Egypten mobiliserar vid gränsen till Libyen


ISLAM. Medan Sverige och EU påstår att ISIS, islamska staten inte har något med islam att göra och inte gör något för att stoppa dem eller hindra dem från att skicka terrorister till Europa och vårt land verkar det som Egypten och dess president Sisi funderar på att komma till Sveriges och EU:s räddning.

Mellanöstern står på randen till sitt fjärde krig (efter Syrien, Irak och Jemen). Militära underrättelsekällor rapporterar att Egypten är samlar storskaliga mark- och luftstyrkor i västra öknen längs den libyska gränsen, i en förberedelse för en militär kampanj för att befria östra Libyen – Cyrenaica – från islamistiska staten ISIS.

De betydande sjöstrids och marinstyrkor som samlas i Egyptens Medelhavshamnar indikerar på en möjlig offensiv genom att landsätta 100 000 egyptiska marinsoldater på den libyska kusten runt Derna, som ISIS har gjort till sin provinshuvudstad. De kan åtföljas av samtidiga landsättningar av fallskärmstrupper.

För president Abdel-Fattah El-Sisi utgör ISIS: s närvaro i östra Libyen, liksom i Sinai en oacceptabel risk för sitt land. Han har blivit varnad av flera underrättelserapporter om att den islamiska statens terrorister redan har trängt in i några egyptiska städer och även infiltrerat vissa arméförband.

För att motverka den egyptiska planen flyttar ISIS förstärkningar till östra Libyen från Syrien och Irak.

Egyptens planerade invasion av Libyen var högst på dagordningen för amerikanska CIA-chefen John Brennan oanmälda besök i Kairo den 19 april för ett möte med president Sisi. Egyptens president El-Sisi försäkrade att han inte har för avsikt att hålla den egyptiska armén i Libyen. Han ska dra tillbaka trupperna efter att ha besegrat och avväpnat de jihadister som finns i Libyen.

-Pettersson önskar El-Sisi lycka till men misstänker att PK, Löfven och Wallström håller på den andra sidan eftersom de inte som El-Sisi fattar hur farligt islam är…

2015-04-27_2107

Läs mer på Debka File


9 responses to “Egypten mobiliserar vid gränsen till Libyen

 • Albin

  Vad bekvämt att bara ha en enda skyldig som man kan skylla allt ont på.

  Gilla

 • GA

  Egypten stöds av USA, att Israel skulle gå emot USA:s intressen är inte möjligt.
  Egypten ser IS som ett hot och planerar därför att radera bort IS i Libyen och har sannolikt stöd från USA, Israel och Saudi.
  Det var Saudi som backade upp att El Sisi kom till makten i Egypten och stöder Sisi regimen finansiellt.

  Gilla

  • GA

   Egypten har en slagkraftig militär enligt en världsrankinglista hamnar de på 18 plats kan sätta direkt in 460.000 man har mer än 1100 flyg och 4600 tanks m.m.

   Gilla

   • GA

    Youtube Libya-and Gadaffi thruth now
    En mycket bra videofilm som ger förklaringen till vad som hände i Lybien och även annat som rör Mellan Östern.

    Gilla

 • Erik i Biskopsgården

  100000 Egyptiska marinsoldater borde klart kunna skada Isis en hel del. Bara inte Israel sätter käppar i hjulen på något sätt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: