Zigenare säljer tidningar för hemlösa men har hus och bil i Rumänien


BROTTSLIGHET. Zigenare säljer tidning för hemlösa trots att de har hus och bil i Rumänien. Gangsterna använder tidningsförsäljningen som täckmantel för stöld, häleri och ekonomisk brottslighet. Antalet åtal mot rumäner i Danmark exploderar. Östeuropéerna inte bara stäl, de utför också också avancerade bedrägerier, som kostar offren hundratusentals kronor.

2015-04-29_1520

Danska Ekstra Bladet gör det som Expressen och Aftonbladet borde göra i Sverige, avslöjar bedragarna. Två av de tvivelaktiga typer är Viorel Caldarar och hans son med samma namn, som säljer de hemlösas tidningen, medan TV-bilder tagna med dold kamera avslöjar att de är inblandade i grov brottslighet.

2015-04-29_1522

 

Hemma i Rumänien har de en gård med med 15 kor, tio hästar och en Mercedes Sprinter skåpbil på uppfarten till huset i byn Arpasu de Jos.

Ekstra Bladet har infiltrerat den kriminella miljön och sänder tillsammans med danska TV3 tv-serien ”Jakten på gangsters från öst”, i kväll klockan 20.

En dold kamera visar hur Viorel Caldarar junior räknar upp 80.000 kronor på sitt hotellrum i Nørrebrogade. Senare berättar han för Ekstra Bladets reportrar att han samarbetar med araber för att tjäna de stora pengarna. Araberna hjälper dig starta företag och sedan tjänar du 100 000 till 200 000 kronor och sedan drar du hem. Min far har gjort det, min mor har gjort det, men jag har inte gjort det för jag vill kunna återvända till Danmark…

-Pettersson undrar varför PK i Sverige tror att zigenarna lever på det få kronor de kan tjäna på att tigga medan Aschberg, Mattsson, Helin och de andra jagar Sverigedemokrater för att de säger sanningen…fast ziggisarna har humor. Pengarna vi samlat in skickar vi till fattiga människor i Afrika….

Mer på Ekstrabladet inkl. film


25 responses to “Zigenare säljer tidningar för hemlösa men har hus och bil i Rumänien

 • Albin

  Visst vore det kul om andra miljonärer också satt utanför ICA.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Tiggeriet är flera problem”, är en mycket bra ledare av Sanna Rayman, SvD. (8 april 2015 kl 09:11)

  En dysfunktionalitet i debatten är att det inte är comme-il-faut att beskriva tiggeriets olika bieffekter som problem. Det enda problem som erkänns är fattigdomen. Att den är ett enormt problem är lika självklart som det är hemskt.

  Men det utesluter tyvärr inte andra, mer praktiska problem som det är makthavarnas uppdrag att lösa – i egenskap av folkvalda samhällsförvaltare.

  Enighet verkar dock inte råda om uppdraget. När galler sattes upp för att hindra hemlösa från att sova under en lastkaj i Stockholm luftade
  Stadsmissionen kritik. ”Staket är ingen lösning på hemlöshet”, förklarades det (DN 24/3). Sant. Staket löser inte hemlöshet. Men, nu var det väl inte hemlöshet man försökte lösa? Problemen som skulle åtgärdas var enligt Fastighetskontoret stora klagomål på otryggheten, förskolan i närheten hade problem för att man uträttade sina behov i buskarna och det eldades under lastkajen, vilket innebar brandrisk för hela huset. (AB 24/3).

  Liknande problem växer fram överallt – och förtjänar offentlig uppmärksamhet. Ändå dessa ständiga goddag yxskaft-svar från de folkvalda.

  – Att lagstifta mot fattigdom är ett slag i luften, sade Stefan Löfven nyligen om en mätning som visade att halva befolkningen önskar förbjuda tiggeri (AB 3/4).

  Sant. Lagar löser inte fattigdom. Särskilt inte i andra länder.

  Men, nu var det ju inte fattigdom man ville förbjuda? I stället för att putta fram stoppbollen borde Löfven fundera på hur han ska stävja denna växande opinion. Tendensen är tvivelsutan något att oroa sig över och Löfvens och andra aktörers sätt att svara kan mycket väl vara en bidragande faktor. Att hela tiden utvidga svaret till att gälla fattigdomen i Rumänien är att smita från det ansvar en folkvald är satt att ta – i det här landet.

  Enligt kommunallagen ska kommunpolitiker fokusera på åtgärder av allmänintresse med anknytning till kommunen. Statliga angelägenheter och sådant som sköts av andra landsting eller kommuner faller således utanför uppdraget.

  Det är inte utan att man börjar önska sig liknande skrivningar på nationell nivå, när nu rikspolitikerna är så grandiost lagda att de ger sig själva uppdraget att lösa Rumäniens fattigdom innan våra inhemska futtigheter ens anses legitima att ägna kraft åt.

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/tiggeriet-ar-flera-problem_4467523.svd

  Härligt klarspåk, Sanna.

  Gilla

 • Pica pica

  Jag har väntat länge på att butiksägarna ska reagera men det är tydligen fy, fy att säga vad alla tycker. Idag förstod jag varför jag och många av mina grannar har slutat ”gå på sta’n”. Flanera runt, kolla in de senaste i affärerna, göra några impulsköp, träffa någon bekant och ta en fika. Det är deprimerande att se alla dessa bylten som sitter utanför och skriker pliz, pliz och slår en på benet med muggen om man går in i en affär. Fattar inte affärsidkarna att de tappar business med en sådan ”dörrvaktare”?

  Nu hör jag inte till dem som ger pengar till dem men många känner sig skuldmedvetna och tycker synd om dem och smyger därför ner en tjuga i muggen.

  Gilla

  • Jonny

   Menar du att dom slår en på benen när man försöker komma förbi?
   Hur kan det vara ok?
   Ring och anmäl nästa gång det händer, det där är ofredande!

   Gilla

 • Varg i Veum

  Det slog mig hur filmen avslöjar myten om ”ingen tigger frivilligt”. Nu är förvisso inte alla zigenare lika rika som de i filmen, men det är bara skitsnack och påstå att ”ingen” tigger frivilligt.

  Gilla

 • Adonaj

  Enligt Rapport för en stund sedan som gjort en enkät bland Sveriges kommuner, så befinner sig just nu i landet 4100?? EU-migranter. För ett år sedan fanns det ca: 2000, alltså en fördubbling på ett år. Drägget bara fortsätter att föröka sig i landet.

  Gilla

 • Albin

  Petterssons fortsätter intensivt att hacka på romer, bloggen verkar inte förstå att det alltid handlar om individer. Därför kan detta hackande anses vara hets mot folkgrupp.

  Gilla

 • Grune

  Ta bort dessa sophögar som ligger utanför varenda affär och kör dom till tippen.

  Gilla

 • Tony

  Zigenare har precis det ryckte som dom förtjänar,
  så länge detta folkslag inte kan bete sig som normala
  människor så kommer andra att se ner på dem, parasiter
  ska inte behandlas med silkesvantar!

  Gilla

 • Mimi N.

  Stenbock,
  De några få ord som både Sandor H. från Malmö (?) skrivit och föreslagit här på sajten, är på lätt rumänska, så att även zigenare fattar dem. När zigenare intervjuas av SVT, pratar de flesta ett för mig obegripligt språk.
  Själva tolkarna blir handfallna.

  Gilla

  • Stenbock

   Jo har förstått det av följd eller verkan,av min rumämska i dag..
   Troligen pinkade hon på sig,och fick skyndsamt bege sig bak containern ! Var kanske för barsk i mitt uttal 🙂

   Gilla

 • jgarn

  Släng ut samtliga inblandade, zigenare, Arselberg och TV3 slöddret.

  Gilla

 • Stenbock

  På min ort gör jag vad jag kan,för att få dem att åka hem.Sedan Mimi N lärt mig några zigenska/rumänska glosor tränar jag flitigt när jag passerar dem med ”Du-te acasa” ! Döm om min förvåning när jag lämnade butiken var zigenerskan borta…Först när jag lämnade parkeringsplatsen såg jag henne bakom några containrar..Nåja,nöden har ju ingen lag,och staden städar upp efter dem för en kostnad om c:a 10.000 /veckan !

  Gilla

 • Varg i Veum

  Läste att de sålt zigenartidningarna för 4,5 miljoner hittills. Jag vet nu inte om det bara är i Stockholm eller om det är hela landet, men slår man ut det på romerna som sålt dem, hur många de är vet jag inte men förmodligen inte de 4000 som beräknas finnas i Sverige i detta nu, så blir det nog ganska bra betalt skulle jag tippa.

  Gilla

  • Mary Agnes

   Skattefritt.
   Momsfritt.

   Och som registrerad ärlig skattebetalande småföretagare blir man jagad och skrutaniserad i sömmarna av Skatteverket. Och omvänd bevisföring har man också mot sig. Allt medan tiggarna håvar in sedelbunt efter sedelbunt och får gratis uppehälle av kommunen och gratis mat av idiotiska människor..

   Jag vägrar äta på en restaurang som också har serverat eller som serverar tiggare. .

   Gilla

 • Trynbald

  TV3 i Danmark jagar gangsters från öst. I Sverige jagar TV3 och Robert Aschberg hederliga skattebetalare som fått nog. Det är så man kan spy!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: