Brutna vallöften som blev målsättningar

INRIKES. Minoritetsregeringen bestående av S+MP riskerar att drabbas av en rejäl svekdebatt när det ena efter det andra vallöftet tas bort på grund av att invandringen tömt ladorna. 

Svikna vallöften en gammal socialdemokratisk tradition, 1973 lovade de att införa en allmän tandvårdsförsäkring för alla, liknande sjukförsäkringen, och den väntar vi ännu på.

En annan klassiker är Ingela Thalén (S) som i SVT Aktuellt den 9 januari 1990 pressades om svikna vallöften angående föräldraförsäkringen…

”Det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för”

Hon sa också att bidragsfusket var så litet att vi kunde bortse från det. Hon var i gott sällskap. Ingvar Carlsson, Göran Persson och Hans Karlsson fanns också bland dem som hävdade att vi svenskar är ett osedvanligt hederligt folk.

– Det var inte sant då och det är ännu mindre sant idag nu när man blir svensk efter att ha åkt tunnelbana säger Pettersson…

7 thoughts on “Brutna vallöften som blev målsättningar

  1. Ja en del har ju tandvårdsförsäkring, dock inte någon
    Svensk, endast den nyttiga delen av folket!?

  2. Var det inte ett löfte att lämna tillbaka 350 miljarder, som Bosse Ringholm ”lånade” ur AP fonderna.
    250 miljarder amorterades på stadsskulden och 100 miljarder gick in i stadskassan.

    • Der är fel: Det var Göran ”konung” Persson som har tagit pengarna ur AP-fonderna. Han förtjänar att bli ihagkommen för denna stöld!

  3. Och Göran Persson tog folkets pensions pengar och betalade aldrig tillbaka dom.Hur kommer det sig att politiker så ofta är ohederliga kan man undra?

    • För att vara korrekt så var det en blocköverskridande överenskommelse som alla partier var överens om efter alliansen hade tömt sveriges kassa kista. Sen har det suttit både sossar och moderater efter varandra och ingen har vilja ta i det att betala tillbaka.

    • Ja och hur kan de komma sig att dom får begå vilka grova brott som helst utan att bli dömda för det.
      Om jag snor en tobblerone så blir jag fast och får betal för den och lite till, men regeringen kan stjäla hela landet och får inget straff för det.

Kommentera