Miljöpartiet: 20 % av biståndet ska gå till flyktingar i Sverige


INVANDRING. Sverige använder allt mer av biståndet för att bekosta flyktingmottagande i Sverige. 22 procent av biståndet går i år till flyktingkostnader, det är knappt 10 miljarder. 

Miljöpartiet har länge kritiserat detta, biståndsminister Isabella Lövin säger att regeringen ska försöka få ner kostnaderna. – Vi har en ansträngd budgetsituation där vi tyvärr inte kan se på nåt annat sätt. Vi för diskussioner i regeringen också om hur man kan få ner kostnader som är höga på grund av långa handläggningstider. Vi har höga schablonkostnader. Det borde gå att få ner kostnaden så att vi får ner procenten utan att vi tummar på asylrätten, säger Lövin.

I regeringsställning har Miljöpartiet gått med på att använda över en femtedel av biståndsbudgeten till flyktingmottagandet i Sverige. Mer än Alliansen använde. Trots att partiet i opposition var mycket kritiska till detta. Det var att ställa utsatta grupper mot varandra, fattiga mot flyktingar, sa man då.

I sin regeringsförklaring lovade Stefan Löfven att alla politiska beslut som fattas ska ta hänsyn till mänskliga rättigheter i världen och fattigdomsbekämpningen i världen. Biståndsorganisationer har undrat om det betyder stopp för vapenexport också till fattiga länder.

– Alla länder på jorden har rätt till ett försvar. Det är inte så att om man är mottagare till bistånd har rätt till en armé eller ett försvar. Om man uppfyller demokratikriterierna finns det inget skäl till varför man inte ska kunna köpa vapen från ett annat land, säger Lövin.

-Pettersson säger fattiga svältande mot flyktingar, ingen talar om att en stor del av de fattiga är svenska pensionärer och att de fattiga i vårt land kommer att bli många fler om detta får fortsätta…vem ska då hjälpa fattiga i världen…

Läser också på Miljöpartiets hemsida om att ”Miljöpartiet motsätter sig alla försök att urholka biståndet”... så nio miljarder till Migrationsverket och Bert Karlsson asylimperium är tydligen inte att urholka biståndet

SR


37 responses to “Miljöpartiet: 20 % av biståndet ska gå till flyktingar i Sverige

 • Grune

  Rövhålet som envisas med att kalla sig för statsminister har gått ut och sagt att Sverige skall ha Europas lägsta arbetslöshet 2020.
  Hur skall han kunna fixa det när 60% av statsbudgeten går oavkortat till invationsstyrkorna som invaderar Sverige.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vart går biståndspengarna egentligen???

  Nu kommer ny kritik mot dyra konsulter, misstänkt vänskapskorruption och anklagelser om att intern kritik tystas i den skandalomskrivna Stockholmsbaserade biståndsorganisationen Idea.

  UD utreder anklagelserna och säger att man kommer att agera om inte verksamheten sköts enligt de uppsatta principerna.

  Bakgrunden är att UD utreder nya uppgifter om bland annat dyra konsulter, om kritik mot organisationens sätt att rekrytera och att interna kritiker tystas.

  Det är Ideas tidigare kommunikationschef, Susan Wood, som informerat UD om vad hon uppfattar som grava missförhållanden i Idea.

  Men i början av april fick hon sparken.

  ”– Jag vägrade att attestera en faktura på 26.000 euro från en belgisk konsult som hyrts in för att göra pr för en Ideafinansierad bok – en konsult som handplockats av Ideas generalsekreterare, tidigare belgiske premiärministern Yves Leterme – men som nästan inte gjorde någonting.”

  Idea har lagt motsvarande minst 7 miljoner kronor på denna bok eller en sjättedel av det årliga svenska kärnstödet till Idea.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ud-utreder-nya-anklagelser-mot-bistandsorganisation/

  Gilla

 • Ahmed

  Tja Albin/bilan du måste väl förstå att Sverige är ett land som är värd att skyddas! …… Jag har mer skyldighet och respekt gentemot Sverige en t.e.x. Somalia, är född och uppväxt i detta fina land och därför står jag i mitten varken extrem vänster eller höger!!

  Gilla

 • putten

  Sten Rylander/Forum Syd och hen padgrotsky anser ju detta med att tafsa på SIDA-budgeten vara SD-politik. Har inte stefan noterat det?
  Herrarnas ”Afrikadel” av biståndet, som så länge fungerat till deras belåtenhet, kan väl inte bara tas ifrån dom? Hur tänker SIDA lösa det?
  Mankell blir ju också ledsen för att inte tala om Kejsare Mugabe i Zimbabwe, han som utrotar elefanter och dessutom äter dom (om unga och friska!); landets medborgare tvingar han till Sydafrika – denne stöttepelare i svensk/afrikansk utvecklingssamarbete. Schori blir väl också ganska vilsen i sin pannkaka, kan tänka.

  Gilla

 • statarungen

  Hitta en bra kommentar här.
  Jan Tunälv · Toppkommentator · Göteborg
  Åtta tusen miljoner kronor – alltså 8 miljarder beräknas kostnaden bli i år för de s.k. ensamkommande flyktingbarnen. Till den summan skall läggas kostnaderna för de som kom förra året och de som kom innan dess osv.
  8 miljarder kronor skulle t.ex. kunna användas till att lyfta upp Sveriges egna fattigpensionärer. Pengarna skulle ge våra fattigaste pensionärer ett tillskott på nästan 3000kr per månad. Dock skulle det räcka med 60% av den summan för att lyfta de fattigaste pensionärerna över fattigdomsgränsen. Pengarna som blir över kan med fördel ges till försvaret.

  Det är inte allmänheten som ställer grupp mot grupp. Det är politikerna. Och vi har sett och fortsätter att se vilka ”grupper” de väljer, vilket de kan fortsätta med så länge den större gruppen invånare och skattebetalare inte känner till sambanden pga. av t.ex. medias undermåliga rapportering. Samt inte minst – politikers ovilja att faktiskt göra det jobb de blivit valda till – att i första hand se till sina egna medborgares intressen i stället för att jaga godhetspoäng bland surdegsmaffian på Södermalm.

  Gilla

  • Grune

   Regeringen gör sig skyldig till brott mot dom mänskliga rättigheterna här genom att å det grövsta diskriminera den etniska folkgruppen Svenskar.
   Jag funderar faktisk på att anmäla dom till domstolen i Haag för detta.

   Gilla

 • Mimi N.

  Albin ibn Bilan:

  Pinhead, skadoodle, knuckle, dragger, schmendrick and schmuck – that’s Albino, a good for nothing super-duper discobombulated turkey.
  Your words are nothing but goobledygookese – for laughs and kicks.
  Nobody’s giving you any attention. Even if we tried, it would be like watering a humongous doodly-poo in an atomic atmosphere.
  You don’t know shit from Shinola – so, go back to the communist banana factory you came from !

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Tja albin kommer från Somalia, det säger väl allt ! Under 60 i IQ. albin är inte välkommen i mitt Sverige, väldigt många som bor i Sverige håller med mig. De som bor i Sverige vill inte ha några parasiter, res hem till somalia !

  Gilla

 • jockfall

  Hur många av MP:s medlemmar upplåter en del av sin bostad till flyktingar?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Tänk vad mycket 10 miljarder skulle betyda för våra gamla svenskar so byggt upp detta landet!
  Frågan är om dagens unga verkligen kan se sina mor- och farföräldrar i ögonen utan att skämmas?

  Gilla

 • Albin

  Vanligtvis är jag mycket skeptisk till MP, men det här tycker jag var ett bra förslag.
  Fattigdomen i andra länder löses inte genom u-hjälp utan genom handel.
  Fattigdomen i Sverige löses genom en mer rättvis fördelning av de resurser vi har.

  Gilla

  • Ludde

   Skeptiskt till MP är bra Albin. Resten är svammel tyvärr. Du har ingen aning om handel.

   Gilla

  • Synonymen

   För att hänga med i ditt resonemang måste man uppenbarligen också vara av uppfattningen att jorden är platt.

   Inkonsekvens är tydligen konsekvens när man är inkonsekvent!

   Gilla

   • Albin

    Vad säger du? Är inte jorden platt. Jag kolla just ut genom fönstret och jag tycker att den ser lite platt ut, visserligen en och annan kulle men i stort sett platt.
    Hänger du med eller måste jag förklara det för dig?

    Gilla

  • Ludde

   Albin, ha har lika mycket aning om dig som du m mig. Men du kan inget om handel. Inse det bara.

   Gilla

  • Undrande...

   Rättvist för vem?

   Gilla

  • Grune

   Jag begriper inte att du orkar fortsätta med dina idiotiska kommentarer här. Ser du inte att du får 100% tummen ner. Det finns ingen svensk med hjärnan i behåll som tycker att du är vid dina sinnes fulla bruk, SÅ LÄGG AV innan du gjort bort dig för alltid.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Biståndsbudgeten 2015, formulerad från regeringens hemsida.

  För 2015 uppgår biståndsramen till 40,4 miljarder kronor vilket är en ökning med 2 miljarder (5,4%) jämfört med 2014. Därutöver avsätts ytterligare 500 miljoner additionellt för internationell klimatfinansiering på utgiftsområde 7. Dessa medel är ett tillskott utöver biståndsramen.

  Avräkningarna uppgår till 10,9 miljarder kronor vilket är en ökning med 3,4 miljarder jämfört med 2014 (vårändringsbudget 2014). Avräkningen för flyktingkostnader uppgår till 8,4 miljarder och innebär en ökning med 3,4 miljarder (69%) jämfört med 2014.

  I år förväntas nära 80 000 människor söka asyl i Sverige, vilket är nästan dubbelt så högt som 2011.

  Skälet till att avräkningen från biståndsramen ökar 2015 är att antalet asylsökande har ökat kraftigt, vistelsetiderna har blivit längre och boendekostnaderna har ökat.

  Men med den humanitära situation som råder nu, är behoven av asyl omfattande och de kostnader för asylsökande som faller inom biståndsramen förhållandevis höga.

  http://www.regeringen.se/sb/d/18334/a/248944

  Gilla

  • Stenbock

   Borde kanske förtydliga de sista raderna..
   Orsaken till den rådande situationen är,att man importerar stora delar av den afrikanska befolkningen…Och denna enorma del av negroda äventyrare,är inte de som i första hand är i behov av hjälp !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: