Allah asylsökande interneras

INVANDRING.  Australiens premiärminister Tony Abbott säger att landet är trötta på att bli uppläxade för sin behandling av asylsökande. Australien kvarhåller alla asylsökande som anländer med båt i läger på en ö medan deras fall behandlas. Människorättsgrupper är kritiska till villkoren på Manus Island, där de asylsökande hålls.

I Australien, betonar man att några fall där myndigheterna hade underlåtit att tillhandahålla lämpliga fängelseförhållanden, upphört med att fängsla barn eller förhindrat eskalerande våld och spänning på Manus Island.

På frågan om FN: s slutsatser svarar premiärminister Abbott: Jag tycker verkligen australierna ska slippa bli uppläxade av Förenta nationerna, särskilt med tanke på att vi har fått slut på båttrafiken med flyktingar och därmed förhindrat mängder med dödsfall i havet.

Premiärministern sade att hundratals människor hade drunknat i havet under den förra regeringen när människosmugglingen blomstrade och fortsatt med att stoppa flödet av människor som kommer till Australien med båt, främst från Indonesien, var det mest humanitära, anständiga och medkännande du kunde göra .

Vi har fått stopp på flyktingbåtarna och jag tror att representanter FN: s skulle få mycket mer trovärdighet om de skulle ge lite kredit till den australiska regeringen för vad vi har kunnat åstadkomma på det här området”, sade Abbott.

På frågan om förhållandena på Manus Island sade Abbott: Alla de grundläggande behoven hos människor på Manus Island är uppfyllda … allas behov av mat, kläder, skydd och säkerhet uppfylls mer än väl.

  • Asylsökande – främst från Afghanistan, Sri Lanka, Irak och Iran – reser till Julön som ligger 129 mil utanför Australiens kust.
  • Antalet flyktingbåtar ökade kraftigt under 2012 och början av 2013. Mängder av människor dog under resan.
  • För att stoppa inflödet har regeringen infört hårda åtgärder avsedda att verka avskräckande.
  • Alla som anländer kvarhålls. Enligt en ny policy, behandlas deras fall i Nauru och Papua Nya Guinea. De som visar sig vara flyktingar kommer att vidarebosättas i PNG, Nauru och Kambodja.
  • Tony Abbots regering har också antagit en policy för bogsera att bogsera flyktingbåtarna tillbaks eller tvinga dem att vända tillbaka.

Människorättsgrupper och FN har uttryckt allvarliga farhågor om politik och förhållandena i fånglägren. De anklagar Australien för att smita från sina internationella förpliktelser.

-Pettersson anser att det är inget brott att söka asyl men det är heller ingen skyldighet att ta emot asylsökande…

BBC

8 thoughts on “Allah asylsökande interneras

  1. Som framgått gillar jag Tony Abbot. Han tog tag i problemet med båtflyktingarna och löste det. Sådana som Ceciliorna gör ingenting än överbefolkar Europa.

    Lägret som byggdes på PNG var nytt och fräscht men när de asylsökande fick klart för sig att de inte skulle få flytta till all inclusive på fastlandet så tände de på sin anläggning (naturligtvis). Tyvärr så hjälpte detta inte dem själva utan ännu fler fick avslag.

    Det är sådana resoluta handlingar som sprids och i förlängningen skiljer agnarna från de verkligt nödlidande.

    • Marine Le Pen föreslog samma verksamma policy i europaparlamentet. Resultat – absolut ingen reaktion.

  2. Australien och Abbot skyddar sin egen befolkning i första hand från terrorister, MUSLIMER, socialfall och kriminella!
    Detta är inga riktiga flyktingar utan lyxsökare, flyktingar söker sig till närområdet, de hör hemma i liknande muslimska stater eftersom de främst är muslimer. Muslimer respekterar ABSOLUT INTE FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, det är islam och Koranen som gäller.

    • I Australien tänker man på landets framtid vilket man inte gör i Sverige. Ett lands utveckling beror på folket! Minns inte adressen, men FN har gett ut en framtidsbedömning för olika länder i vilken Sverige halkar nedåt till U-landsnivå medan Australien håller sig i toppen.

  3. Vill de träffa de 72 jungfrurna är det bättre de stannar kvar i sina respektive hemländer i stället för att komma till oss eller Australien eller annat för att bara sitta och gnälla.

  4. Framförallt står det mig veterligen ingenting om i FN-deklarationen om flyktingar att flyktingar eller diverse organisationer ska bestämma var flyktingarna ska behandlas. Med tanke på hur flyktingar som får avslag regelmässigt beter sig så gör naturligtvis Australien det som är bäst för dem.

  5. Helt rätt som Australien gör. Sverige har sju klövern stulit Svenska folkets välfärd. Eller som fredrik reinfeldt säger på you tube: Svenska folket är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själv. När vi då tänker på göran persson sa: Svenska folket kommer bli mycket mycket arga när de upptäcker att sju klövern stulit Svenska folkets pensions fond på 700.000.000.000:-SEK. Inga krav på de som kommer till Sverige = bara krav på Svenska folket och och indragen välfärd plus att pensionen har sänkts till 46%. Sverige sämsta landet i Eu på välfärd = Otroligt men sant. Svenska folket har de sju klövern gangstern som är de värsta grövsta kriminella tjuvar genom alla åren. Och ingen gör något = Har fredrik reinfeldt rätt ????

  6. FN bidrar till utrotningen av vita, de inbillar sig att alla andra folk ska ersätta rasistiska vita. Dårdille!

Kommentera