Varför bygger ingen upp gaza igen

Frågan ställs av BBC, det självklara svaret är naturligtvis att palestinierna borde ha dragit igång med  göra det för länge sedan istället för att vänta på “u-hjälp” från västvärlden.  Palestinierna ägnar sig åt att gräva tunnlar och smuggla in vapen  och vänta på internationellt bistånd.

Palestinierna är världsmästare i “U–hjälps-mottagning”, att de skulle ha ett eget ansvar att försörja sin egen befolkning verkar inte finnas i huvudet på deras ledare!

bistc3a5nd-per-capita

26 thoughts on “Varför bygger ingen upp gaza igen

 1. Efter sitt förnämbesök i Sverige, flög Abbas till Palestina med hela 1,5 miljard kr i fickan – present från Löfvén och antisemitiska Margot Escargot Wallström. Kommer dessa pengar att lämna hans ficka?

 2. Vad jag slås av är skillnaden mellan hur olika grupper lever i Gaza. En klick lever i lyx och överflöd andra är verkligen fattiga. Varför tar inte deras ledare hand om sitt folk? Pengar finns i överflöd p g a biståndet men istället för att hjälpa de fattiga så bor vissa ledare på lyxhotell i utlandet.

  Kvinnan i videon satte verkligen fingret på problemet. De kan fortsätta bygga tunnlar och skaffa vapen men inte se till att småbarn inte fryser ihjäl. Det är en märkligt människosyn.

 3. Araber kan inte bygga upp någonting, bara rasera,
  och sen ska väl bidragspengarna användas till dom lyxbostäder
  som aldrig visas upp i ljuset, och naturligtvis till vapen och
  sprängmedel, så att dödandet kan fortsätta, för det står väl
  inskrivit i sagoboken att alla israeler ska förintas?

 4. Fjollredaktionen & Pettersson. Återigen. Tack för att ni återigen visar svenskarna vilka hemskheter israel utsätter palestinierna för. Det är välkänt att israel tom hindrar palestinierna och hjälporganisationer att återuppbygga efter alla hemska terrorbomber som israel släppt. Det mest sjuka är att världen tittar på och inte många som vågar säga ifrån. det är för många tabu att kritisera högerregimen i israel.
  Fy fan vad hemska brott. Det är som jag sagt förr. Det är värre än koncentrationsläger. Det märkliga är att det återigen är ordet Gaza det handlar om. Men här gazades inte folk. Här bombade israel folket. Det är värre.

  Men pettersson har börjat vakna o visa israels hemskheter. Tack =)

  • Det finns inga palestinier, det är araber boende i Gaza eller Judeen/Samarien. Det har aldrig funnits ett land med erkända gränser vid namn Palestina. Det var Romarna som döpte området till Palestina (kommer från Filistée, ett för hundratals år sedan ett utdött folk) för att förömjuka Israelerna. Det har bevisligen bott judar i landet i minst 2200 år, långt före arabernas anektering av området.

   • Peter. Jag vet mycket väl att Palestina är omnämnt i flertal historiböcker. Jag är inte intresserad av att diskutera med historieförnekare. Palestina är vårt och ska återlämnas till oss. israeler är ett påhittat begrepp av invandrare som egentligen kommer främst från europa , ryssland o usa. ISrael skapades för att förstöra mellanöstern o inget annat. Det är för att usa ska kunna ha egen makt över hela världen efter att europa o ottomanska riket i princip föll efter de hemska världskrigen. USA börjar dock försvagas igen o de tappar mark lite här o där.

   • O vad har det med saken att göra? Palestina är nämnt i Bibeln. O vad har det med saken att göra?
    sverige o UsA är inte nämnda i bibeln eller annan helig skrift. Menar du att dessa länder inte har rätt att existera?

   • Lite nyfiken på de där historieböckerna Ali… några exempel på titlar, så man kan gå iväg till bibblan…

   • Alias Ali delvis sant.men dina “europer ” är delvis födda i det landet. Alla försök till demoniserande av motståndare motverkar sitt eget syfte.
    Nu är jag ingen expert på ditt hemland, men varför kan inte landet vara för både de judar som lever där nu och de palestinier som lever där nu och levde där förut.
    Är man född i ett land så tycker man nog att man har rätt att bo där.
    Var skall man annars bo?

   • Albin. Jag säger inte att det inte går att leva tillsammans.

    Jag bara nämnde var de flesta s.k israeler kommer från. Tittar du på demografin kan du se att deras andel var mycket liten innan de tog över landet med våld o förtryck o massmord. Det är ingen demonisering. Det är bara sanningen. Det har hänt o det ska vi aldrig glömma.

   • Ali, Biblen kallar du historiebok, ok, men har du några andra titlar? Du skriver ju “historieböcker”…

   • Undrande. Det finns så klart många historieböcker som pratar om Palestina. Bibeln är kanske ingen direkt historiebok men den säger en hel del om historien. Oavsett vad så skapas inte länder utifrån frågan om de finns med i koranen eller bibeln. Det är dock viktigt att man i diskussionen bestämmer sig för vilken nivå man vill hålla debatten. Ska man bråka om saker som är 2000-4000 år gamla? Finns det något annat land som är skapat idag utifrån en hypotes/myt att “vi bodde här för 5000 år sedan?” Är det rätt att göra så? Kan vissa personer komma o hävda att de bott i Sverige för 5000 år sedan o bara vilja ha tillbaks landet?

  • ali. Du får be Albin om råd så kanske han kan hjälpa dig med att hantera dina hysteriska anfall bättre.

   • Men att dina kompisar innan bombningarna provocerat
    Israel i månader, det glömde du som vanligt!
    Muckar man gräl en längre tid, så får man så småningom
    på nosen, och det är det som Palestina fått!

   • Alias Ali jag förstår din känsla(tror jag) men det viktigaste enligt min mening måste vara att inga liv krävs i denna konflikt. Folk kan leva tillsammans, olika religioner kan leva tillsammans.
    Jag är rädd att en tvåstatslösning permanentar konflikten. Jag har besökt Israel och kunde inte skilja judar från palestinier.
    Visst det finns flera olösta frågor t.ex. flyktingfrågan.
    Men att den ena gruppen skall jaga ut de andra gruppen , gör få lyckliga, utan verkar mera vara en sån sorts lösning som denna ensidiga blogg förespråkar

   • Albin. Jag förespråkar fred o inte fördrivning. Utan tvåstatslösning får man ingen fred. Som det ser ut idag göt israel allt för att vara ensam envåldshärskare som styrs av en högerextrem regering. De har bevisat att de inte vill ha fred. Det kan inte accepteras. O det kanske du redan märkt. Israel kan få fred om de vill men de hindrar freden o bygger nya illegala bosättningar även under de s.k fredsförhandlingarna. Jag ber så klart Gud att befria oss från detta elände o förtryck. Den dagen kommer.

   • Alias Elaka kärringen har inga andra råd att ge utom de som orsakar död och förintelse, dock inte elaka kärringens.

   • Alias Ali med en tvåstatslösning kommer palestinier att vara bortjagade från sin egen jord. Om en man har odlat sin jord i flera generationer, hur skall han kunna acceptera att nån annan plötsligt odlar där.
    I så fall måste han vara en mycket förlåtande man. Och sådana är sällsynta.
    Eller få en kompensation som han är nöjd med.

   • Albin. Varför ska han behöva lämna från sig den? Varför inte bara köra med tvåstatslösning där alla behåller sina rättigheter. Har en palestinier brukat jorden eller byggt sitt hus ska han/hon få behålla den. Det kanske är avancerat men det bevisar i så fall bara att FN gjorde brutalt misstag att dela landet o skeppa över folk som faktiskt tog över ( snodde) min familjs o andra palestiniers mark. Precis som du säger så är det svårt att acceptera det.

   • Alias Ali, jag har ju inte egentligen med saken att göra, det viktiga är att parterna själva kan komma överens. Dock med en tvåstats lösning permitteras konflikten enligt min tro. Världen har andra problem att ta itu med. Denna konflikt tar för mycket energi.

   • Albin. Utan palestinsk stat innebär det att alla palestinier blir rättslösa. Orättvisor är orsaken till att konflikten faktiskt är permanent idag. Problemet är stort o tar mycket energi av många. Jag tror att alla måste rusa till fredslösning innan det blir för sent. Utan fred har varken israeler eller palestinier en bra framtid om 10 år. Många säger att israels förfall kan komma under detta sekels 20-tal. Så år 2022-2028. Många analyserar fram det o många drömmer om det.

Kommentera