Den som är utan synd kastar första stenen


ISLAM. Som ni vet stenar vissa primitiva muslimer fortfarande människor som de anser har syndat. Ibland hänvisar de till bibeln och kristendomen, det stämmer, men det är det gamla testamentet och det slutade vi använda för 2000 år sedan…

Joh.8
Men i dagbräckningen kom han åter till helgedomen. Då förde översteprästerna och fariséerna dit en kvinna som hade blivit beträdd med äktenskapsbrott; och när de hade lett henne fram, sade de till honom: “Mästare, denna kvinna har på bar gärning blivit beträdd med äktenskapsbrott. Nu bjuder Moses i lagen att sådana skola stenas. Vad säger då du?» Detta sade de för att snärja honom, på det att de skulle få något att anklaga honom för. Då böjde Jesus sig ned och skrev med fingret på jorden. Men när de stodo fast vid sin fråga, reste han sig upp och sade till dem: »Den av eder som är utan synd, han kaste första stenen på henne.» Sedan böjde han sig åter ned och skrev på jorden När de hörde detta*, gingo de ut, den ene efter den andre, först de äldsta, och Jesus blev lämnad allena med kvinnan, som stod där kvar. Då såg Jesus upp och sade till kvinnan: »Var äro de andra? Har ingen dömt dig?» Hon svarade: »Herre, ingen.» Då sade han till henne: »Icke heller jag dömer dig. Gå, och synda icke härefter.»

Vasilij Polenov. Kristus och synderskan

Vasilij Polenov. Kristus och synderskan


9 responses to “Den som är utan synd kastar första stenen

 • Albin

  Pettersson pratar om för tvåtusen år sen, han har nog aldrig använt något testamente.

  Gilla

 • Brandon

  Ett mycket bra citat i Bibeln som även ANN BARNHARDT använder sig av när hon förklarar skillnaden mellan islam och kristendomen på Youtube….”Islamic Sexuality A Survey Of Evil.”
  Citatet ovan är teologi på mycket hög nivå och även vi som inte är direkt troende känner igen citatet, det är genialt, ”den som är utan synd kastar första stenen.” Jesus räddade kvinnans liv och det är skillnaden mellan barbari och humanismen/kristendomen.
  Vår kultur räddades från nazismens råa barbari – vi har demokrati och mänskliga rättigheter, vår kultur vilar på kristendomen/judendomen och humanismen, – JA VI RÄDDAR GÄRNA LIV, men det får inte ske till hur högt pris som helst, vi måste sätta ner bägge fötterna hårt och bestämt när vi utnyttjas av SVAGA LEDARE OCH ISLAM!!
  DE FLYR FÖR SINA LIV SKREK STEFAN RÖVEN TILL JIMMY ÅKESSON UNDER PARTILEDARDEBATTEN….Ja, det är riktigt Stefan, de flyr snart för sina liv i exempelvis Göteborg där ni skapat ett mångkriminellt samhälle! Är ni stolta över samhällsutvecklingen ? INTE ETT ORD PÅ SOCIALDEMOKRATERNAS KONGRESS….Magdalena Andersson har gått i en fin gymnasieskola i Kalifornien, USA och beskrev nästan gråtande klasskillnaderna…VILKET HYCKLERI!! Bara för det så ska Sverige köras ner i avgrunden och vi ska ta emot 100.000 tals muslimer som vi SKA TVINGAS BIDRAGSFÖRSÖRJAS…..
  ”ARBETARKLASSEN” lyste med sin frånvaro på denna kongress, HYCKLARNAS KONGRESS….Att lägga locket på verkligheten och inte släppa fram kritik leder inte vårt samhälle framåt.
  HJÄLP PÅ PLATS ÄR DET ENDA RÄTTA….Det finns 10mijarder människor som är utfattiga på jorden, dvs lever under 2 dollar om dagen….OMÖJLIGT ATT HJÄLPA HÄR….Däremot kan man stimulera till åtgärder på plats!
  MÖRDARE SKA INTE HJÄLPAS TILL SVERIGE!! INTE ETT ORD OM IS PÅ SOCIALDEMOKRATERNAS KONGRESS….
  Något mer falskt och verklighetsfrämmande än denna kongress får man leta efter, Jesus Kristus hade slagit näven i bordet ,sagt ifrån….krävt att SOCIALDEMOKRATERNAS KONGRESS fördömt morden och halshuggningarna av kristna i Allahs och Mohammeds namn. SOCIALDEMOKRATERNA borde titta på kostnaderna för massinvandringen och ta ett ansvar för Sverige och då skulle man omedelbart sätta stopp för asylindustrin och massinvandringen som kostar flera 100 miljarder per år och kommer att driva in Sverige i recession och en kommande ekonomisk depression….
  Den dagen tycker jag de skyldiga skitsnackarna ska göra som Ivar Kreuger….!!!

  Gilla

 • Synonymen

  Muslimer kastar alltid sten. Det ligger i generna på något medeltida sätt.

  ”Den som är utan synd kastar första stenen”
  Redan där stöter muslimer på patrull. Muslim är själva definitionen på galenskap, förståndshandikapp och synd.

  Tips till Pettersson: En liten avdelning där man kan se hur muslimskt smittat ett område. Om man är intresserad av att flytta till t.ex. Skövde skall man kunna se om någon moské är planerad och hur många muslimer som bor i staden eller området. Det bör vara öppet och därigenom hjälps vi alla åt att skapa detta hjälpmedel.

  Om alla hjälps åt kan det bli ett kraftfullt verktyg för de som vill slippa muslimer in på knuten. För att inte tala om en moské. Jag skulle personligen flytta GENAST om någon mördarmoské planerades där jag bor.

  Förr eller senare flyttar svenskar om en mördarmoské byggs i grannskapet.

  Varför tror ni mosképlanerna i Täby helt övergetts? ”Vissa” vill absolut INTE ha en mördarmoské in på knuten.

  I MODERATA Täby!

  Gilla

 • Mätz

  Stenig kunde utdömas av översteprästen, inte av en mobb som i detta bibelcitat. Dock utdömd detta i stort sett aldrig ens på biblisk tid. På Jesu tid betraktades en domstol som ”mordisk” om man utdömde mer än ett dödsstraff under en sjuårsperiod.

  Gilla

 • Naivtive

  Och idioter jämför kristendomen med islams illgärningar, de kan inte se att de illgärningar som kristna utför är inte sanktionerade i Nya Testamentet. Men det är det i Koranen.

  Gilla

 • Brandon

  ANN BARNHARD förklarar på ett bra sätt varför islam inte är en religion på samma sätt som kristendomen….Islam är en ONDSKEFULL TOTALITÄR IDEOLOGI armerad med litet religion och det är en dödlig cocktail.

  ”Islamic Sexuality A Survey Of Evil”…..på youtube…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: