Muslimsk elev åt fläskkött utan vetskap

ISLAM. Mamman till en muslimsk elev har anmält skolköket till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Köket har, enligt mamman, konsekvent ignorerat att informera om fläskinnehåll i skolmaten.

tillåten för muslimer om det inte finns något annat att äta.
Tillåtet för muslimer om det inte finns något annat att äta.

Att eleven inte fått tydlig information om vilken mat som innehåller fläskkött har lett till att pojken under de tre senaste terminerna vid flera tillfällen ätit fläskkött.

Detta trots att familjen av religiösa skäl ansökt om och beviljats fläskfri kost till pojken. Muslimer äter inte fläskkött eftersom det står i Koranen att man inte ska göra det.

Mamman skriver i anmälan till DO att hon har påtalat problemet och blivit lovad att det ska åtgärdas, men att ingenting har hänt. Problemet har dessutom blivit värre den senaste tiden, eftersom lärarna inte längre följer med och hjälper till i matsalen på samma vis.

Tidigare har lärarna kunnat se till att eleven inte fått i sig fläskkött. – Mitt barn har fått ångest kopplat till maten på skolan och har uppvisat att han känner sig kränkt och ledsen när han efteråt får veta att han ätit fläsk.

Men det är känslan av att vara konstig och annorlunda som mamman beskriver som värst för eleven.

Hon menar att detta uppkommit eftersom skolköket gjort en så stor affär av något som enkelt kunde ha åtgärdats. Hon skriver också att familjen känner sig kränkt och ignorerad.

Mamman menar att problemen lätt kunde ha åtgärdats genom att kökspersonalen satt upp lappar när det förekommit mat med fläskinnehåll.

-Pettersson tycker synd om den stackars muslimen som har en sådan mamma. Det står i koranen att det går bra att äta fläskkött om inget annat serveras, detta utan att Allah eller Muhammed blir förbannade. Det kallas Darura. Dessutom ska skolan vara sekulär utan religiösa inslag. Vägran att äta fläsk är religiöst inte medicinskt.

Smålandsnytt

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…

Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…

Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…

Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

33 thoughts on “Muslimsk elev åt fläskkött utan vetskap

  1. Enligt Koranen är det ju tillåtet att äta förbjuden mat om inget annat finns att tillgå. Vi är förrådda av mesiga styrespersoner som inte kan sätta ner foten.

  2. Sätt skyltar om halsen på musungarna så alla vet vilka som inte äter och att dom inte vill ha SVENSK mat.

  3. Det är ett beslut man tar när man väljer att flytta till Sverige.
    Dom visste att i Sverige äter vi fläsk, så det var ingen överraskning.

  4. Jag ställer fortfarande frågan som tycks vara jobbig för muslimer och islamofiler:

    När det gäller muhammeds halshuggningar, blodtörst och pedofili så brukar man ursäkta världens perfektaste människa med att han inte fattade bättre eftersom han bara gjorde det som var brukligt i arabien på den tiden och att det inte är någonting som som muslimer förväntas hålla på med idag. Man skyller det perfekta handlandet på ”kontexten” med andra ord.

    Varför kan man då inte se till ”kontexten” när det kommer till grisfobi?

  5. Mamman skriver att det är känslan av att vara konstig och annorlunda som är ”värst” för ungen som hon tvingat tro på amsagor. Det ÄR konstigt och annorlunda att en skola som påstår sig vara sekulär tillåter denna sortens religionspsykiska yttringar. Så barnet känner helt rätt och får vackert acceptera det som mamman valt åt honom.

  6. Du Bilan – Albin, ska mossan komma och blåsa på din tumme. Jag menar, det måste svida som fan att trycka ”tumme ned” på alla inlägg… stackars tös.

  7. UFF Vem betalar ? Jag vill inte vara med om att betala och försörja dessa fredriks gäst parasiter. Vet ni varför de kom till Europa och Sverige?Jo de har fått veta att de skall bli våra härskare och vi skall bli slavar till dem. Är vi för många så blir våra huvud uppsatta på stolpar längs våra gator. fredrik o sju klövern har bjudit in sina egna mördare. Vakna och kasta ut dem innan det är försent. Krig värre än det Hitler drev kan vi vänta oss. Samtliga krigar för sin tro, de kan bli många gånger värre än andra världskriget. Kasta ut dem nu men det finns möjlighet tillsammans med fredrik o sju klöverns grovt kriminella gäng.

  8. Duger inte maten i skolan åt ungdjäveln kan han vara utan.
    Hela hans släckt skulle utvisats för 5 år sedan, d.v.s. dom skulle aldrig fått inresetillstånd de orena hästarna.

    • Nu vet jag inte om man kan beskylla ungen för vad dess bisarra föräldrar tvingar honom till. Kanske borde skolan vara en motvikt mot dessa medeltida föreställningar och informera barnet om att det föräldrarna går omkring och inbillar sig inte stämmer? Särskilt i ett samhälle där dylika fantasier är totalt främmande.

  9. Halalslaktad mat skall inte få vara med vid upphandlingar.
    Viktigt att barn inte blir indoktrinerade i islam läran från början.
    Följ våra seder, eller ät grönsaker. Nyttigt.

  10. Ät vad som serveras, eller stick tillbaks till den jordhåla
    ni kröp fram ur! Vilket är jävligast, att komma bort från
    krig och elände, eller att ha svalt fläskkött? Tydligen
    det senare! När ska det gå upp för dessa medeltidsfigurer
    att anledningen till att västerlandet fungerar och beter
    sig normalt är kanske för att vi äter fläskkött?

  11. När mitt barn ibland har en kompis på besök med muslimsk bakgrund händer att mitt barn frågar om kompisen får äta hos oss och det brukar visst gå bra. Ibland serveras det tex köttbullar gjorda på blandfärs eller fläskköttgryta och det enda jag får höra är att det smakar bra.

  12. Då kan ju mossan hans laga egen mat…hur svårt kan det vara att tänka lite själv!!!
    Förlåt en del får ju inte tänka, dom blir ju styrda! Känns så jävla bra , att få välja sin egen väg i livet!
    Har inte lärarna tillräckligt att göra ändå….
    dom ska ha en stor eloge för att dom orkar arbeta.
    Den psykosociala arbetsmiljön kan inte vara bra i längden….jag hade packat ihop ganska snabbt, gnäll från föräldrar, elever som har samarbets problem, elever som ej accepterar den utbildning som ges, mobbing, hot, skadegörelse mm
    Hur länge orkar dom?

    • Ja, det är en relevant fråga. Är det verkligen mattanternas uppgift att hjälpa till att underhålla en massa irrationella fantasier och fobier hos eleverna? Vilket ansvar har de själva att följa sin religions bisarra föreställningar?

  13. Men nog hade väl jag fått specialkost i skolan om jag utvandrade till typ teheran!?köttbullar med mos och lite lingonsylt.till det en lättöl.

    • Som transferrent från Skåne till Baghdad kräver jag saftig confirerad fläskstek med baconstekt potatis, några Elefant och 3×3 Bommelunder.
      Annars anmäler jag!

  14. Nuförtiden är fläskkött, genom bättre djurhållning, fritt från trikiner så det behövs inte längre att någon äldre, fet, orakad, man i klänning förklarar för de oventande att ”Gud” förbjuder konsumtion av denna naturens gåva till oss.

  15. Det är bara strunt. min övertygelse tills nu, mina”så kallade djurplågande vänner, judarna”, hade inga då för nästan 55 år sedan så sjuka tankar, de var assimililerade, till allas trevnad.

  16. Diskrimineringsombudsmannen, även det stavas med ”d”, men verkar vara mycket lättare att läre sig, än deras eget darura. Det är ta me fan ingen hejd på deras dårskap. Nu är det kokta fläsket stekt!

  17. Ja, vi har visst lärarbrist i Sverige och värre blir det om vi ska ha lärare som följer med ett barn till muslimer till matsalen och hjälper dem?

    Mamman skulle nog aldrig ha kommit till Sverige. De tar ju reda på att DO finns då kunde hon också ha tagit reda på att halalslakt är förbjudet här.

    Tror inte att pojken mår dåligt av svensk mat utan av mammans tjat.

  18. Hon får väl ett skadestånd på en så där 75 000 kr. (Nu var jag artig, höll god ton, hotade inte och använde sundförnuft!) Ha!

Kommentera