Judisk förskola nekas försäkring


Ett belgiskt försäkringsbolag har vägrat att förnya försäkringen för en judisk förskola i Bryssel. De hänvisar till den senaste tidens ökningen av antisemitiska attacker mot judiska organisationer, och tillade att risken att försäkra skolan var för hög.

Den europeiska judiska förskolan ligger i samma distrikt i Bryssel som EU högkvarter. De har vanligtvis cirka 20 till 30 barn per år.

Beslutet av den belgiska försäkringsföretaget inte förnya skolans försäkring togs i samband med en markant ökning av antalet terrorist och antisemitiska attacker mot judiska institutioner under de senaste åren.

LÄNK

FjärranÖsternRedaktören undrar: Är det Budister som är taskiga mot judarna? För det kan väl inte vara de som kallar sig de ”fredliga och humana”?


7 responses to “Judisk förskola nekas försäkring

 • Jan pettersson

  Konstigt att man fortfarande kan brandförsäkra bilar i getto områdena i Sverige.

  Gilla

 • Islam - Nej tack!

  På youtube: Geert Wilders – The Reality of Islam in Europé – Malmö, Sweden den 27/10-12.
  Rekommenderas, lätt att hänga med i talet även om man inte kan speciellt bra engelska, han pratar långsamt och tydligt, mycket nöje!

  Gilla

 • Islam - Nej tack!

  Lyssna på Geert Wilders tal på youtube, han står på Islams/Al Quaidas dödslista. Talet ger ett bra helhetsgrepp över situationen inom EU.
  Han säger också att det är mycket viktigt att vi ställer oss bakom staten Israel, det enda fungerande demokratiska icke-muslimska land i regionen.

  Gilla

 • Lisa

  Tänk bara om svenskarna hade bojkottat Folkskam och LO, vad vore facket värt.
  En fis i universum.

  Gilla

 • Lisa

  Judarna har sin överlägsna metod att lösa problemet.
  Alla judar kommer att vägra anlita bolaget, som går i konkurs.
  Tänk om svenskar vore lika intelligenta ?

  Gilla

 • Islam - Nej tack!

  STORMAKTEN Sverige har ett särskilt ansvar för judiska barn, vi är stolta över Raul Wallenberg men nu är det skarpt läge, Röven borde ta av de 1,5 miljarder Socialdemokraterna tänker ge bort till Abbas och betala den Judiska förskolans försäkring !

  Gilla

 • Rannug

  Då får vi hoppas på att judarna i Belgien talar klarspråk om att det är människor som vurmar för islam som står för trakasserierna och arbetar för att sådana som trakasserar inte ska få komma in i Belgien. Jag vill passa på att tacka de få judar i Sverige som talar klarspråk om att det människor med rötter i mellanöstern (islam) som står för trakasserierna i Sverige. Och ännu mer logiskt och bekvämt vore det om judiska intressen arbetade för en radikal minskning av invällning av invällare!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: