Empatilösa SVT

INSÄNDARE. Hur kan någon vara så fruktansvärt hänsynslös och sakna all form av empati för dem som själva är sjuka eller besöker sjuka anhöriga, att man ens ställer frågan: Hur ser du på tiggarna och försäljarnas situation?

Jenny Eriksson på SVT har inga problem. Tydligen är det viktigare att tiggarna får härja fritt överallt, även framför sjukhuset och trakassera patienter och anhöriga, än att folks fysiska och mentala tillstånd förbättras.

Hur är den person funtad, som ställer frågan: Hur ser du på tiggarna och försäljarnas situation?

Från SVT Värmland nedan:

Centralsjukhuset i Karlstad sätter nu stopp för tiggare och försäljare som uppehåller sig utanför sjukhuset. En vakt är stationerad vid entrén.

– Det har alltid varit förbud mot tiggeri, försäljning och insamling av pengar så vi följer bara de ordningsregler vi alltid haft. Det är bara det att det har inte varit några problem förut och nu är det det, säger Carina Björk, säkerhetsansvarig på sjukhuset.

Sedan en tid har tiggare och tidningsförsäljare uppehållit sig utanför Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt sjukhusbesökare och patienter som hört av sig till växeln är särskilt försäljarna påstridiga och närgångna.

– Vi har personer som är under tuffa behandlingar och de som är extremt infektionskänsliga. De ska inte behöva känna sig oroliga, säger Carina Björk.

Hur ser du på tiggarna och försäljarnas situation? – Det är naturligtvis tråkigt, men vårt uppdrag är att se till att våra besökare känner sig trygga. Sjukhuset är inget ställe man väljer om man ska gå till. Våra besökare måste hit och då ska de känna sig trygga.

Mary-Agnes

SVT

8 thoughts on “Empatilösa SVT

  1. Det blir bara ”sjukare” och sjukare i Sverige. Så nu ska det hållas ”krismöte”. Det är mycket nu.

    Ökande sjukskrivningarna är en tickande budgetbomb. I slutet av mandat­perioden beräknas kostnaderna bli 46 miljarder.

    När regeringen lade fram sin vårbudget tidigare i veckan fick Försäkringskassan 2,5 miljarder kronor extra för att täcka kostnaderna för de hastigt ökande sjukskrivningarna.

    Enligt prognoserna kommer regeringen att få fortsätta att skjuta till pengar. I slutet av mandat­perioden beräknas kostnaderna för sjukskrivningarna ha stigit med ytterligare 10 miljarder kronor.

    – Det är ingenting som säger att det inte skulle kunna bli ytterligare uppskrivningar. Och man ska veta att 1 procent på sjukpenningtalet är tre miljarder i kostnadsökningar, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/krismote-ska-tygla-skenande-sjukkostnad/

  2. Blev förvånad när jag sist besökte sjukhuset. Det har tidigare varit fredat men nu satt det en fet kärring och skrek långt innan jag kom fram till dörren. Jag sade faktiskt till i receptionen. Frågade om man ska betala två gånger för att få komma in om man är svensk.

  3. Försöker ohyran nästla sig i sjukhusen nu? Fattas bara det! Pesticider blir bästa bekämpningsmedlen mot dessa råttor med kniv och tändstickor i fickan.

    • De har suttit utanför vårt stora universitetsjukhus. Har inte varit där på länge, men det var obehagligt att se dem där också.

      De börjar inte jobben tidigt, inte i min hemstad. Jag var på stan på grund av en behandling, före tio på morgonen. Efter behandlingen gick jag på stan en halvtimme fram till halv tolv. Inte en tiggare på hela tiden. Underbart är en underdrift!

  4. Får se om det är stake i Carina Björk eller om det blir kungspudel och mat och härbärge åt ”migranterna”. Om de står upp är de värda Nobels fredspris.

Kommentera