Anders Ygeman: ”Vi har inte stått upp för judarna”


INRIKES. Det svenska samhället har vaknat för sent. Det säger inrikesminister Anders Ygeman (S) och förre integrationsministern Erik Ullenhag (FP) till Dagens Nyheter, med anledning av terrorattackerna i Paris och Köpenhamn.
Ygeman säger att han ser mycket allvarligt på att svenska judar funderar på att lämna landet på grund av oron de känner. –  Vi har varit för naiva och trott att antisemitismen tillhör historien. Vi har inte tagit matchen och stått upp för judarna. Samtidigt påverkar det självklart att vi under kort tid har haft flera allvarliga dåd mot judar i Europa.

Ullenhag menar att frågan under lång tid inte togs på allvar, men framhåller att den förra regeringen – som han var en del av – gjorde vad de kunde. –  Vi gav vid flera tillfällen pengar till judisk säkerhet. Men det handlar inte bara om resurser utan också om att vi erkände det hot som finns mot judar.

-Pettersson läser om två ministrar, den ene aktiv och den andre f.d. som inte förstått ett dugg eller kanske de gjort det men då törs de inte nämna än mindre ta dag i de verkliga problemen. De svamlar om utbildning, rasism och främlingsfientlighet. Inte ett ord hem dem som utförde attentaten i Paris och Köpenhamn, inte ett ord om vilka det är som hotar och hatar judarna. Som vanligt är muslimerna och islam fridlysta från kritik.

Nu hotar de judarna och vi ser redan tendenser på att de även hotar ursprungsbefolkningen men att stå upp för svenskarna har varken Anders eller Erik en tanke på…


5 responses to “Anders Ygeman: ”Vi har inte stått upp för judarna”

 • Argus

  Borde kanske stå upp för svenskarna först?

  Gilla

 • Rannug

  Önskar att judisk media står upp för judarna. Judisk media skulle kunna arbeta för att inte släppa in så många muslimer i Sverige och Europa och berätta sanningen om att att det är i huvudsak muslimer som förolämpar judar i Malmö. (Nej, all media är inte judisk!)

  Gilla

 • Tony

  Nej, men det har dom däremot gjort för Muslimerna,
  och gör fortfarande så att man blir illamående!
  När det gäller judarna så har dom visst om problemet,
  men dom har försökt att klistra det på extremister på
  högerkanten trots att alla vet att det är Muslimer som
  länge har hållit på med dessa oförskämdheter.

  Gilla

 • Robert Gustafsson

  Långt framstående politiker som inte har en aning om vad som händer på riktigt!?!?!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: