Vartannat jobb borta på 20 år

ARBETSMARKNAD. Om 20 år kan hälften av alla jobb vara ersatta av robotar. Bland annat väntas mänskliga fotomodeller och kassapersonal ersättas. Det skriver P3 nyheter och hänvisar till en rapport som Stiftelsen för strategisk forskning publicerade under fjolåret. Rent politiskt innebär det en utmaning i att dels hitta nya jobb och dels förutse vilka jobb som kommer finnas kvar.


– Teknikutvecklingen går oerhört fort. Och jag tycker att det är viktigt att man förstår vad det är som händer och att man kan förhålla sig till det då med politiska åtgärder, säger framtidsministern Kristina Persson.

-Pettersson undrar vad pensionsräddarna som vi tar hit på grund av arbetskraftsbristen ska arbeta med?

11 thoughts on “Vartannat jobb borta på 20 år

  1. ”Vartannat jobb borta på 20 år”

    Vågar man hoppas på:

    Varenda neger och muslim borta om 20år?

  2. 40-talisternas uttåg ur arbetsmarknaden skulle ju utplåna arbetslösheten sas det. Men resultatet blev ju inte det förväntade då många tjänster aldrg tillsattes och andra automatiserades. Och jag tror att det blir samma sak nu när 50-talisterna går i pension. Så hur Rosenbad ska lösa problemet med en växande arbetslöshet vore väldigt roligt att få höra. Ett nkelt men effektivt sätt vore ju att stoppa den vansinniga massinvandringen från MENA länder. Alla kan ju int ebli pissa bagare.

    • Kan bara hålla med. Är själv 40-talist och när vi började gå i pension organiserades avdelningen helt enkelt om. Lätt som en plätt att räkna ut med normal hjärnkapacitet! Datoriseringen hade gått snabbt och pappersvändarna behövdes inte längre. Organisationen är nu mycket slimmad och det som behövs där nu är goda kunskaper i svenska, engelska och gärna ett språk till samt datakunskaper.

  3. Det kunde ju vilken ärthjärna själv räkna ut redan för 10 år sedan. Arbetskraftsargumentet är något decemberjuntan använt för att lura en befolkning som är satt i trans.

Kommentera