Riksdagen får ta ställning till utvisning av brottslingar

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Ett medborgarinitiativ om att utvisa utlänningar som begått brott har samlat 50 000 underskrifter. Det här betyder att medborgarinitiativet går vidare till riksdagen.

Finländarna har kunnat lägga fram medborgarinitiativ i drygt tre år nu, och initiativet om att utvisa utlänningar som begått brott blir det sjunde som når riksdagen.

Hittills har riksdagsledamöterna godkänt ett av medborgarinitiativen: initiativet om en könsneutral äktenskapslag.

Svenska Yle.fi

9 thoughts on “Riksdagen får ta ställning till utvisning av brottslingar

  1. Finland är ju en demokrati. Sverige en diktatur!

    Därför är Finland ett bra land. Vad är Sverige???????

  2. Folket kan styra politiken när man inte bytt ut sin egen befolkning till främmande folkslag.
    Sverige har passerat ”point of no return”.

  3. Finland skulle aldrig gått med i EU, det kommer att välla in brottslingar, att försöka utvisa dessa kommer att ses som rasistiskt och eller att de inte är förändringsbenägna.

    • Åren efter att Finland 1917 utropats som självständig Rebublik och efter inbördeskriget 1918 blev ekonomin allt bättre, varför Stalin bestämde sig för att ta det tillbaka! Min far en arbetare, berättade att 1939 var det ekonomiskt bästa som landet hade upplevt! Inget under att Stalin ville slå klorna i det. Men att leva som slav i Stalins H-E ansågs inte vara attraktivt ens av arbetare utan t.om. värre än att stupa i strid. Resten vet ni!
      Så varför tillåter ni Rikssvenskar etablissemanget att göra er till Slavar under en kriminell religion och 100.000-tals invandrade parasiter? undrar jag, – en Finlandssvensk

Kommentera