”Girighet bakom 800 migranternas död”

INVANDRING. ”Girighet och cynism är orsakerna till att 800 migranter dog på Medelhavet tidigare i veckan.” Så inleder Remi Piet, professor vid universitetet i Qatar, en krönika i Al Jazeera om senaste veckans flyktingkatastrofer.

Han beskriver hur den genomsnittlige medborgaren satt som fastklistrad vid tv:n och följde flygkatastrofen i franska Alperna, och senare mötte nyheten om att anonyma migranter dör med tystnad.

”Medelhavet har blivit en kyrkogård”, fortsätter Remi Piet, och menar att de europeiska ledarna är förblindade av kortsiktiga ekonomiska ställningstaganden. ”Ledarna har misslyckats med att inse att vi står inför den största flyktingkrisen sedan andra världskriget.”

-Pettersson tycker att professor Remi Piet ska ta det lite lugnt med att kritisera europeiska ledare för flyktingkrisen så länge han bor i Qatar.

Qatar är ett av jordens rikaste länder, har ingen inkomstskatt, en levnadsstandard minst lika bra som den i Västeuropa och tar inte emot en enda flykting från Syrien. Snacka om att slänga sten i glashus…

9 thoughts on “”Girighet bakom 800 migranternas död”

  1. Ingen har bjudit in dom, dessutom är flertalet ekonomiska flyktingar vilket ej är asylskäl. Släpper vi in 1 miljon så kommer 2 milj att stå på kö osv…

  2. Ja, det ligger girighet bakom slakten på Medelhavet men inte ifrån Europas sida. Girigheten står migranterna, flyktingsmugglarna och de oberörda brödrafolken för. Rémi Piet tillhör högst troligt även han de girigas skara för varför skulle en fransk medborgare rövslicka muselmaner om inte för pengarna?

    Detta hittade jag på Wikipedia: Europe Écologie–The Greens had chosen Rémi Piet, with Sabrina Feddal as his deputy (suppléante). Piet, a resident of Miami, teaches international relations at the University of Miami. (http://en.wikipedia.org/wiki/First_constituency_for_French_residents_overseas)

    Miljöfascist, girgbuk och fnask i samma kropp är helt enkelt för mycket. Skulle bara fattas att hen också konverterat.

  3. Ja, det är lite märkligt att vrålrika araber från länder som inte gör ett dugg för sina medmänniskor gnäller på väst. Den muslimska hycklaren ska naturligtvis hålla käften medan han sopar rent framför sin egen dörr.

    • Mästeranalyserare och problematiserings filosofen har talat, men analysen är frånvarande men häcklandet består.

      • Läste du inte det där om att man inte ska kasta sten i glashus? Jag har ännu inte sett någon analys värd namnet presteras av dig.

      • Albin, balbin, dalbin, falbin ibn cacabin.
        Ignoramus, du måste stoppa i din skalle att efter genitivkasus följer substantivet i obestämd form: problematiserings FILOSOF – inte filosofen.

Kommentera