Gängledare döms till fängelse i tio månader


INVANDRING. Mannen som utpekas som ledaren för det kriminella nätverket i Södra Biskopsgården åkte på semester till Västindien, bor i en etagelägenhet i Vasastan och äger lyxprylar som en Rolexklocka värd över 70 000 kronor. Hans taxerade inkomst är 0 kronor.

Ändå stod han på Drottningtorget med över en halv miljon kronor i en orange Nike-skokartong. Nu döms mannen i 25-årsåldern till fängelse i tio månader för grovt penningtvättsbrott, enligt åklagaren är han ledare för det kriminella gänget i södra Biskopsgården. I november förra året grep polisen honom när han tillsammans med några andra män, som också misstänks tillhöra Biskopsgänget, var på väg mot Malmö. Polisen stoppade bilen för att den körde för fort. I baksätet hittade de en påse gömd under en golvmatta i baksätet. Den var full av sedlar. Polisen hittade 241 400 kronor i 100- och 500-lappar.

De påstod att pengarna var till ett bilköp som skulle ske i Malmö – polisen misstänkte däremot att det rörde sig om penningtvätt. Gängledaren i 25-årsåldern greps men försattes senare på fri fot.

Ända tills polisen hade skäl att gripa honom för ett nytt penningbrott. Den 26 februari såg polisen honom stå på Drottningtorget i centrala Göteborg. Några minuter senare kom en 23-årig man dit som han ger en välfylld svart påse. Mannen i 25-årsåldern tog spårvagnen därifrån medan 23-åringen går in på Centralen där han greps av polis. Den orange skokartongen från Nike visade sig innehålla över en halv miljon, 518 400 kronor närmare bestämt. 23-åringen har sagt att han skulle hjälpa en kompis att lämna tillbaka pengar för ett bilköp. I polisförhör har männen inte velat svara på var pengarna kommer ifrån: – Vet jag inte, det kan han kanske, han kanske har vunnit på Lotto eller något, säger 23-åringen på frågan om den andra mannen kan ha sparat eller jobbat ihop pengarna.

Gängledaren som ska tillhöra södra Biskopsgänget flyttade nyligen med sin flickvän till en etagelägenhet i Vasastan från en annan lägenhet i Vasastan. Han är också skriven på en lägenhet i Biskopsgården. I lägenheterna har det polisen hittat flera kvitton från lyxproduktsföretag såsom Louis Vuitton och Gucci. De har också hittat en Rolexklocka värd över 70 000 kronor som tillhört honom. För år 2013 hade de båda männen en taxerad inkomst på 0 kronor.

Sammanlagt har polisen tagit 757 800 kronor och 2 000 euro vid de två beslagen. Enligt åklagaren kommer pengarna kommer från organiserad narkotikaförsäljning där den 23-årige mannen är en av flera som har sålt narkotika och mannen i 25-årsåldern är ledare i det kriminella gänget.

– Det finns en rad polisiära underrättelser, spaningar med mera och vi har följt den här personen under ganska lång tid. Det är polisens mycket klara och tydliga uppfattning att han är det, säger chefsåklagare Jonas Almström.

Almström är nöjd med att tingsrätten gått på hans linje – men menar att han kommer att yrka på hårdare straff i hovrätten.
– Jag kan nog nästan utgå från att jag kommer klaga på det i påföljdsdelen, för den här straffmätningen står i strid med gängse praxis hur man ska bedöma straffvärde utav flertal gärningar, säger chefsåklagare Jonas Almström.

Mannen i 25-årsåldern döms nu till tio månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott mot sitt nekande. Enligt hans försvare Hans Gaestadius kommer också de att överklaga domen.
– Jag utgår från att han vill ha det överprövat. Det handlar om mycket pengar för hans del. Han gör inte anspråk på det stora beloppet, men på de 240 000 kronor som togs i Skåne. Där har han redogjort sin inställning men den har de inte godtagit i det läget, säger Gaestadius.
Mannen i 25-årsåldern döms nu till tio månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott. 23-åringen döms till åtta månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott, narkotikabrott och försök till stöld.

-Pettersson tycker inte meda gör mycket för att upplysa allmänheten om att detta är invandrargäng som hotar hela vårt samhållssystem och straffen är löjligt låga. Lås in och släpp inte ut förrän de berättar varifrån pengarna kommer…

För övrigt heter den som PK kallar ”gängledaren i 25-årsålderna” Eddie Jobe och är född 1988. Hans kamrat heter Fatih Gül och är född 1991. Tyvärr är båda medborgare i Sverige.

Så här ser herrarna ut enligt PK-media som naturligtvis inte nämner några namn eller bakgrund.

2015-05-12_1505

På Flashback finns följande kopplingschema, massor med grova brott, knark, mord, penningtvätt osv. och tio månader för ledaren, löjligt…

2015-05-12_1545

 

 


13 responses to “Gängledare döms till fängelse i tio månader

 • Rannug

  Skönt att veta att man kan få tag på allt utan att blanda in läkare eller polis alla tider på dygnet. Kallas för att marknaden blivit global och konkurrens utsatt…….

  Gilla

 • Pacheko

  Och efter dessa 10 månader har han förvandlats till en radikal muslim. Någon som vågar sätta emot?

  Gilla

 • Albin

  Vi vet sedan länge att Pettersson inte respekterar de pressetiska reglerna, men att han klagar på dem som gör det är svårsmält.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Förträffligt, då har rättsväsendet och allmänheten ett återkommande problem.

  Gilla

 • Brandon

  NARKOTIKAFÖRSÄLJNINGEN i Sverige finansierar även terroristverksamhet och mutkolvarna sitter även i regeringen eftersom man blundar helt för detta.
  Tittar ofta på kanal 9 från som rapporterar om tullen på Sidneys flygplats i Australien….De griper dagligen ”kriminella” som smugglar KOKAIN och annan narkotika, på köpet hittar de mycket annat, exempelvis utrustning för bankomatbedrägerier et cetera et cetera….
  TÄNK PÅ DETTA – DE TAR DAGLIGEN KOKAINSMUGGLARE PÅ SIDNEYS FLYGPLATS….
  Till Sverige kan du komma utan pass och ID handlingar och bli behandlad som en kung och ansöka om asyl….Du kan smuggla hur mycket kokain du vill eftersom ingen koll sker….
  Man undrar hur de försökt få bevis mot mannen i artikeln ? Det är stora summor och kommer det från försäljning av kokain så borde de kunnat bevisa det. Pengarna kan också komma från utpressningsverksamhet. Problemet är i första hand politiskt, vi svenskar måste stoppa 7klöverns kriminella massinvandringspolitik.
  NEJ TILL MÅNGFALD OCH MÅNGKRIMINALITET!!!

  Gilla

  • Brandon

   Tillägg…Flera om dagen grips på Sydneys flygplats….INGEN I SVERIGE….-tycker det luktar SKUMT!!!

   Gilla

 • Pensionären

  Bor alltså Eddie Jobe i Vasastan? Han är ju skriven i Göteborg.

  Gilla

 • marcus

  Invandrare får man tydligen inte visa på bild trots att de är dömda, men SLs vd gick det minsann bra att både namge och visa i bild innan han var dömd. Det är tydligen skillnad på lort och pannkaka. Det hela är minst sagt en stor skam för journalistkåren, eller för djävligt på ren svenska.

  Gilla

  • CarinaFina

   Murvlarna är dummare än svenska tåg, genom deras skyddande av dödsfarliga människor meddelst pixling, har vi ju alla lärt oss vilken nationalitet det handlar om, dvs icke svenskar.

   Gilla

 • Ludde

  Helst enkelt löjligt att polisen inte får sätta stopp för dessa as en gång för alla. Lås in dem hos Putin i 10 år, betala Ryssen bra för omskolningen. jag betala gärna extra skatt för deras väl i Sibirien.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: