Markägaren måste städa efter zigenare

INVANDRING. Ägaren till den tomt som bebos av ett stort antal EU-migranter måste städa upp och ta bort avfall från marken. Annars hotar ett vite på 50 000 kronor.

2015-03-05_0713

Miljöförvaltningen skärper nu tonen mot ägaren till ödetomten vid Nobelvägen och Industrigatan.

I fredags beslöt förvaltningen att ägaren, i sista hand Granen fastighetsutveckling AB i Stockholm, senaste om tre veckor måste ha måste städat upp marken och tagit bort allt avfall. Om inte kan det bli tal om ett vite på 50 000 kronor.

”Miljöförvaltningen har flera gånger under 2014 och 2015 tagit emot klagomål på nedskräpningen på er fastighet. Tillsyn har genomförts på plats. Miljöförvaltningen har också vid två tillfällen informerat er och begärt in information om vilka åtgärder ni som fastighetsägare har genomfört och vad som görs för att undvika framtida olägenheter. Ägare av intilliggande fastigheter har inom samma tid vidtagit åtgärder mot den nedskräpning som förekom där. Miljöförvaltningen var senast på plats den 10 februari i år och kunde konstatera stora högar med blandat hushållsavfall i framförallt det södra området på fastigheten. Skräp sågs spritt över i stort sett hela fastigheten”, skriver miljöförvaltningens handläggare i beslutet.

Han påpekar att även om det är personer som olovligen uppehåller sig på tomten som skräpar ner men som ”som svårligen kan identifieras och föreläggas” så kan istället fastighetsägaren göras ansvarig.
”Att ni nu agerar, genom uppsättning av stängsel, för att framöver hindra obehöriga att få tillträde till fastigheten, minskar inte ansvaret att åtgärda befintlig nedskräpning.”

-Pettersson tycker detta är otroligt, ägaren ska alltså städa efter de zigenare som skräpar ned och bor olagligt på marken för att polis och andra myndigheter i Malmö inte vill göra något åt problemet…ziggisarna måste asgarva och snart kräver de mat och helpension…

Skånskan

13 thoughts on “Markägaren måste städa efter zigenare

  1. I många år har vi i Sverige städat landet från skräp.

    På vårarna har ungdomar plockat skräp efter landsvägar och vi har lärt oss hur man bajsar fint i skogarna när man är ute och plockar bär och svamp.

    Tyvärr har bärplockargenerationen blivit för gamla och ungdomarna blivit för få så vi har måst importera bärplockare och dom har inte fått lära sig varken att ta med sig sitt skräp eller gömma bajset och papperet, det är stora sophögar i skogarna efter dem.

    Mycket tråkigt att se för oss som fortfarande orkar ut i skogen.

    Att nu få se de stora skräphögar efter de nya turisterna är riktigt skrämmande. Tänkte just på skateboardbanan som var till för barnens lek nu hade blivit en stor utetoa!

    Ja man suckar och vet snart inte om man skall skratta eller gråta.

    Detta bara en del av alla nya problem vi fått på sistone.

  2. Tiggarfrågan kan inte lösas i Sverige, skriver Lennart Eriksson i Expressen.

    Han är utvecklingschef på Hoppets Stjärna, en oberoende biståndsorganisation som utifrån kristna värderingar arbetar med fokus på att hjälpa barn.

    ”Skramlet av växelmynt blir det svaga hoppets melodi.
    För att verkligen hjälpa de romska tiggarna måste vi se problemets kärna och med olika medel på allvar arbeta för att förändra romernas situation i Rumänien, skriver Lennart Eriksson.

    Ända sedan de romska tiggarna slog sig ner utanför våra köpcenter har debattens vågor gått höga. Medan vissa krävt tiggeriförbud ordnar andra mat, kläder och härbärgen som ger värdefull hjälp för stunden – men inget av dessa angreppssätt löser grundproblemet.

    Att göra insatser på plats i Sverige blir som att försöka bota benbrott med värktabletter.”

    Läs mer…….

    http://www.expressen.se/debatt/tiggarfragan-kan-inte-losas-i-sverige/

      • Tack ”Albin!

        Delar Lennart Erikssons åsikt fullt ut i denna fråga. Den åsikten/inställningen till ”lösning” i frågan, har jag alltid haft och har inte haft någon som helst anledning till att ändra på.

        Bevisen för det är väl rätt så tydliga i landet Sverige och inom EU-länderna.

        Tror att en mycket,mycket stor del av Sveriges befolkning tar till sig Lennarts sätt att arbeta på och det han skriver om i sin debattartikel.

        Lennart är en ”Stjärna” att följa.

  3. Politikerna vill ha det så. Då kan de städa upp efter sina gullungar. Ta med kyrkofolket och godhetsorganisationerna också så kan de känna sig medmänskliga efteråt.

    Såg en dam vid ett läger i Malmö som förfasade sig över hur zigenarna ”tvingades” leva. Det hade börjat sprida sig råttor i lägret!? Vilken överraskning! De kan väl fara runt och titta på tiggarnas ”campingplatser” och visa upp de som är välskötta.

  4. Städa ? Finns inte i ziggarnas fantasivärld. Bara svina ned och åka vidare och bygga
    upp nya soptippar som de tydligen trivs i.

  5. Nej, städa inte! Tomten skall bevaras som ett kulturellt minnesmärke över våra folkvalda ovilja, okunskap och oförmåga att bevara svenska seder ock bruk. Markägaren bör både överklaga och föreslå en staty i centrum av Malmö. Istället för en tant med en väska ska det vara en hög med nedskräpare vid en hög av skit.

  6. Häng ut de hotande tjänstemännen med namn och bild så folket kan undgå att umgås med idioterna.

  7. Sådana här talande bilder kablas nu ut till MENA-länder, kom till det ”vackra Sverige”, kanske att de som tänkt sig till Sverige inte finner det värt att betala 10,000 euro till en människosmugglare………….nu är det grupp mot grupp.
    Svenskarna tittar förvånat på.

Kommentera