte har fattat att Organiserat tiggeri är en råtta i pizzan, alltså en myt enligt Aftonbladets Anders Lindberg…sedan får vi se om myndigheterna lyckas bevisa detta. Det är nog inte lätt när maffian hotar zigenare-släkten som finns hemma i Rumänien…


7 responses to “Fyra anhållna för människohandel med tiggare

 • salrol

  Lugn! Lugn!
  Denna polisiära insats är bara något som PK-maffian inte lyckats förhindra i tid. Ett olycksfall i arbetet av några chefspolitrucker inom rättsväsendet. Helt säkert pågår redan åtgärder, som skall rätta till missgreppen. Snart släpps de anklagade och några fungerande åklagare och poliser kommer att i tysthet omplaceras till tjänster där de inte kan göra skada ”för saken”. Någon chefspolitruck blir kanske också tillrättavisad och förflyttad sidledes i organisationen, samt en ny politruck tillsatt med tydligare direktiv om vad man skall utföra för jobb och INTE.

  Korruptionen får inte störas! Pengaflödet måste säkerställas för de osynliga bakomvarande kapitalist-politruckerna!

  Gilla

 • Blackout

  Överkurs att tilldela de 4 tattar-hallikarna offentliga försvarare (som gissningsvis landar på en miljon i arvoden).
  De har ju redan 300 självutnämnda försvarare i riksdagen, som varken behöver fakta eller bevis för att förvandla gärningsmän till offer (så länge de är O-Svenskar).
  Dessutom plågas vårt land av 20 000 propagandajournalister, som gjort det till sitt idealistiska kall att förvränga sanningen och frekvent skönmåla felpigmenterade brottslingar.

  Förstår att det framstår som omöjligt att förbjuda fattigdom, eftersom etablissemanget själva medverkar till att en kvarts miljon Svenska pensionärer i dag tvingas leva under EUs fattigdomsgräns, det vore lite som att förbjuda sina egna beslut och dess konsekvenser.

  Råttan i pizzan framstår mer och mer som Anders Lindberg själv.

  Dags att skriva en efterföljare till Orson Welles roman 1984, denna gång med ett ännu tydligare invasionstema?

  Gilla

 • farbror br

  Vår regering säger att man inte kan förbjuda fattigdom. Rumänien kan.alla fattiga zigenare måste lämna landet för att hamna i klorna på ligor.kan rumänien kan väl vi.eller hur lämge menar löfven att vi inte kan förbjuda fattigdom!? För evigt eller!? Ska vi alltid ha tiggarna här? Ska mina barnbarn snubbla på zigenarnas barnbarns ben på trottoarerna!? Fy faan för denna tiggarteater!

  Gilla

 • extravalet2015

  Att det till stor del är organiserat vet gemena man/kvinna, förutan Regeringen. Men självklart kan vi ha en papperstidningsjournalistagenda och påstå motsatsen, eller lämna frågeställning om nu även dessa prostituerade till motsatsen fr andra prostituerade får behålla pengarna självt. Stoppa vansinnet,vi ser det dagligen.

  Gilla

 • Stenbock

  C-O Morgården är troligen en språkbegåvad advokat:
  ”Har ännu inte talat med min klient”,säger han.På så sätt kan ju oinvigda får uppfattningen,att de anhållna talar dalmål !!! Själv gissar jag att det är arabiska som gäller.Deras läte är i mitt tycke svårare än zigenarnas.

  Gilla

 • Mary Agnes

  ??
  – Jag vet i stort sett bara att fyra personer är anhållna, säger spaningsledaren Mats Nygårds.
  ??
  Borde han inte ”veta” mer. Eller är det vad han får lov att säga för den store hövdingen i Stockholm. Först måste ju informationen skapas i propagandaministeriet och godkännas av Rosenkreml.

  Gilla

  • Janos

   Propaganda-ministeriets kommunikationsavdelning jobbar för fullt med en PK-fierad text som ger strukturel rasism i Sverige skulden.

   Sen kan det ju inte va lätt å veta mer när man har 4 Molgan gripna, folk som inte finns! Är Alfons med som tolk? Undrar hur man leder spaningen på dessa?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: