Miljard till äldrevården tas från äldrevården


INRIKES. En miljard till mer personal inom äldreomsorgen målades upp som en av de stora satsningarna i regeringens vårbudget, som lades fram i går. 940 miljoner av det beloppet kommer dock från nedskärningar på andra håll inom äldrevården, enligt SR Ekot.

– Det blir ingen nationell demensplan, det blir inget måltidslyft för våra äldre, det blir ingen äldreboendegaranti och det tycker jag är upprörande, säger Jakob Forssmed som är ekonomisk-politisk talesperson för Kristdemokraterna.

Finansminister Magdalena Andersson (S) tycker ändå att det är rättvist att kalla det som liknar en omfördelning för en satsning. – Ja, det tycker jag eftersom vi ökar satsningen med en miljard nästa år, säger hon till SR Ekot. 

-Pettersson säger att är ser vi ett tydligt exempel på människor olika värde. Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium får 157 miljarder (18 av dem i EXTRA höjning) med de gamla får betala en miljard själva…

Men sossarna verkar stolta så det är väl så de vill ha det…

Sverige måste ha nyval och en annan regering!


14 responses to “Miljard till äldrevården tas från äldrevården

 • Goran

  Svinet Fredrik ihop med 7 klövern har förstört vårt land ihop med 87% utav våra egna medborgare .
  Eftersom jag är fredens man skulle jag förbarma mej över dessa men kan inte tyvärr då det gäller vår existens som är tillintetgjord.
  Barnen , våra gamla ,skolan , friheten att röra sej fritt utan att bli överfallen , rånad , mördad , våldtagen ,,allt är slut i ett land som tidigare varit ett mönsterland.
  Jag önskar alla dessa ett helvete på jorden ihop med alla dom mena apor som förstört vårt land.

  Gilla

 • Dennis

  Så invandringen är värd mer än att lägga resurser på våra äldre, fy fan! Tacka vet jag Jimmie Åkesson. En vettig människa i ett socialkonservativt parti som vill bygga upp det vi en gång kallade Sverige.

  Gilla

 • Mimi N.

  Jag är tyvärr rädd för att råttorna i regeringen kommer att vinna valet 2018 med, just p g a den högre importen av röster. De blir överväldigande fler och vi kvävs igen. Vi måste protestera högt och effektivt för att stoppa fusket.

  Gilla

 • Pica pica

  Man blev misstänksam innan budgeten kom då Magdalena sagt att ladan var tom. Men så talades det om att låna pengar för att få fart och kunna satsa.

  Bara brutna löften och osanningar från den nya regeringen. Hoppas någon reporter kan ställa de rätta frågorna men det sker förstås inte.

  Gilla

  • Grune

   För att det skall ske så måste vi leta med ljus och lyckta efter en journalist som inte sitter i knät på Stefan Röven först.

   Gilla

 • Ludde

  Lyssnade på ”debatten” i 3 timmar på P1 igår. Gång på gång försäkrades det att ALLA ska få det bra. ALLA som finns och som kommer ! Inte EN enda gång nämndes invandrapolitiken eller något om kostnad för den samma. IKKE heller ifrån SD sidan. Jag blev lite förbannt faktiskt. Har Ian Wachtmeister rätt när han undra om SD har glömt vad de gick till val med ? SKÄRP er SD f-h !!

  Gilla

  • Dennis

   Sd nämnde en kostnad för invandringen. Så där har du faktiskt fel. Moderaterna hade en budget på 43 miljarder för invandring men behövde mer och höjningen tyckte sd var för mycket då sd skulle kunna hjälpa betydligt fler i sina hemländer för samma summa. Det anser jag är ett upplägg för budgeten. Men sen har ju alla andra partier gått emot sd och sagt att de kommer aldrig samarbeta med sd pga rasism. Det de andra partierna inte insett ännu dock är att sd är ett socialkonservativt parti snarare än ett fascistiskt parti. När de andra partierna gått med på att samarbeta med sd så kommer de ju kunna göra slag på sak vad gäller vallöftena.

   Gilla

 • Kalle Andersson

  SOCIALDEMOKRATERNA prioriterar röstimport av muslimer!! Det första Röven gjorde var att erkänna Palestina utan debatt samt att skänka 1,500.000.000 kronor(1,5miljarderkr) till MUSLIMEN och massmördaren Abbas…!
  Våra äldre svälter och har URUSLA PENSIONER, de är inte och har aldrig varit sossarnas prioritet, bara att få in det i skallen, de är skitsnackare av guds nåde.
  SKRÄMMANDE att de prioriterar ett mångkriminellt samhälle framför de som byggt Sverige!

  Se Geert Wilders på YOUTUBE om det mångkriminella MALMÖ!!
  ”The Reality of Islam in Europé – Malmo, Sweden, 27/10-12”

  Gilla

 • Grune

  Dessa 8 miljarder är ett SKAMBUD och regeringen borde skämmas.

  Gilla

 • Guran

  En ny form av fördelningspolitik, ta från de svaga och ge till de svaga, vad ska idioterna hitta på härnäst 🙂

  Gilla

 • Mary Agnes

  hade regeringen varit en person, (som lyxspenderat och spelat bort alla sina pengar på casino hela dan) hade denne omyndigförklarats och fått en förmyndare. Tvångsintagits till psykvård för spelberoende och vanföreställningar. Och dömts för förskingring och bedrägeri eftersom pengarna inte ens var dennes utan grannarnas (som personen lyckats få tillgång till) samt lån som personen tagit i grannarnas namn.

  Gilla

 • nosferatu

  Jag ville verkligen att Reinfeldts regering röstades bort, men den här parodin på regering… suck!

  Gilla

 • Tony

  Att Sverige styrs av fullblodsidioter blir man påmind
  om dagligen. Norge vårt västra grannland satsar
  180 miljarder på att rusta upp vägnätet, i Sverige
  låter man det förfalla, men man satsar istället
  220 miljarder på flyktingindustrin? Landet borde
  tvångsförvaltats av kunniga människor istället
  för att förstöras av djupt oseriösa figurer från vänstern!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: