Stäng

Hedersmord gav 18 år

INVANDRING/BROTTSLIGHET. En 64-årig kvinnan knivhöggs till döds och hittades blodig på en innergård i Enskede höstas. I dag döms hennes före detta man till 18 års fängelse för mord.

Den 64-åriga kvinnan hade flera barn med mannen som nu döms för mordet. En av sönerna och flera grannar blev vittnen till överfallet där hon blev slagen och knivhuggen i bland annat halsen och bröstkorgen.

Kvinnan lyckades själv larma polisen, men när ambulansen anlände var det för sent att rädda hennes liv. Hon avled på innergården utanför sin bostad i Enskede i södra Stockholm.

Kvinnans före detta man anmälde sig själv hos polisen dagen efter mordet men har varken erkänt eller förnekat brottet i rätten eftersom han hävdat att han inte minns händelsen.

Men enligt Södertörns tingsrätt var mannens motiv att återupprätta sin egen och sin familjs heder som han ansåg hade äventyrats av att kvinnan lämnat honom. Mannen dömdes 2008 till fängelse för grov misshandel av kvinnan.

Den 67-årige mannen lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Han döms därför för mord till fängelse i 18 år. Han ska också betala närmare 300 000 kronor i skadestånd till kvinnans anhöriga.

-Pettersson vill bara berätta att ”hedersmannen” heter Wladyslaw Grondowski och straffet borde ha varit livstid men förkortades på grund av gärningsmannens ålder…

2 reaktioner på “Hedersmord gav 18 år

Kommentera

%d bloggare gillar detta: