100 000 invandrare behövs för att ersätta 5 000 svenskar enligt Arbetsförmedlingen

INVANDRING.  Vi har den senaste tiden sett diverse rapporter och artiklar från media om att en stor invandring behövs för att ersätta allt färre och äldre svenskar. Det är trams.  

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg. –” Minskar vi invandringen så minskar vi också våra framtida intäkter.”

Det är också trams och svammel. Arbetsförmedlingens rapport säger ingenting om vare sig skatter eller välfärdsbehov. Det enda rapporten gör är att räkna på hur många personer och sysselsatta det skulle finnas i olika ålderskategorier med diverse antaganden om invandring. Tricket är liksom i Alliansens valkampanj att räkna sysselsättning i antal i stället för i procent och låtsas att en större befolkning är synonymt med högre välstånd.

AMS medger att antalet födda i Sverige som arbetar har ökat på senare år men TROR att antalet i framtiden kommer att sjunka med drygt 5 000 per år.

För att ersätta dessa 5-6000 svenskfödda som eventuellt försvinner från arbetsmarknaden år 2030 så påstår alltså Arbetsförmedlingen, 7-klövern och andra i PK-etablissemanget att vi behöver en invandring på minst 100 000 om året framöver för att behålla vår välfärd.

Stämmer det borde länder som Bangladesh som har 150 miljoner invånare och där det blivit 30 miljoner fler som arbetar sedan 1980 vara stenrika.

AMS påstår alltså att vi behöver en NETTO-invandring på 90-100 000 om året för att klara välfärden. Det är nivåer som Sverige aldrig har varit i närheten av historiskt, och inte ens tangerade med 2014 års rekordinvandring. Här är nettoinvandringen per årtionde.

 

1950-talet: 11.000 per år
1960-talet: 20.000 per år
1970-talet: 13.000 per år
1980-talet: 15.000 per år
1990-talet: 21.000 per år
2000-talet: 39.000 per år
2014:         75.000 per år

 

Befolkningstillväxten har inget med välståndet att göra. 2005 till 2014 växte antalet sysselsatta invandrare med 250 000 och det ser jättebra ut om man inte tar med i beräkningen att invandrarbefolkningen växte med 480 000 personer.

 

Det som är intressant är tillväxten av BNP per capita och den har inte stigit på många år. Vad hjälper det att invandrare i samtliga åldrar står för 60 % av ökningen av antalet sysselsatta när antalet som inte arbetar ökar med 82 %.

 

Dessutom har många av de invandrare som jobbar bidrag, c:a 170 000 får 50-80 % av lönen betald av skattebetalarna och som inte det är nog så tjänar invandrare i snitt sämre och betalar därmed mindre i skatt än ursprungsbefolkningen.

 

Sammantaget är invandringen en katastrof för välfärden.

 

27 thoughts on “100 000 invandrare behövs för att ersätta 5 000 svenskar enligt Arbetsförmedlingen

  1. Enligt denna kapacitetsgrundade logik behövs det endast 50 000 rakryggade, nationella Svenskar för att kasta ut minst 1 miljon (av tot. 2 milj.) bedrägliga bidragsturister; den improduktiva, våldsbenägna, analfabetiska halvan som ljugit sig till medborgarskap, föraktar vår kultur, begår brott och glatt parasiterar på vår sociala trygghet.

    Som bonus kan vi (50 000) även bjuda Af:s siffertrixande generaldirektör Mikael Sjöberg (m.fl. PK-iter), på enkel resa till valfritt MENA-land.

    Framtiden kanske inte är så mörk ändå?

  2. Visst är det märkliga uttalande från Arbetsförmedlingen?
    Av vilken anledning ska man ta till sig expertutlåtanden
    från denne Generaldirektör? Han representerar ett stort
    kostnadskrävande beläte som i stort sett inte förmedlat
    ett enda arbete för dom som gått arbetslösa, då är han
    fan inte expert på att sia om hur många invandrare
    Sverige behöver att importera i framtiden, det hade
    varit bättre att han gjort skäl för den allt för väl
    tilltagna lön han uppbär och försökt förmedla jobben.
    Det är väl ändå det som är hans huvudsakliga uppgift?

  3. P.g.a. invandrarnas frånvaro av utbildning, extremt låg IQ och medföljande låg arbetslust samt allmän ovilja att göra rätt för sig, så tror jag att det behövs minst en million för att kunna ersätta 5000 svenskar!
    Janne

  4. Även svenskar med 3 årigt gymnasium och bra betyg får inte jobb i dagens Sverige, – Röven kan tacka grannen Norge som ger 60-70.000 svenska ungdomar jobb. Utan Norge vore Sveriges ekonomi i fritt fall.
    Det går 1000 sökande på varje jobb, vissa jobb kräver tester som inte många klarar av, ex pilot.
    Den som vill ha ett jobb och chans att få något går INTE till Arbetsförmedlingen, då anses man inte placeringsbar på arbetsmarknaden och det finns ingen tvekan om att det patrask som kommer är det, ingen arbetsgivare vill ha dem.
    AMU utbildningar är bra och kan ge ett jobb, Stefan Löven har gått en svetsarutbildning och Sverige hade kanske Europas bästa utbildning via AMU på det området. När Löven gick kursen fick ALLA ett jobb, – problemet idag är att de som tas ut till AMU utbildningar knappt kan svenska och nära nog ingen får ett arbete efter utbildningen. Det är helt enkelt usel kvalitet på de som tas in på kurserna.

      • Vi måste se till vårt eget folk i första hand – SVENSKARNA….-alla andra folk gör det!
        Positiv särbehandling, dvs att utlänningar går före svenskar, det ska vi ALDRIG acceptera!
        Bedrövligt att det ser ut som det gör i Sverige, det kan vi tacka sådant patrask som Mona Muslim (S) för och hela det SOCIALDEMOKRATISKA PARTIET!

  5. Enligt arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg ” Minskar vi invandringen så minskar vi också våra framtida intäkter”.
    Hans uttalande är helt felaktigt.
    För att öka våra framtida intäkter fordras en bra skolutbildning som ger spetskompetens.
    Men som vi vet är skolan i fritt fall, som beror till stor del på asylinvandrareleverna som dragit ned skolan, det hade behövts fler lärare
    bland annat speciallärare och fler skolor, eftersom elevantalet ökat genom folkökningen, men ingenting har byggts ut.

  6. Kan det vara så djäkligt att man behöver 100000 invandrare för att hitta 5000 som har utbildning och erfarenhet nog för att få ett jobb?

  7. Tycker utbildningar via AMU är bra MEN Arbetsförmedlingen behövs INTE, den som vill och KAN få ett jobb går INTE dit!

  8. Vet inte om jag missförstått rapporten men nog framgår det,att det behöves 20 gånger fler berikare för samma jobb,som en inhemsk utför !!
    5.000 svenskar behöver ersättas med 100.000 Somalier/Araber och andra lyckosökare.Då har man samtidigt glömt,att digitalisering och automation övertager en allt större del av arbeten,i civiliserade delen på jorden !!!!!

  9. Förmodligen är de siffror och analyser som kommer från AF och liknande ett resultat av den moderna flumskolan. De är väl de som gick i skolan på 70- och 80-talen som nu har tolkningsrätten av siffrorna. Vi som gick i den gamla ordentliga folkskolan fick lära oss räkna. I den skolan var 10- 5=5. Hade Sven 10 äpplen och gav bort 5 var det 5 äpplen kvar åt Sven. Men sen kom något som kallades ”mängdlära” och det är väl en variant av den som tillämpas inom modern förvaltningsmatematik. (Ironi).

  10. Det ryktas att Sjöberg är släkt med Göran Persson och nära allierad med Socialdemokraterna. Kan ej bekräfta detta, men det kanske går att få fram.

    • Mikael Sjöberg har genomgått den tvååriga fordonslinjen på gymnasiet, det är hans teoretiska utbildning.
      Sedan har han kommit in genom facket till politiken och han är kusin med Göran Persson.

    • Från Wikipedia.
      ”Efter den socialdemokratiska valsegern 1994 kom han till Regeringskansliet, dit han rekryterades som politiskt sakkunnig till biträdande arbetsmarknadsminister Leif Blomberg (som bland annat varit förbundsordförande för Metallindustriarbetareförbundet) vid Arbetsmarknadsdepartementet.[2] Han ägnade sig då i huvudsak åt arbetsrättsfrågor. Han gick 1996 vidare till Inrikesdepartementet där han som statssekreterare ägnade sig åt integrations- och mångfaldsfrågor, även där under Leif Blomberg. 1998, efter att Blomberg avlidit, blev Sjöberg statssekreterare vid Finansdepartementet och var därefter 1998-2005 statssekreterare vid Socialdepartementet där hans ansvarsfrågor var hälsa och sjukvård inklusive äldreomsorg och tandvård. 2005 utsågs han av regeringen Persson till generaldirektör för det statliga forskningsinstitutet Arbetslivsinstitutet.[3] Utnämningen fick kritik av SACO och dess ordförande Anna Ekström då Sjöberg saknar forskarbakgrund och även grundläggande högskoleutbildning, vilket SACO inte ansåg var en lämplig bakgrund för att leda ett forskningsinstitut. 2007 lades Arbetslivsinstitutet ner av regeringen Reinfeldt, och mellan 2007 och 2014 var Sjöberg generaldirektör för Arbetsmiljöverket.[4]

      Mikael Sjöberg är kusin till den före detta statsministern Göran Persson.[3] Han är gift, har en dotter och en son”

  11. Ett annat sätt att förvanska siffrorna är att bara ta med det som gynnar propagandan!

    Ett exempel: det pratas ofta om att arbetskraft från andra EU länder är lönsam eftersom dom betalar mer skatt än vad dom får i bidrag till sina familjer. Vi tar som exempel att dom betalar tusen kronor i skatt och 800 kronor går tillbaka i bidrag, då jublar sju-klövern över en vinst på 200 kronor och pk-media stämmer in i hyllningskören.
    Propagandan rullar på!

    Men i verkligheten är detta en förlust av 800 kronor, mot om jobben hade utförts av folk som redan bor i landet, varvid inga nya bidrag hade betalats ut, utan hela tusenlappen hade stannat i statskassan!

    Lägg sen till att dom som redan bor i landet och har blivit bestulna på sina jobb av invällare skall försörjas med bidrag, bidrag som vida överstiger dom 200 kronor som blivit över, så förstår ju alla med normal intelligens att totalsumman blir en tokförlust

  12. Man kan alltid bevisa något med statistik eller vetenskap.

    Tre av tio som dör i trafiken är alkoholpåverkade och därav sju av tio nyktra. Statistiken visar då klart och tydligt att det är betydligt farligare att vara nykter i trafiken än full, om man väljer att bortse ifrån hur många som kör berusade respektive nyktra!

    Toppluva är mycket säkrare än hjälm när man kör motorcykel! Ni tror mig inte, men ett vetenskapligt experiment som jag har gjort bevisar detta!
    Jag släppte en hjälm och en toppluva ifrån ett höghus och hjälmen gick i tusen bitar medan toppluvan var som ny när den landade!
    Detta bevisar klart och tydligt att toppluvan var säkrast!

    Nån som ändå väljer toppluvan?
    Tänkte väl det, med den frågan ville jag påpeka hur viktigt det är att inte gå på propagandan utan tänka själv!

    • En klassiker är ta två kastruller med vatten i den ena kokandei i den andra 0 gradigt . Kör ner en hand i varje och det blir 50 gradigt.

  13. Om en invandring skall kunna försvaras måste det finnas behov av arbetskraft, som det inte gör idag, nu även med en stor arbetslöshet.
    En invandring av högkompetenta personer så att säga spetskompetens kan försvaras, men i annat fall kan inte invandringen försvaras.
    Politikerna kommer med olika förklaringar om den här asylinvandringen, ibland är det att de flyr krig, sen kan det vara att de skall rädda pensionerna, ibland att det föds för lite barn i landet och därför finns invandringen.
    Det senaste som stjärnan Löfven kom med var att det är högutbildade, läkare, forskare civilingenjörer m.m. som kommer till Sverige som asyl och anhörighetsinvandrare.

  14. Det kan stämma i det fall vi bara ses som konsumenter.
    Både sand folket och hej hej folket vill ju ha nya mobiltelefoner.
    Då är ju 100.000 sålda mobiltelefoner bättre än 5.000.
    Sedan har vi ju Bert Karlsson & Co, de är ju beroende av en ökad flyktingström för sina intäkter.
    Lustigt att just AF pratar om ökad tillväxt, det brukade ju vara parad-ord för M tidigare.

  15. Det synes klokare att utlokalisera Arbetsförmedlingen till sydligare länder i stället för SAAB, Volvo, Ericsson, Tetra Pac, Elektrolux m fl.

  16. ”Befolkningstillväxten har inget med välståndet att göra. 2005 till 2014 växte antalet sysselsatta invandrare med 250 000 och det ser jättebra ut om man inte tar med i beräkningen att invandrarbefolkningen växte med 480 000 personer.”

    Lägg sen till att dessa 250 000 har stulit jobbet från en svensk som nu skall försörjas med bidrag! Vad har vi vunnit då?

Kommentera