Undantagstillstånd i Baltimore


USA. Inte ens i invandrings förlovade land USA, fungerar integrationen trots flera hundra års försök. I natt utlystes utegångsförbud i Baltimore och nationalgardet i delstaten Maryland sattes i beredskap. Det skedde efter våldsamma upplopp där minst 15 polismän skadats. Kravallerna i Baltimore utbröt efter begravningen av 25-årige Freddie Gray som dog efter en polisingripande. Unga demonstranter har kastat sten och flaskor och en polisbil har satts i brand. Flera butiker uppges ha plundrats. En av de skadade poliserna uppges vara medvetslös och 27 personer hade i natt gripits i kravallerna.

– Pettersson tycker att ”lika barn leka bäst” och ”man ska ta seden dit man kommer” är två gamla ordspråk som rymmer mycket visdom.

Stenkastarna ser likadana ut där som här

Stenkastarna ser likadana ut där som här

Baltimore Sun

CNN

Svart borgmästare talar klarspråk


5 responses to “Undantagstillstånd i Baltimore

 • Anders Johansson

  Man protesterar mot (upplevd) polisbrutalitet genom att – plundra butiker? Att bränna en polisbil är åtminstone LITE logiskt i det sammanhanget men vad har butiksinnehavarna gjort för fel, menar de?

  Gilla

 • Lena

  Baltimore samma mönster som Detroit, det finns och det kommer fler städer med gigantiska problem, runt om i världen. Inga jobb, dåliga bostäder, bedrövliga skolor och så fortsätter folk att föda barn trots att de inte kan ta hand om dem.
  Det fortsätter för att det finns bidrag,så egoistiskt handlat av föräldrarna och politikerna.
  F*n det finns preventivmedel, använd……………… tänk på barnen och vilken framtid de har !
  Barn ska inte vara en inkomstkälla, barn ska kosta, enkelt och humant.

  Gilla

  • Stenbock

   DÖ,Reinfeldts,Kyrkans,och hela c:a 80 % av Absurdistans inskränkta medborgares framtidsdröm.Det mångkulturella samhället med alla sina facetter… Bara att gapa,och svälja godsakerna !

   Gilla

  • Luntan

   Det finns nu ett ständigt ökande antal människor även här, – som aldrig borde ha blivit födda! Framtiden – som vi redan befinner oss i – kommer att medföra ett tilltagande krig mellan olika raser. Och orsaken är helt enkelt den tilltagande folkökningen, avunden och desperationen. Förbered er alla som inser det på att gallringen eller uppriktigt sagt inbördeskriget väntar även oss i Sverige. Men den fortsatta avväpningen måste vändas till sin motsats och värnplikten återinföras för ETNISKA SVENSKAR och därmed likställda.

   Gilla

 • Two Different Shoes On

  Håll grytan kokande….
  Var smäller det härnäst?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: