Två döda i explosion i lägenhet i Nyköping

INRIKES. Två personer har dött i en explosion i en lägenhet i Nyköping, uppger Södermanlands Nyheter. 

Explosionen ska ha skett i ett bostadsområde vid klockan 15.45 på måndagen. Enligt ansvarig sjuksköterska avled en person på platsen. Ytterligare en person är förd till sjukhus med allvarliga skador.

Polisens bombgrupp är på plats och alla 18 lägenheterna i trapphuset på Brandkärrsvägen 68 A. Olycksplatsen är avspärrad och händelsen hanteras fortsättningsvis av polisen. Två personer är bekräftat döda.

En förundersökning är inledd. – Vi vet ännu inte vad som har exploderat, men det handlar generellt alltid om något brottsligt i sådana här fall, antingen avsiktligt eller vårdslöst. Den nuvarande brottsrubriceringen just nu är grov allmänfarlig ödeläggelse och nu rullar utredningen på, säger Fredrik Wallén.

Brandkärr är spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an…

-Pettersson vet naturligtvis inte vad som hänt men det är inte utan anledning som Brandkärr kallas lilla Mogadishu även om det finns en del svenskar kvar i området. Ännu så länge…

2015-03-02_1908

 

Facebook hittar vi Safet Diljaj, som bor i trappuppgången. Safet verkar vara en medelålders man med jobb och familj, många av hans vänner verkar vara från Balkan, en del romer och de brukar inte tillverka bomber hemma men en av vänner på Facebook heter Turkijan Abdul Al-malik Diljaj, samma efternamn som i trappen och bor i Eskilstuna och ser ut så här…

2015-03-02_1955

 

och har den här bilden på sin Facebooksida...

2015-03-02_1959

 

Turkijan har också trevliga Facebookvänner, en heter Mohamed Nur och ser ut så här…

2015-03-02_2029

På flera av Facebooksidornas kommentarer står, jag saknar dig och liknande. Betyder det att de är i kalifatet och slåss eller…nåväl det är bara spekulationer och gissningar. Det finns flera med exotiska namn i trappuppgången samt flera svenskar.

2015-03-02_2016

…lägg märke till rösten som säger att där står männen och där bakom står alla kvinnor…jag tycker det är fantastiskt…

55 thoughts on “Två döda i explosion i lägenhet i Nyköping

  1. Idag står det klart och tydligt i Aftonslasken,att de som sprängde sig till döds,inte var skyldiga tíll knallen…Skitblaskan har talat med de anhöriga till terroristerna,och fått bekräftat att det är helt andra som ligger bakom.
    Personligen tror jag att ni har besök av utomjordingar i Sörmland.Bilden med de anhöriga tyder i varje fall inte på vanligt Tellus-folk !

  2. Den Svenska Staten har verkligen gjort Sverige till ett land som har blivit rövknullat av dessa parasiter (muslimer) !!!! Vaknar för helvete!!!!!!!! Dessa Crap folket kommer aldrig att bidra något för Sverige!!!! Bara elände och besvär!!!!! VAKNAR!!!!!!!!!!!!!

    • Vilken vacker retorik du har, har din mamma lärt dig att skriva så fint? Hoppade du av skolan efter lågstadiet?

  3. Blackout är en av de som pratade om ”rasfrämlingar” och ”negroidhelveten”, och när han blev konfronterad på grund därav, besvarade han konfrontationen med personangrepp.

    • @ ”krilledave”,

      ”Rasfrämlingar” är en bra och målande beskrivning på bidragsturisterna och vilka konsekvenser en ohämmad invasion av dessa kulturfrämmande analfabeter ställer till med i vårt samhälle!

      RASET i Sverige tilltar: Både skolan (PISA), tryggheten, integrationen, sjukvården, ja snart sagt på alla mätbara områden, RASAR Sverige:
      http://petterssonsblogg.se/2015/01/27/sverige-rasar-allt-mer/

      De enda områden där Sverige intar toppositioner, är som 2:a i världen vad gäller antalet våldtäkter, efter Lesotho i Sydapfrika, samt i andelen ouppklarade brott.

      FRÄMLING är en ganska träffande benämning på ett klientel, 90 – 95 %, som kastar passen (när de inte återanvänds av kriminella flyktingsmugglarligor) i syfte att försvåra identifiering och utredning.
      Vem vet identiteten på dessa anonyma terrorister, IS-krigare och militanta islamister som väller in i hundratusental varje år?

      Har Du en bättre benämning på dessa FRÄMLINGAR som orsakar Sveriges RAS mot avgrunden, busungar kanske?

      ”negroidhelveten” är ett rent påhitt från din sida, att förvanska ord är inte förtroendeingivande, håll dig till sanningen!

  4. Inte bara vissa. Flera här talade om Brandkärr i termer av ett ”svartskalleghetto” och ”jävla negroidreservat”, där ”destruktiva rasfrämlingar” vrålar och har sig.

    • Jaaasååå…. Var för skriver du då ”vissa” ? Eller är du kanske rent av en lakej från EXPO,eller annat vänsterpack ?

      • Alias MrQ är du nog inte välkommen vare sig bland vänstern eller högern i vår riksdag.
        Sveriges riksdag samlar över 90% av det svenska folket, ditt sätt är inte vårt.

  5. Man kan vara frustrerad och förbannad över hur saker och ting förhåller sig i Sverige idag, men det rättfärdigar inte att man önskar livet ur hela folkgrupper, vilket antytts av vissa här.

  6. Positivt ändå att en far och en son kan dela ett intresse och ha en skapande , kreativ fritidsaktivitet tillsammans. Frånvarande fäder är ett tilltagande problem i dagens Sverige.

  7. Det tragiska i det hela är att det ev bor barnfamiljer i trappen och pensionärer.

    Sedan är ju frågan kommer vi få reda på vad som hänt eller läggs locket på

  8. Ops ….. Så här går det till när man poppar popcorn med lite C4 som ingrediens…..

  9. Får man spekulera i att det experimenterades med explosiva ämnen för att få ihop en ”bömb” som sen skulle ha placerats vid nåt lämpligt ställe?

  10. Svartskalleghettot Brandkärr. Abdullah förväxlade väl plus och minuspolen till bombbältet. Vad annat att vänta av kusinavlad inavel.

  11. Blackout:
    Tyvärr är det inte endast Nyköping,som förvandlats till orientaliskt ghetto.
    Har personligen fått uppleva sak samma i min lilla stad.Min ålder hindrar mig,att flytta ännu en gång i livet.Alltså måste jag söka uthärda eländet.
    Det senaste som händer/hänt i ”mitt hyreshus” är,att det finns någon (troligen zigenare) som ringer på dörren tidigt på morgonen.Kanske för att sondera terrängen,för ett senare tillfälle ?
    Ja Sverige har verkligen förändrats de sista 40 åren….

  12. Det här är bara en försmak och en liten Apéritif på vad ni har att vänta er framöver Sörmlänningar, hitintills har de södra delarna av landet fått ta emot de största smällarna.

  13. All min (IRONISKA) sympati går nu till Göran Carstorp, diktatorn som fortfarande envetet håller kompassen UppOchNed i desinformationsblaskan SN.

    Att agera som ett politiskt korrekt filter i en verklighet som tränger sig allt närmare, kan inte vara en höjdare i dessa avslöjande tider.

    Hela tillvaron, som sedan 1999 byggts upp på masskulturfrämjande lögner, liksom bara sjunker ihop som en oaptitlig, falsk dödbakt pannkaka, ganska likt Carstorps egna, personliga fysionomi.

    Sambon ”Kultur-Kattis” lär inte få något i kväll, all energi hos Göran går åt till förberedelserna för morgondagens ledare; att myndigt, men krystat, bortförklara utvecklingen i en stad som han aktivt hjälpt med till med att förvandla till en soptipp för destruktiva rasfrämmande element, helt utan anknytning till vår kultur.
    Att uppbåda den antirasistiska pöbeln gentemot sin egen verkställda vision är i sanningen en bedrift, men försöka duger!

    Sov gott Göran, vakna torrt!

    • För den kommentaren ger jag dig 😉 😉 😉 Utan tvekan den bästa som författats sedan länge hos Pettersson.

      • TACK Lars, det ligger mycket känslor och besvikelse bakom kommentaren.

        Nyköping var förut en stad man besökte med glad förväntan, nu åker man därifrån med förtvivlan och uppgivenhet.

        På endast 4 år har staden förvandlats från idyll till negroid-reservat, förvandlingen är påtaglig och fruktansvärt deprimerande.

      • Murvlarna jobbar sig svettiga för att krossa våra barn och barnbarns framtid.
        Det heter att ”när man gräver en grop åt andra så faller man själv däri ”, våra duktiga och kunniga unga svenskar kommer att lämna landet och kvar kommer pk-folket att vara, de blir säkert väl omhändertagna av inbyltade individer på sin dementa ålders höst !

      • Alias Lena, alltid någon annans fel, murvlar, vänstern, Fredrik, osv men journalisterna är en spegling av folket. Den situation som nu råder är på grund av att folket en lägre tid ansett det rätt och riktigt. När folket ändrar sig följer journalisterna med.
        Det går alltid strömningar av vad som är rätt och riktigt ,för inte så länge sen var det en skam att föda barn utom äktenskapet, det har nu ändrats. Men journalisterna har inte haft nåt avgörande inflytande, folket har ändrat sig.
        Att skylla sin besvikelse på journalister är att leta syndabockar.

      • Albin
        Vill du påstå att ”Pravda” och dess innehåll var ”en spegling av folket”, om svaret är ja………………………då är du en grym person.

      • Albin, nej det är inte alltid någon annans fel, enbart de ansvarigas fel. De som i ideologisk blindhet gått emot sina uppdrag och eller trots krav på opartiskhet låter sina övertygelser ta över och struntar i verkligheten. Nu kommer en hel del omvändelser under galgen, och även en del som varit nedtryckta. Men det är för sent, skadan är redan skedd och vi kommer att få uppleva det krig som vi undvikit i 200 år har släpats hit i stället, gratulerar till ditt utomordentliga val Albin!

    • Alias blackout, ” rasfrämmande element” du har inte observerat att denna blogg inte är rasistisk.
      Herr Pettersson har väl för mycket att stå i en sån här kväll så han reagerar väl inte. Men du bryter ogenerat bloggens regler gång på gång.

      • Oj, oj, vilket misstag =8-O, anade aldrig att Sharia-språkpolisen hade jour i kväll, ska genast konvertera till Islam innan tungan blir avskuren!

        Tror egentligen inte att Pettersson uppskattar att bli utbytt mot en självutnämnd moderator vid namn ”alias Ali-Bin …Laden”?

        Att anklagas för att bryta mot en kverulantisk Pk-polis godtyckliga bannor, innebär inte omedelbar omvändelse under galgen bland oss fritänkare.
        Vi ser alla med förvåning på vad som hände Pippis negerhövding, Tintin, noggerglassen, negerbollen och div. etablerade fågelnamn.

        Att först bli piskad och sedan halshuggen av dig, för något som vi Svenskar har haft som tradition i hundratals år, är en ynnest endast för de redan masskulti-förgiftade, inte för den majoritet av oss Svenskar som fortfarande har ett liv.

        Vinden har vänt, ditt förb****de kalifat har ingenting i ett civiliserat land att göra.

        Åk hem och fortsätt ett piska kvinnor som visar ögonen, håret eller vristen bakom skynket, eller halshugg godtyckligt för ett gillande-klick på Facebook, här gäller inte dina satansverser!

  14. ”Jag såg en människa som kom ut och ropade ”aj aj aj!”
    http://aftonlognen.se/ (klicka inte vidare)

    Det var nog snarare Allahu Akbar som ropades i Brandkärr. Nu är SÄPO inkopplade också.

    Varför det kan man undra?

    Skjutjärnsjournalistik signerat oduglingarna på Aftonbladet 🙂

  15. Har Expressen rökt på?:
    ”Även bombgruppen från Stockholm jobbar på platsen för explosionen.
    – Vi brukar alltid rekvirera dem. De är också bra på att se på en färsk händelse: Vad kan detta bero på, säger Fredrik Wallén vid Södermanlandspolisen.
    Av Maria Rydhagen ”

  16. Det kanske just var snö dem försökte koka men det kan ju även varit amfetamin det finns ju stora risker med att koka droger.

    Det finns tyvärr en stor förtjänst på dem flesta drogerna och straffen är låga

  17. Kommer den här händelsen att talas om på SVT eller någon annan av svensk massmedia ?

    • Hörde just nu det nämndes i ca en minut, alltså helt normalt inget galet !
      Sverige det är försent ………………………………för ett bra land.

  18. Tydligen ingen som tipsat Skandalblaskorna om det skedda !
    Vare sig X-pressen eller Aftonslasken finner det mödan värt,att nämna det inträffade från lilla Mogadishu.Istället skriver dessa stora svarta rubriker kring det vänsterpack,som inte åtlydde polisens uppmaningar i Malmö.

  19. Kanske förberedelse för ett terrorattentat i Sverige,
    som alla räknar med ska komma? Om det är så
    kan man ju säga att Gud är god, för även om två
    strök med här, så vet vi ju inte hur många offer
    som hade fått betala med liv eller lemlästning vid
    ett attentat?

    • ”kanske förberedelse för ett terrorattentat i Sverige,”

      Vågar man hoppas på det? En rejält ilsken väckarklocka måste tydligen till för att sätta snöbollen i rullning.

      Fram tills dess får vi njuta av att det Svenska välfärdssystemet idag sparat två framtida transfereringar i Brandkärr 🙂

      • Alias Synonymen, det är försent med snöbollar, det som gäller är att göra det bästa möjliga av situationen och det är inte att uppmana till splittring av det svenska samhället.

      • @Alias Albin:

        ”det är inte att uppmana till splittring av det svenska samhället.”

        Det är den enda chans vi nu har kvar om vi vill se en snabb förändring av invandringspolitiken.

        Om alla sitter tyst på sin kammare kommer detta bara att fortsätta tills återuppbyggnad ej längre är möjlig.

        Så kasta er över tangentbordet och ”splittra” allt ni orkar 🙂

    • Du som bor i grannskapet Kurt…Finns det någon avstjälpningsplats för islamistiska terrorister i kommunen ?

      • Det finns ett fängelse, men det brukar vara fullt av delinkventer, vars signalement inte brukar stå något om i SN. Men å andra sidan står det mycket skit i den tidningen istället, enligt min ringa mening.

Kommentera