Trio stoppad med bilen full av kontanter

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Från 25 november 2014. Tre av de ledande i stadsdelskonflikten i Biskopsgården stoppades nyligen i Skåne. De hade då en mycket stor summa kontanter i bilen. Trion misstänks nu för grovt penningtvättsbrott. 

2015-03-22_0653

När medlemmar i så kallade territoriella gäng blir gripna brukar det handla om vapen- eller narkotikabrott.

Ärendet som startades i förra veckan av internationella åklagarkammaren i Malmö är annorlunda.

– Den 1 juli infördes lagen om penningtvätt och den är något som vi försöker lära oss att tillämpa. I det här fallet har vi för avsikt att visa att pengarna kommer från kriminella gärningar, säger kammaråklagare Magnus Ramebäck.

Sverige har genom EU-direktiv förbundit att bekämpa grov organiserad brottslighet, bland annat genom att mäta ut vissa individers tillgångar.

Kontrollen på E 6:an utanför Bjärred i Skåne var dock till stor del resultatet av en slump.

– Det var ju inte så att vi visste vilka personer det här var. Polisens intresse för det här fordonet berodde mer på körbeteendet. Det gick helt enkelt väldigt fort, förklarar Magnus Ramebäck.

I samband med tillslaget hittades alltså ett betydande belopp. Detta togs omedelbart i beslag.

De tre göteborgarna, som senare anhölls, finns med på Västra Götalandspolisens lista över folk som punktmarkeras mer eller mindre dygnet runt.

Männen (födda 1988, 1989 och 1992) betraktas som förgrundsfigurer i den så kallade Vårvädersligan från Södra Biskopsgården.

Två av dem tillhörde gruppen som besköts på Friskväderstorget, 17 oktober 2013.

Den “mycket stora summan kontanter” ligger kvar hos polisen i väntan på vidare utredning.

-Pettersson berättar denna gamla historia för att de tre gripna heter Houssein Chit, född 1989, Eddie Robin Jobe, född 1988 och Berit Kastrati, född 1992. De är några ur det som kallas Vårvädersligan.

Houssein Chit var den som pepprades med automatvapen på krogen på Vårväderstorget i onsdagskväll.

Undrar förresten hur mycket en “mycket stor summa kontanter” är? Pojkarna påstås ju vara trevliga unga män så det har säkert sparat bidragspengar annars skulle man tro att de var på väg till Amsterdam för att köpa knark som de sedan skulle sälja i Biskopsgården med omnejd, att de stoppades för fortkörning visar bara att de inte har alla indianer i kanoten…

GP

Houssein Chit nämns även HÄR tillsammans med ett gäng fina kamrater.

13 thoughts on “Trio stoppad med bilen full av kontanter

 1. Berit, med det namnet är du oanställningsbar.
  Oavsett hur många Amskurser du sitter av.

 2. Pengarna kom med all säkerhet från finansdepartementet som betalning för morden i Göteborg.

 3. När jag skulle sätta in ett större belopp kontanter på mitt bankkonto fick JAG inför tjäntemaninnan förklara och bevisa varifrån pengarna kom. Så för kriminella finns tydligen annorlunda regler.

  • Det är en sjuk värld vi hamnat i, sälj en bil som privatperson och bli misstänkt för penningtvätt. Fejka ett rotjobb som företagare och få gratis pengar utan frågor av skatteverket.

   Brott lönar sig i Sverige idag, ärlighet bestraffas!

   • Snart får man väl som svensk redovisa varför man äger en tjuga som inte har gått till att köpa mångkultur för!

 4. “Kriminellt belastade” pengar skulle öronmärkas till trivsel i svensk åldringsvård, utan omvägar i giriga tjänstemannafingrar!!
  Sylt till pannkakan, kaffe efter maten, ett glas vin på lördagen, mm.

 5. “I det här fallet har vi för avsikt att visa att pengarna kommer från kriminella gärningar, säger kammaråklagare Magnus Ramebäck.”
  Som vanligt i Sverigeistan! Det hade varit bättre om dom kriminella hade fått bevisa att pengarna INTE kom från kriminalitet!

Kommentera