Svensk gisslan friad i Syrien – efter 1,5 år

ISLAM. Två svenska män som hållits som gisslan av den al-Qaida-anknutna gruppen Nusrafronten i Syrien frigavs under fredagen. Enligt Palestinas ambassadör i Stockholm, Hala Husni Fariz, föregicks frisläppandet av två månader av indirekta förhandlingar mellan terrorgruppen och den palestinska säkerhetstjänsten.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat bistå i frisläppandet av de två svenskarna, säger Palestinas ambassadör. Enligt uppgifter  togs svenskarna gisslan vintern 2013. Männen ska ha varit i Syrien på ett missionsuppdrag, uppger den arabiskspråkiga sajten Al-kompis.

-Pettersson läser Palestinska säkerhetstjänsten, Palestinas ambassadör och undrar hur mycket biståndspengar det kostade för självklart har någon betalt lösensumma…

SR

5 thoughts on “Svensk gisslan friad i Syrien – efter 1,5 år

  1. När UG sände intervjun med ”Adam” undrade jag: ”Existerar denne Adam egentligen? Han kanske är ett påhitt i en fejkad dokumentär för att våra politiker ska rättfärdiga sina ’försiktiga’ åtgärder mot terrorism, för att förskräcka, tysta ned folket och tvinga alla sitta vackert på mattan ifall man tänker annat. Och nu, plötsligt, får vi veta om kidnappade svenskar, försvunna i två år, som släppts tack vare Palestinas (och Jordaniens) tappra insats, förhandlingar m m. Jag köper inte idén att palestinierna är Sveriges pålitliga vänner och räddare i nöden. Bedragarna i regeringen tar sig till all möjlig bluff för att återställa en långförlorad heder och tillit som folket hade för länge-länge sedan.
    Jag vet inte vad eller hur jag ska tänka, är bara en obetydlig medborgare i hycklarnas och lögnarnas land där flatheten och rädslan är vardagsmat. Ta inte illa upp, gott folk!

    • Då kan vi utläsa,att det var Syrien som tillfångatagit dessa ”svenska” äventyrare..I annat fall lär man inte ha kunnat friköpa dem !Kan ej hellre föreställa mig,att Hamas och Jordanien idkar någon form av vänskap !

    • ”Adam” existerar helt säkert, kommer från Göteborg liksom en stor del av de 300 IS terroristerna gör som reser mellan Sverige och Syrien. ”Adam” och hans kompisar är grova krigsförbrytare och kommer att ställas till svars i framtiden, – de ska in på livstids fängelse här i Sverige eller i USA.
      Palestina finns inte som stat, Löven och Socialdemokraterna erkände Palestina för de vill hålla sig väl med muslimer, de flesta asylinvandrare är muslimer.
      Massinvandringen är en tragedi för Sverige, PÅTVINGAD svenskarna av politikerfrälset!

  2. SOCIALDEMOKRATERNA erkände staten som INTE finns Palestina utan att beakta utrikesnämndens utlåtande eller att lyssna in vad andra EU stater tycker, – S tyckte det var så viktigt att erkänna Palestina så Röven nämnde att de tänkte göra detta redan i ”Regeringsförklaringen”….Jag tror att de vägde in detta när de gav Abbas löfte om 1500miljoner kronor av våra surt förvärvade skattepengar.
    I så fall tycker jag Röven hör hemma på Kumla!

  3. Du som undrar! Kan det vara de 500 milj extra palestinierna i Gaza fick löfte om?
    Sveriges lösensummor till stöd för fortsatt islamistiskt mördande kommer snabbt att ta hela biståndsbudgeten med sådana signaler.

Kommentera