Hur hanterar muslimerna detta utan mental kortslutning?

INSÄNDARE. – Det är frågor som vi i dagsläget inte är så duktiga på att hantera och som vi vill bli bättre på, säger Thomas Lindhard, enhetschef Högevall. Han konstaterar att just en badanläggning kan bli en väldigt svår miljö för dem som varken definierar sig som man eller kvinna.

– Så fort man kommer in på en badanläggning ska man välja kön, för man ska klä om. Dels ska man välja omklädningsrum, dels finns vissa standarder för vilka badkläder man ska ha på, om man ska ha bh eller inte. Särskilt de som är mitt i ett könsbyte har det svårt, säger Thomas Lindhard.

Utbildningen av personalen kommer bland annat handla om hur man bemöter olika personer.

– Det handlar bland annat om att alla inte nödvöndigtvis måsta behandlas lika. Vi är vana vid att alla ska behandlas på samma sätt, men här behöver man en förståelse för att vissa människor har andra behov, säger Thomas Lindhard.

Högevallsbadet har redan idag så kallade flexomklädningsrum för dem som varken vill definiera sig som man eller kvinna, eller som av andra skäl har svårt att välja omklädningsrum efter traditionell indelning.

– De kan också nyttjas om jag kommer och ska bada med min dotter som kanske är 12-14 år gammal, men inte vill klä om ensam. Då kan man nyttja flexomklädningsrummen, så att pappa och dotter kan klä om tillsammans. Sedan är det en del som inte har valt kön, som inte ser det som nödvändigt. De kan inte välja omklädningsrum efter kön, och då kan de välja flexomklädningsrummen som inte är könsinriktade, säger Thomas Lindhard.

De två flexomklädningsrummen ligger på andra våningen och har funnits sedan ombyggnaden av badet. – Men vi har inte varit så duktiga på att skylta om det, säger Thomas Lindhard.

Skyltarna är nu ändrade så att det tydligare framgår vad flexomklädningsrum innebär. – Vi tycker att det är väldigt bra att man förtydligar ut mot gästerna hur det är tänkt att fungera, det är en ganska stor fråga på badhus vad som är ok. Och det är jättekul att Högevall är så positiva till att jobba med de här frågorna, säger Albin Askman Junhedepå föreningen Stolt i Lund.

Högevallsbadet har ett samarbete med föreningen Stolt i Lund som arrangerar Pride den 23 maj. Då öppnar badet sina lokaler kvällstid.

– Det blir starten för vår certifiering, så får vi se om flexrummen räcker till, det ska bli spännande, säger Thomas Lindhard.

HD

25 thoughts on “Hur hanterar muslimerna detta utan mental kortslutning?

  1. Hela det här HBTQ-fjanteriet är så patetiskt dekadent att man undrar om inte hela Sverige är fyllt med perversa idioter.

  2. Jag hoppas VERKLIGEN att det ska vara krav/lag för ALLA organisationer, församlingar, företag att bli HBTQ certifierade. Ett helt fantastiskt steg i mänsklighetens utveckling att acceptera alla. Tänk om äntligen skulle kunna gå in i en kyrka/moské och välja om jag ville vara kvinna idag eller om jag känner mig manlig. Jippie jag kan då välja om jag vill gå in i kyrkan/moskéns manliga avdelning eller kvinnliga. Fortsätt kämpa för HBTQ rättigheter.
    Ingen ska bestämma över min könsidentitet!!!! Det är min rättighet att avgöra själv!

      • Hur jag ser ut är min ensak. Det har varken du eller ”GUD eller Allah” etc med att göra. Vill jag gå in i t ex en moské så ska det vara min rättighet att bli fullständigt accepterad som HBTQ person. Min rättighet att antingen ta på mig en slöja och gå in i kvinnoavdelningen eller inte ha slöja och gå in på männens avdelning. MIN rättighet! Jag har inga problem med vare sig synd eller min sexualitet det är min ensak. Varför ska jag rätta mig efter andra människor eller gudars påhitt? Om du eller de har problem med sexualitet så får väl du/de börja bearbeta sina egna problem. Lägg dom inte på mig!

      • Maria:
        Har du aldrig sökt hjälp för din sjukdom ? Något litet tror jag att man kan göra för dig !

      • Om jag skulle tolka ditt svar så är du lika inskränkt som jag anser Islam/Katolicismen att vara. Samma sorts retorik. ”Avvikande är en sjukdom som i värsta fall ska avrättas… någon annan ska bestämma över dig… Skyl dig, dölj dig…

      • Maria:
        Din fantasi tycks inte ha några gränser..Var finner du,att jag skulle vilja döda någon,p.g.a. sina åkommor ? Som närmast samarit,har jag enbart sökt hjälpa dig med några goda råd !

      • Läs vad du själv skrivit och jämför din retorik med islam/katolicismen så resonerar du på samma sätt. Mina personliga egenskaper/fysiska attribut ska rättas till för att inte avvika. Varför ska jag rätta mig efter ”dina” eller någon religions normer? Jag struntar i hur du ser ut eller vilken könsidentitet du har. Men du tycks ev ha problem med min syn på könsidentitet, då du tycker att jag söka hjälp. Varför ska jag söka hjälp för problem som du har?

    • Maria, ju större inflytande muslimer får i Sverige, ju mindre troligt är det att din önskan blir uppfylld. Hade du levt i ett muslimskt land och uttalat detta, hade du hamnat i fängelse, om du hade haft tur…

  3. Är det vanligt vett som gäller eller kan jag byta om i flexrummen med mina jakthundar ? De giller vatten och är snäll mot ungar.

  4. tack och lov slipper vi Albin – Bilans kommentarer numera. Fast i detta fallet hade hens naiva inlägg skapat lite asgarv här och var, är jag säker på.

      • Helan & Halvan… Stefan & Krister….
        Egentligen lika illa att skratta åt ”dumhet” som åt hälta, men samhället har tydligen accepterat det. Jag skrattar inte åt Albin-Bilans dumhet, utan åt att personen kommenterar vuxen verklighet med en omogen barnlig men extremt överlägsen arrogant ton som om vi som skriver här vore mindre värda, mindre vetande och mindre berättigade att uttrycka vår åsikt.

      • Vi vet hur problemet kommer att lösas i framtiden…kuffar som vi är.
        Under 1400 år så har Islam försökt att erövra Europa…
        Och våra politiker stod med byxorna nere och viftade på en gång med den vita flaggan….och sen ner på rygg som undergivna hundar….
        Idioter som har satt igång krafter som dom inte kommer kunna kontrollera i framtiden….

  5. Ja, snart blir samhället helt uppdelat, alla är lika märkvärdiga och viktiga. Det tar aldrig slut på särlagarna och kraven från extrema minoriteter. Jag avskyr små invandrartjejer som glor på mig och fnittrar och snackar om hur mycket sex jag haft genom livet eftersom jag är svensk kvinna. Jag har slutat att gå till badhus på grund av snusket och oväsendet, men sextrakasserierna från osnutna störda muslimska flickor är bedrövligt.

    • Är det tillåtet att muslimska tjejer pratar om sex, eller ens tänka på sex? Men de som är könsstympade – arma kvinnor, slöja är en tröst för dem.

    • Jag har aldrig börjat gå till badhus, vad är det för mening med att simma omkring i en stor balja.

      • Nej ni araber badar väl aldrig och det lär vara tveksamt med simkunnande !

      • Nej men Mary Agnes är väldigt intresserad av andras badvanor, så länge som hon i alla fall får tillfälle till en nedsättande kommentar.

      • Att få klämma på svenska småflickor är tydligen höjden av lycka för div. efterblivna kulturer.

Kommentera