Präster: Ge inte tiggarna pengar

Samtidigt som den svenska kyrkan kraftsamlar för att hjälpa tiggare i Sverige, råder prästerskapet i Bulgarien att man inte ger några pengar.

Det är bra att Sverige ger hjälp till tiggarna, menar Stefan Stefanov från den bulgariska hjälporganisationen BAM, men ge hjälpen i Bulgarien och Rumänien. EU måste sätta press på tiggarnas hemländer och Sverige tillsammans med andra länder måste finna lösningar som gör det lättare för romerna i deras hemländer, inte i Sverige.

”Om inte grundproblemet blir löst är antalet romer i Sverige i dag bara en försmak av hur det kommer att bli i framtiden”

Borde inte politiker och de få kvarvarande medlemmarna i svenska kyrkan lyssna på de som känner verkligheten bättre än andra?

Källa: Dagen

4 thoughts on “Präster: Ge inte tiggarna pengar

  1. Svenska kyrkan är fullsketna med pengar men vill inte gärna lyfta på locket. Man står gärna som sponsor med andras pengar. halleluja!

  2. Fri rörlighet är spännande sa Fredrik Reinfeldt, b e r i k a n d e sa Mona Muslim, vad är det som händer ?? sa Röven, beställt sa 87:an…

  3. Här i Sverige springer kyrkans folk till sina kommuner och ber om pengar för att hjälpa tiggarna, så även i Östersund. Efter vad som hänt på sistone får de kanske tänka om? Prästen i vars kyrka stöldgods hittades sa bara att han var besviken….

Kommentera