Livstid för mord på fyrabarnsmamma

INVANDRING/BROTTSLIGHET. En fyrabarnsmamma mördades i sin lägenhet i Haninge i april 2010. En 35-årig man har nu dömts till livstid för att ha beställt mordet. Mannen hade ett barn tillsammans med kvinnan.

Emad Aboras borde få avtjäna sitt livstidsstraff i Egypten.
Emad Aboras borde få avtjäna sitt livstidsstraff i Egypten.

Kvinnan och hennes fyra barn var hemma i lägenheten i Haninge när hon mötte sin mördare. Mamman öppnade dörren när det ringde på och blev då skjuten med minst tre skott i huvudet samt slagen i huvudet med en pistol.
Barnen blev inte vitten till själva mordet men två av dem såg mördaren när han lämnade lägenheten.

En 35-årig man som har ett barn med kvinnan dömdes senare i tingsrätten till 18 års fängelse för stämpling till mord. Nu har hovrätten skärp straffet för beställningsmordet till livstid.

Hovrätten ändrar brottsrubriceringen från ”stämpling till mord” till ”anstiftan till mord”.
– Jag tycker naturligtvis att det är tillfredställande att hovrätten delar mina bedömningar i större utsträckning än tingsrätten gjorde. Hovrätten konstaterar mycket tydligt att det är han som har beställt mordet, säger åklagaren Marcus Ekman.

En anledning till att det tog så lång tid – nästan 5 år efter mordet – för domen att vinna laga kraft är att 35-åringen flydde Sverige och gömde sig i Egypten.

En 22-årig man, som misstänktes ha avfyrat de dödande skotten mot kvinnan dömdes, först i tingsrätten för mord, men friades i hovrätten.

När han friades återvände 35-åringen till Sverige och åklagaren återupptog förundersökningen mot honom.
– Förmodligen så gjorde han bedömning om att man inte kunde lagföra 22-åringen så kunde man inte lagföra honom heller, säger Marcus Ekman.

35-åringens förklaring till mordet var att han var skyldig 22-åringen pengar efter en knarkaffär och att han därför mördade mamman till hans barn.

– Det tror jag inte på. Den alternativa förklaring om att det här handlar om narkotikaskulder avfärdar både tingsrätten och hovrätten säger Marcus Ekman.

TIDIGARE 1 juni 2011. Haningemördare inte psykiskt störd

Den 22-årige man som befunnits skyldig till mord på en fyrabarnsmamma i Haninge är inte allvarligt psykiskt störd. Det visar den Rättspsykiatriska Undersökningen (RPU). Den slutsatsen innebär att mannen kan dömas till fängelse.

Kvinnan sköts till döds dagen före midsommarafton förra året inför sina barn. Södertörns tingsrätt var oenig när man skickade 22-åringen till rättspsyket. Rättens ordförande ansåg inte att bevisen räckte utan reserverade sig.

Ovanstående enligt senila TT:s telegram

− Pettersson vill bara tillägga att mördaren som TT glömde nämna namnet på är Hakan Goran 1988-07-01 (bilden) och att polisen misstänker att mördaren agerade på uppdrag av
Emad Mostafa Mohamed Aboras 1979-07-14 som är häktad i sin frånvaro och troligen befinner sig i Egypten. Den svenska polisen får dock inte kontakt med den egyptiska på grund av oroligheterna där.

Emad Aboras hade ett barn tillsammans med den mördade Susann Sallinen.

− Pettersson håller dock inte med Rättspsykiatriska Undersökningen (RPU) att mördaren inte är sjuk. Klart som fan är de sjuka hela bunden, annars mördar man inte människor men det ska inte hindra att de få långa straff, väldigt långa!

4 thoughts on “Livstid för mord på fyrabarnsmamma

Kommentera