Muslimsk terrorism i Kenya

Kenya har varit skådeplats för olika attacker av muslimska terrorister.

1980. Exploderade en bomb på det judisk ägda Norfolk Hotel på nyårsafton. 20 människor dödades och skadades. Ansvariga för attacken var en arabisk grupp från Palestinska PLO som sa att det var en hämnd för att Kenya tillåtit israeliska trupper att tanka i Nairobi under razzian på Entebbe flygplats i Uganda fyra år tidigare för att rädda gisslan från ett flygplan kapat av araber. 

1998. Två ambassader tillhörande USA skakades av explosioner, I Dar es Salaam i Tanzania och Nairobi i Kenya. Bomberna påstods vara en hämnd för amerikansk inblandning i utlämning av islamister tillhörande Egyptiska islamska jihad. 224 dog och 4000 skadades.

2002. Ett israelisk passagerarplan attackerades efter start från Mombasa flygplats med två missiler som missade. Därefter inträffade en attack på Kikambala Hotel när de tog emot israeliska turister. 13 dödades och 80 skadades. Tio av de döda var kenyaner. En palestinsk grupp tog på sig attacken.

2011-2013. En rad explosioner skakade olika områden i Kenya, bomber som tros ha varit hämndattacker från somaliska al-Shabaab eftersom kenyanska styrkor jagar al-Shabaab eftersom de spränger bomber i Kenya. C:a 50 döda och 200 skadade.

2013.  Den muslimska terroristgruppen Al-Shabaab attackerade och sköt kunder vid Nairobis Westgate Shopping center. Minst 67 personer rapporteras ha dödats i attacken.

2015. Beväpnade män stormade högskolan i Garissa högskola och dödade minst 147 kristna personer och många skadades. Muslimer skonades, al-Shabaab har tagit på sig ansvaret som var en hämnd för att icke-muslimer ockuperar muslimska områden.

Det var några få attacker, andra är de 36 till som sköts till döds vid en gruva i Kormey och i Mandera dödade al-Shabaab-terrorister 28 bussresenärer som inte kunde citera något ur Koranen.

-Pettersson ser att så håller det på inte bara i Kenya utan i nästan hela världen där det finns muslimer. Vad vinner de? Någon som vet? Åratal av terrorism som dödar men främst drabbar muslimer, varför gör inte 1,5 miljarder muslimer som påstås vara vettiga människor slut på det fåtal som härjar…

Dessutom kan man undra hur länge det dröjer innan det börjar är på allvar.

2 thoughts on “Muslimsk terrorism i Kenya

  1. Man vill INTE ha sådana här som grannar och är man politiker borde man göra allt som står i ens makt att få hit sådana här individer till Sverige MEN nej, det vill inte 7klövern de vill ta hit allt!
    Det blir ett hårt uppvaknande för 87:an en dag!

  2. Skall vi tillsammans, den moderna världen, utplåna alla muslimer eller som svenska regeringen säkert kommer att förslå; ”kom så får ni stanna här.”

Kommentera