Anders Ygeman: ”Vi har inte stått upp för judarna”

INRIKES. Det svenska samhället har vaknat för sent. Det säger inrikesminister Anders Ygeman (S) och förre integrationsministern Erik Ullenhag (FP) till Dagens Nyheter, med anledning av terrorattackerna i Paris och Köpenhamn.
Ygeman säger att han ser mycket allvarligt på att svenska judar funderar på att lämna landet på grund av oron de känner. –  Vi har varit för naiva och trott att antisemitismen tillhör historien. Vi har inte tagit matchen och stått upp för judarna. Samtidigt påverkar det självklart att vi under kort tid har haft flera allvarliga dåd mot judar i Europa.

Ullenhag menar att frågan under lång tid inte togs på allvar, men framhåller att den förra regeringen – som han var en del av – gjorde vad de kunde. –  Vi gav vid flera tillfällen pengar till judisk säkerhet. Men det handlar inte bara om resurser utan också om att vi erkände det hot som finns mot judar.

-Pettersson läser om två ministrar, den ene aktiv och den andre f.d. som inte förstått ett dugg eller kanske de gjort det men då törs de inte nämna än mindre ta dag i de verkliga problemen. De svamlar om utbildning, rasism och främlingsfientlighet. Inte ett ord hem dem som utförde attentaten i Paris och Köpenhamn, inte ett ord om vilka det är som hotar och hatar judarna. Som vanligt är muslimerna och islam fridlysta från kritik.

Nu hotar de judarna och vi ser redan tendenser på att de även hotar ursprungsbefolkningen men att stå upp för svenskarna har varken Anders eller Erik en tanke på…

5 thoughts on “Anders Ygeman: ”Vi har inte stått upp för judarna”

  1. Önskar att judisk media står upp för judarna. Judisk media skulle kunna arbeta för att inte släppa in så många muslimer i Sverige och Europa och berätta sanningen om att att det är i huvudsak muslimer som förolämpar judar i Malmö. (Nej, all media är inte judisk!)

  2. Nej, men det har dom däremot gjort för Muslimerna,
    och gör fortfarande så att man blir illamående!
    När det gäller judarna så har dom visst om problemet,
    men dom har försökt att klistra det på extremister på
    högerkanten trots att alla vet att det är Muslimer som
    länge har hållit på med dessa oförskämdheter.

Kommentera