Gambias president hotar med att skära halsen av bögar

UTRIKES. Gambias president Yahya Jammeh varnar homosexuella: “Om du gör det här kommer jag att skära av dig halsen …och ingen kommer någonsin att se dig igen”

Gambias president
Gambias president

Yahya Jammeh uttalade hotet under ett tal om att skydda de unga. Han nämnde även att vita människor inte kan stoppa honom. Jammeh har tidigare kallad homofiler för ohyra och hotat att halshugga dem.

Homosexualitet kan ge livstids fängelse i Gambia och är förbjudet i ytterligare 35 afrikanska länder. I fyra länder är det straffbart med döden, enligt Amnesty International.

Presidenten Yahya Jammeh tog makten i landet efter en militärkupp 1994. Demokrati har återinförts sedan 1996 och Jammeh har blivit återvald vid samtliga val sedan dess, senast 2011 kanske beroende på att oppositionella grips om de sticker upp.

Gambia är ett sunnimuslimsk land och medlem i de islamska staterna förbund, OIC.

-Pettersson ser att Gambias president har samma efternamn som Malmös starke man och undrar om de är släkt…

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) med sin man...
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) med sin man…

Daily Mail

5 thoughts on “Gambias president hotar med att skära halsen av bögar

  1. Det är den här typen av “feminister” som spyr galla över “äldre” vita svenska mäns BEHOV….- och tyvärr tar poäng i självplågarnas paradis nummer ett – Sverige!

  2. Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är svägerska till Gambias president. Gambia har länge varit ett land dit svenska batikhäxor har sökt sig, för nya sexuella erfarenheter. Kanske är Gambias president buksvåger med sin bror.

  3. Om samma namn indikerar släktskap då har vi enligt ratsit idag 146 stycken med lika efternamn och lika stavning…..

  4. Så nu kan flera miljoner gambianer få asyl i Sverige genom att hävda att de är homo. Perfekt…

Kommentera