Pettersson på besök i Tingsrätten


NYKÖPING. Igår gjorde Pettersson ännu ett besök på Nyköpings Tingsrätt. Ärendet gällde att Tahir Mujtaba stämt mig för förtal (ärekränkning) och att jag ska ta bort uppgifterna om honom på bloggen. Tahir hade som ”bevis” skickat med skärmdumpar från Petterssons blogg och från en annan blogg. Domaren var klok och trevlig och blockade genast bort handlingarna om den andra bloggen. 

Tahir och jag är överens om sakfrågan. Jag har skrivit vad jag skrivit på bloggen, det är obestridligt och jag har inte tagit bort det.

Så här står det i lagen

5 kap. Om ärekränkning

1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

Uppgifterna är sanna, det kan Tahir inte förneka och gör inte det heller så knäckfrågan är om jag har  skälig grund för att offentliga göra uppgifterna. Jag menar att det är ett allmän intresse av att veta vem som överfallit kvinnor i Umeå och att det omfattas av yttrandefriheten men det håller inte Tahir med om och där står vi.

Herr Mujtaba vill även att jag ska svara för kommentarerna på bloggen och även där är vi osams. Tahir vill ha 20 000 kronor i skadestånd och uppgifterna på bloggen borttagna.

Pettersson är tidigare frikänd i brottmålet (förtal faller inte under brottsbalken) mot Personuppgiftslagen men Mujtaba har beviljats prövningstillstånd vid hovrätten. Fortsättning följer under våren. 

Nåväl, när man besöker tingsrätten tittar man på en dataskärm efter vilken sal ärendet ska avgöras. Jag tog en bild på skärmen när jag var där och så här ser det tydligen ut i tingsrätterna nu för tiden…

2015-03-14_1226


19 responses to “Pettersson på besök i Tingsrätten

 • Att vilja spotta någon i ansiktet är inte näthat | Petterssons gör skillnad

  […] blir lite glad över detta, i mina mellanhavaden med Tahir Mujtaba, så vill Tahir att jag ska stå till svars för kommentarerna till inläggen och att dessa plockas […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Här kan man prata om att Nyköpings tingsrätt är ”sprängfylld”.

  Att Tahir vill stå i ”rampljuset” ,fast han påstår motsatsen, har vi konstaterat sedan länge.

  Finns väl några kvinnor som kan intyga detta sedan tidigare.

  Gilla

 • Albin

  Nu har Herr Pettersson ” skälig grund för att offentliga göra uppgifterna” om en finländare.

  Gilla

  • Albin

   eller snarare finländska.

   Gilla

   • Sannfinländare

    Antagligen hon är en zigenare med finsk ursprung med jag vet inte säkert.

    Eller kanske har hon försvarat sig mot en muslim man eller våldsam finsk full man och nu åtalas hon. Vi vet inte. Där kan vara spännande uppgifter bakom ärendet.

    Gilla

  • Pettersson

   Albin, jag har inte offentlig gjort något. Uppgifterna är redan offentliga enligt lag.

   Gilla

 • Grune

  Bilden Pettersson tagit och visat här är en utomordentlig reklambild för Absurdistan. Den kanske t.o.m. skulle få stora journalidt-priset.

  Gilla

 • Blot-Sven

  Jag är inte jurist men jag tror det finns exempel på att folk har fällts för ärekränkning/förolämpning i svensk domstol trots att den tilltalade kunnat styrka att uppgifterna han/hon spred var sanna. Det har lite med syfte och sammanhang att göra, så praxis är inte helt glasklar.

  Gilla

 • Karl Johansson

  OM inte den här Pakistaniern varit i Sverige utan där han hör hemma hade allt det här aldrig inträffat och kvinnorna INTE blivit ofredade och Pettersson hade inte skrivit om det på si blogg!
  SOCIALDEMOKRATERNAS röstimport av muslimer har gått överstyr för länge sedan, köerna ringlar långa utanför Sveriges Försäkringskassor för att få de åtråvärda bidragen och som tack får S. deras röster!
  Vill Du socialdemokrat(30% idag) fortsätta stödja massinvadringsvansinnet???

  Gilla

 • Pensionären

  I Malmö tingsrätt ser man nästan bara arabiska namn. Väldigt sällan svenska.

  Gilla

 • Rannug

  Snart får man inte säga sanningen, men till dess publicera bilder på fekalierna men varna först fekalierna är fula!

  Gilla

  • Grune

   Det är redan kutym hos många tidningar att sanningen är totalförbjuden i t.ex. kommetatorsfälten. Ett exempel är Länstidningen i Södertälje.

   Gilla

 • Bertil Nilsson

  Sanningen är alltid illa hörd säger man väl? Men det kan inte förbjudas att säga sanningen. sjuan vill ju undvika alla sanna ord om dem och deras stölder. t o m göran persson sa att Svenska folket kommer bli arga när de upptäcker stölden på 700.000.000.000:-SEK som sju klövern stulit från folkets pensions kassa.
  Nu misstänker jag att denna mujtaba är bara ute efter pengarna eller hur, för vilken dum jävel skulle ta risken att stämma någon som sa sanningen.

  Gilla

 • jockfall

  Är det inte politikerna och deras beslut som har öppnat gränserna till dessa brottslingar? Välkomna och våldta. Skulle vara intressant om en politikers fru blir utsatt.

  Gilla

 • Mr Q

  Pettersson måste ha känt Orientens vindar i domstolen !

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Stå på sig Pettersson och värna det fria ordet. Skurkar av olika slag ska hängas ut så att den oskyldiga civilbefolkningen kan hållas bakom ryggen och deras trygghet säkerställas..

  Gilla

 • Joy

  Sverige i ett nötskal, mycket träffande bild! En bild säger mer än ord, det bär syn för sägen här! Jisses!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: