Män som greps med vapen i bil inför häktningsdomare

VÅRVÄDERSTORGET. I dag klockan 11.45 ställs tre män inför häktningsdomaren i Göteborgs tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott. Enligt polisen kan de ha koppling till det attacken mot en restaurang på Vårväderstorget på Hisingen i onsdags då två unga män sköts ihjäl och flera skadades.

De tre greps i stadsdelen Majorna i Göteborg ganska exakt ett dygn efter dödsskjutningen. I bilen de åkte i hittade polisen vapen. Vilka eller hur många vapen vägrar polisen tills vidare att säga något om.

Men begreppet “synnerligen” grovt brott, en förstärkning av vapenlagen från förra året, tyder på att det var mycket tunga skjutvapen eller en stor mängd vapen. Enligt obekräftade uppgifter kan det röra sig om två kalasjnikov. Vid skjutningen på krogen ska de två gärningsmännen ha använt automatvapen.

-Pettersson ser att polisen för närvarande inte har lyckats knyta männen till morden på krogen och att någon tror att de inte kan vara dessa herrar för ingen är så dum att de åker omkring med mordvapnen i en bil, men det är just så dumma de flesta av dessa kriminella är…

För övrigt är jag övertygad om att alla tre gripna har sina rötter i Mellanösterns våldskultur och jag är lika övertygad om att PK kommer att påstå att skjutningarna inte har något med massinvandringen att göra trots att samtliga, ALLA, gärningsmän enligt polisen har invandrarbakgrund.

Samtliga tre häktades under eftermiddagen på sannolika skäl, den starkare misstankegraden för synnerligen grovt vapenbrott.

Det går inte att få invandrarna att sluta skjuta så vi får vänja oss

10 thoughts on “Män som greps med vapen i bil inför häktningsdomare

 1. Skrämmande 7klövern som ställer sig bakom en gigantisk massinvandring av araber och muslimer vilket garanterat ger SVERIGE OCH SVENSKARNA stora problem!
  Befinner mig i Thailand med 60,000.000 invånare men mycket, MYCKET lägre kriminalitetet än det mångkriminella Sverige,
  Att resa hit för att leva på bidrag och begå brott går naturligtvis inte, där är Sverige en STORMAKT som Annie Löf (C) säger.
  EN STAT VÄRD NAMNET SKICKAR UT KRIMINELLA OCH FOLK SOM INTE KAN FÖRSÖRJA SIG SJÄLVA PÅ ETT HEDERLIGT SÄTT!!

 2. Vad som får mig att fundera är varför polisen inte har tagit mördarna? I Petterssons artikel (länken) från september i fjol sades att polisen känner väl till vilka som är kriminella. Har de plötsligt noll koll nu?

  Både i Frankrike och i Köpenhamn sattes det in stora polisiära resurser och förövarna greps snabbt (eller dödades). Men i Sverige tar det tid. Vad beror detta på? Drar en parallell till att polisen och Säpo vet exakt vilka som reser till och från IS och bevakar dem. Kan vi verkligen lita på det?

  • SKRÄMMANDE att de har noll koll och att de kan tillåtas resa fram och tillbaka….De kan gärna få resa dit men de skulle inte släppas in när de kommer tillbaka,- häktas och skickas till krigförande motpart för krigsrätt.

  • Svaret på frågan är nog delvis kameraövervakning i Paris och Köpenhamn, med hjälp av filmerna från brottsplatserna kunde de snabbt gripas.

 3. Dom jävla svinen får ju ändå bara 5 månader för grovt vapenbrott!
  Heja svenska straff…
  Löjligt är det…

 4. IQ som badankor så varför skulle inte dessa inavlade åka omkring med mordvapen i bilen.

Kommentera