Stoppa flyktingresorna över Medelhavet

Sveriges Redarförening kräver internationella insatser för att få stopp på flyktingresorna över Medelhavet.

Flyktingarna måste stoppas från att komma ut till havs och det ansvaret ligger hos de kuststater varifrån båtarna avgår, menar Tryggve Ahlman från Sveriges Redarförening.

2014 ökade antalet räddningsaktioner från handelsfartyg med 400% jämfört med 2013, flera av dem var svenska fartyg. Eftersom flyktingströmmarna ökar och kommer att öka än mer, är det internationella åtaganden som krävs. Ansvaret ligger dock inte på svenska handelsfartyg, ansvaret ligger på de stater som tillåter att smugglarna kan husera fritt, men framför allt ligger ansvaret på de stater som inte fungerar, där krig och konflikter ständigt råder och där odemokratiska och korrumperade regimer härskar och där terrorister mördar besinningslöst.

Källa: SR

7 thoughts on “Stoppa flyktingresorna över Medelhavet

  1. Bara att escortera dem tillbaka där de kom från = då skulle resorna upphört.

  2. Även till Australien kom de i urusla båtar som kapsejsade. De försågs med räddningsbåtar (osänkbara) och skickades tillbaka till Indonesien.

  3. Under senaste 24 timmarna har över 900 människor ”räddats” av Italien …
    Senaste månaderna har nu antalet lyckosökare som ror över Medelhavet ökat med 43 %,enl. nyheterna på SWR för fem minuter sedan !

  4. Senaste gummibåt proppfull med flyktingar hade inte hunnit lämna kusten när de ringde sjöräddningen i Italien om att de var i faran ute på havsvågorna och bad om hjälp. Med andra ord beställde flyktingarna hämtning innan de satte kurs till Europa. När kommer Sverige att åka och flyga till Libyen, Syrien och Irak för att hämta dem för ’krig utsatta människor’ ? Eller gör de det redan och folket ingenting vet – som vanligt?

  5. Jag säger bara Tony Abbot. Han fick stopp på flyktingbåtarna och Australien ligger i ett betydligt större hav än Medelhavet. INGEN båtflykting får bosätta sig på Australiens fastland. ALLA utan papper skickades tillbaka. De som ev har skäl att söka asyl placerades i läger på Papau New Guinea.

    När dessa signaler spreds tog det slut på flyktingbåtarna.

  6. Vi har också ett ansvar att inte ta emot dessa lycksökare. Inget TUT eller PUT inga bidrag bara att vända vid gränsen så har vi gjort vårt.

Kommentera