Yazidiska sexslavar gruppvåldtagna offentligt av ISIS


ISLAM. De yazidiska kvinnor som släpptes av Isis i veckan hade blivit gruppvåldtagna och torterade offentligt av sina kidnappare, muslimska Isis soldater.  

Hundratals kvinnor och barn fördes bort från staden Sinjar i norra Irak och har hållits som gisslan av Isis i över åtta månader. Några såldes till stridande som sexslavar eller gavs bort som gåvor. Många blev slagna och tvingade att konvertera till islam.

Mer än 200 släpptes i Himera, nära Kirkurk, tidigare i veckan. De har berättat om fysiska och sexuella övergrepp som de lidit av i händerna på sina kidnappare. Ziyad Shammo Khalaf, som arbetar med att stödja Yazidiska offer, sade barnen skildes från sina mödrar och fördelats i hus i Mosul och Tal Afar.

Det är olika olika berättelser från tjej till tjej. Många av dem har sålts till Isisstridande, de har blivit våldtagna och ofta av två eller tre personer åt gången, ”sa han till International Business Times. De torterades, misshandlades och blev föremål för någon typ av våld.

Andra Yazidiska överlevande har också berättat av behandling av Isis, en kvinna beskriver hur militanta tvingade gisslan att ge sitt blod för transfusioner.

De grymheter som drabbar Yazidiska sexslavar exponeras mer fullständigt i en 87-sidig rapport släppt av Amnesty International i november 2014 som fann flickor och kvinnor upprepade gånger våldtogs och såldes som sexslavar.

I rapporten konstateras att även barn såldes till Isis fighters eller gavs bort som ”gåvor”.

Isis anser Yazidier som otrogna och publicerade en artikel i sin propaganda tidningen Dabiq där de rättfärdigar sina gärningar med teologi från det ursprungliga islam.

-Pettersson undrar om vi inte kan skicka Mona Sahlin och de andra islamkramarna för att tala Isis till rätta…

Indepentent


5 responses to “Yazidiska sexslavar gruppvåldtagna offentligt av ISIS

 • Albin

  Herr Pettersson undrar något spefullt, men det blir Obama som skickar folk dit för att reda upp situationen.

  Gilla

 • Mary Agnes

  När IS i Sverige har fler vapen än polisen, vilket sker inom något år, så kommer vi att få se regelrätta patruller av IS-soldater fara runt i svenska orter och samla in kristna kvinnor. Ingen kommer att våga sätta något emot. Det senaste vapenbeslaget härom dagen innehöll bl a 100 handgranater. Krig, med andra ord v

  Gilla

 • jgarn

  Detta kommer nu snabbt till våra svenska orter, tack 87an.

  Gilla

 • Ludde

  Islam som den lär och lever. Helt enl deras stora förebilder.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: