Stäng

Byggnads förlorar medlemmar

Mellan 2006 och 2014 minskade antalet fackliga medlemmar i Byggnads från 81 till 67 procent.

Minskningen är så stor som 14 procent. Inom LO-förbunden som helhet är minskningen under samma period 13 procent.

Här inte bara bör, utan ska, de fackliga förbunden vara självkritiska, mycket självkritiska. LO:s nära koppling till Socialdemokraterna skrämmer självklart bort många, liksom det faktum att facken bedriver en häxjakt på det parti som LO-kollektivets medlemmar röstat fram som det näst största, Sverigedemokraterna. Sedan vet jag från vänner att många medlemmar är oerhört besvikna över att facken tillåter att jobb försvinner från Sverige så här lättvindigt och att facken inte kämpar hårdare för att jobb inom bl.a. byggsektorn och transportnäringen inte ska gå till lågavlönad arbetskraft från Östeuropa.

Dessutom är det väl känt att LO-kollektivet och deras anhöriga var de stora förlorarna när Alliansregeringen gjorde sina prioriteringar, något som LO:s bundsförvanter S nu verkar spinna vidare på.

Källa: Byggnadsarbetaren

25 reaktioner på “Byggnads förlorar medlemmar

 1. Glädjande att dom förlorar medlemmar, det ska sådana
  göra som försöker lägga sig i vad medlemmarna röstar på,
  och ju fler medlemmar dom förlorar, ju mindre bidrag
  kan facket ösa över sossepartiet. Hut går hem!

 2. LO:s huvuduppgift är att driva in pengar till sosseriet och att bedriva kampanj mot de övriga partierna. Är du inte djupt troende sosse så har du ingen anledning att vara medlem i LO.

 3. INTE 14% !!

  Antingen 14 procentenheter eller drygt 17% minskning. Lär dig simpel matte !!

  /Mister

 4. Byggnads var väl också först med att diskriminera och mobba medlemmarna genom att ta ifrån dem deras kön i stadgarna.

  Det om något är en orsak att lämna byggnads!

 5. Titta vad EU med hjälp av Transport har gjort med Sveriges åkerier och chaufförer. Hoppas Nalle kan väcka de högavlönade i Bryssel.

 6. Jaa varför vara medlem i en fackförening som bara skapar skräp för de som är med . . . Importera endast de som passar in i landet de andra kan få stöd ”på plats” det blir billigare. Dessutom gör som våra granner, inte mer!

 7. Johan Lindholm, Ordf. Byggnads
  Månadslön: 64 858 kr.
  Styrelsearvode/mån: 12 166 kr.
  Totalt: 77 024 kr/mån.

  Nästan 80 000 i månaden för att aktivt medverka till att de som betalar hans lön, själva får ökad konkurrens om arbetstillfällena och riskerar att bli arbetslösa.
  Om dessa sedan protesterar genom att rösta på SD, blir de dessutom mobbade och uteslutna.

  I ren desperation över medlemsflykten, sitter de nu och ringer upp 25.000 potentiella offer, som är smarta nog att endast betala till A-kassan.

  Fackföreningarna har helt spelat ut sin roll, liksom kommunismen.

 8. Invandringen genererar låga löner och därmed stiger aktierna som våra politiker har. Tro f-n att våra s.k. politiker vill ha in invandrare som dumpar lönerna ! HJÄLP TILL ATT FÅ SVENSKA FOLKET ATT VAKNA !

  1. Alias Tokigt, till viss del håller jag med dig, en del storbönder skulle nog gärna ha billigare ”drängar”. Men att aktier stiger är ibland bra ofta betyder det att företaget tjänar pengar , till gagn för oss alla.
   Företag som inte tjänar pengar eller går med förlust läggs snart ner, till glädje för ingen.

   1. Ett företag som endast tjänar pengar åt sig själv är inte till glädje för någon annan. Med ditt resonemang skulle slaveri vara alldeles ypperligt för då tjänar företagen pengar vilket skulle gynna alla.

 9. Det kanske är dags att facken börjar sköta sina ursprungliga uppgifter? Istället för att syssla med allt annat, bla politisk propaganda. Fackpamparnas pengar kommer ifrån medlemmarna men det har de glömt.

  Länge sen jag skippade facket, de har varit värdelösa länge.

 10. Det klagas på att några byggnadsarbetare tjänar för mycket i detta landet. Vakna upp för helv-te gnällrö-ar. Svenska arbetare har de lägsta lönerna i västeuropa. Bankernas bankdirektörer och ägare suger ut så mycket de kan av dig som bankkund utan att skämmas. Oseriösa företag inom skola vård och omsorg gör även de sitt bästa med att dränera Sveriges skattebetalare. Sen har vi den ohejdade invandringen som inte kostar något. Vakna upp innan det är försent.

  1. Alias Tom Tom skall bankerna vara mer eller mindre statliga , du låter som en sympatisör av V. Men vänsterpartiets politik skapar inte välstånd, möjligen en jämställd fattigdom.

 11. Det är inte ”osjyst ”, konkurrens är bra det för näringar framåt, eller är du en Sovjet beundrare, där trösten är vodka?

  1. När du nämner konkurrens, är det då konkurrens på lika eller ojämlika villkor du syftar på?
   I november meddelade tidningen Arbetaren att polska byggnadsarbetare tjänar 7 000 kronor i månaden, att jämföra med den svenska snittlönen på 28 000.
   http://arbetet.se/2014/11/24/manadslon-for-en-byggarbetare-7-000-kronor/
   Lönedumpning kallar Byggnads själva detta för och menar att systemet står inför en kollaps.

   Är detta konkurrens du själv stödjer? Tror du själv att arbetsgivarna anställer polacker och balter för att de är kunnigare, eller är det just p.g.a. de låga lönerna?

   1. Bilbyggarna konkurrerar med hela världen liksom alla exportföretag. Byggnadsmarknaden har inte varit lika utsatta, det har inte varit till gagn för oss som behöver någonstans att bo.

 12. LO stödjer Socialdemokraterna, Sossarna släpper in en massa som konkurrerar osjyst om jobben. För att inte tala om alla mördare rånare och sexförbrytare som S låter välla in.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: