Stäng

Judar stängs ute från Tempelberget

JERUSALEM. I onsdags behandlade UNESCO ett dekret från Jordanien som innebar att judar och israeler aktiviteter begränsas på och runt Tempelberget i Jerusalem.

2015-04-24_1059

Det var väntat att förslaget skulle accepteras av UNESCO på grund av det stora röstblock som Jordanien har i sådana FN-organ. Förslaget kommer från Jordanien som fördömer israelisk aktivitet i Gamla Stan och judiska besök på Tempelhöjden Dessutom påverkar det utgrävningar och arkeologiska aktiviteter som Israel och judiska organisationer  genomför i Gamla stan och runt Tempelberget.

Israelerna är upprörda över UNESCO:s beslut och menar att det bryter mot artikel 9 i fredsavtalet mellan Israel och Jordanien, men också med artikel 18 i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna och religionsfrihet.

-Pettersson tycker det är dags att lägga ned FN. UNESCO påstår själva att mångfald är en styrka för alla samhällen sedan slår de ned på denna mångfald.

Israel är det enda landet i regionen där muslimer, kristna och judar tillåts utöva sig region fritt och då ställer sig FN på de judehatande muslimernas sida…

Läs mer på Dagen.no

8 reaktioner på “Judar stängs ute från Tempelberget

 1. Ali bla bla…

  Det är så mycket bla bla bla och patetiskt pinsamt när du varje gång
  palestinenserna mobbar, hotar och hatar, och begår våldshandlingar på kristna och judar – då är allt tillåtet, allt förlåtet och allt går att rättfärdiga med en lista av diverse -för er- goda eller rent av berömvärda skäl att agera.

  När till och med vänsterorganisationen Amensty påtalar de många brotten mot mänskliga rättigheter som begås av de aggressiva palestinenserna, så inser man att det är tusenfalt värre.

  1. Tragiskt att SOCIALDEMOKRATERNA erkänt Palestina utan att ta debatt eller kritik i beaktande. Aggressiva palestinier – det är bara förnamnet…

 2. Glömde för övrigt att nämna att fredsavtalet mellan jordanien o israel gett jordanien suveräna rättigheter till det lilla området. Israel bröt mot denna överenskommelse för flera månader sedan. Israelska beväpnade attacker o antiarabiska högerextremister ökade spänningarna markant o försämrade säkerhetsläget. Bra att folk får en balanserad bild av läget. Mitt klassiska tips. Tänk själv o låt dig inte luras

 3. Du skriver ”fördömer israelisk aktivitet”. Det handlar om våldsamma aktiviteter och ständiga provokationer. Ofta beväpnade israeler som utövar våld på civila muslimer som befinner sig där för att be.

  1. Jag som trodde att det var till Mecka de drog på hajj? Vi kanske kan be Unesco att förbjuda detta.

 4. Skit i UNESCO, det är Israel som har puffrorna och som kan sköta dem, det är det enda som araber förstår. Visa araberna var skåpet skall stå.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: