Nästan gratis camping, men bara för zigenare


HELSINGBORG. Kommunen öppnar nu Stenbrogårdens camping för stadens tiggare. Samtidigt ska tältlägren i parkerna bort.

Det stundar nya tider för EU-migranterna i Helsingborg. Under april månad får de ett ställe att bo på under sin tid i Helsingborg. Platsen är Stenbrogårdens camping på Rausvägen i södra Helsingborg.

– Vi vill förbättra förhållandena för våra EU-migranter samtidigt som vi vill återta och städa upp i stadens parker, säger Per Pehrsson på kommunen som samordnar en grupp aktörer i Helsingborg som är engagerade i frågan.

Att kommunen agerar på det här sättet har flera orsaker. Sedan årsskiftet har saker förändrats som gjort den nuvarande situationen svårhanterlig. En orsak är att antalet migranter fördubblats. En annan är att det har skett kriminella handlingar både mot och mellan migranterna i form av slagsmål vid butiker och anlagda bränder mot lägren där de bor.

Utöver det har nedskräpningen vid lägren blivit så omfattande att medborgare hört av sig och klagat till kommunen.

Därför öppnar nu kommunen Stenbrogårdens camping dit migranterna hänvisas. De får tält, sovsäckar och liggunderlag via Svenska kyrkan och på platsen finns toaletter, duschar och en del möjligheter att laga mat.

– Kommunen står för sophantering, bevakning och får på samma gång en bättre kontaktyta mot migranterna och kan lättare göra riktade insatser, säger Per Pehrsson.

Det blir dock inte helt gratis för migranterna. Boendet på campingen kommer att kosta en slant.

Man lägger en symbolisk summa, inte så hög att det urholkar det de får in på en dag, men vi tycket att det är mer värdigt för dem, säger Per Pehrsson.

Hur stor summan blir är ännu inte bestämt men det handlar om under 30 kronor per person och natt.

-Pettersson antar att under 30 kronor per natt även gäller alla andra turister i Helsingborg, och att kommunen står för städning och sophantering för samtliga invånare också – det är självklart så, allt annat vore diskriminering…

Stenbrogårdens Camping     HD


22 responses to “Nästan gratis camping, men bara för zigenare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: