Dog vid utvisning efter åtta år i Sverige

INVANDRING. Den irakiske man som dog när han skulle utvisas från Arlanda hade bestämt sig för att han inte skulle återvända till Irak. Det berättade han själv i en intervju som Jesper Lindau på Ekots utrikesprogram Konflikt gjorde med honom flera veckor innan utvisningen.

-Pettersson hör på radions P1 som ägnar en stor del åt den numera döde mannen som berättar på flytande engelska, inte svenska trots åtta år i landet, om att han var hotad av mäktiga individer i Irak eftersom han jobbat för USA för knappt tio år sedan. Det finns också ett intyg från den amerikanska armén, det är en rekommendation för immigration och en officer skriver att han är en ”betrodd person, som förtjänar skydd”.

Den irakiske mannens liv tog slut i en flygplansstol och det är beklagligt men som vanligt är det en okritisk historia som rullas upp.

Inga frågor om hur han kunnat vara åtta år i Sverige trots Migrationsverkets avslag. Inte ord om varför han inte sökte asyl i USA trots att en amerikansk officer skrivit ett intyg att han är en ”betrodd person, som förtjänar skydd”. 

9 thoughts on “Dog vid utvisning efter åtta år i Sverige

  1. Men det jämnar ut sig sa MV och har nu beviljat Ghader uppehållstillstånd. När Ghader satt på planet i Östersund på väg hem så kom Malin Björk och uppmanade alla att i protest vägra ta på sig säkerhetsbältena så att planet inte kunde lyfta. Sen fick han hjälp av organisationen Ingen är illegal i Gävle.

  2. Förmodligen led han av bidragsberoende och avled efter svåra sviter av ångest för att slitas från sin månatliga utbetalning av socialbidrag.

Kommentera