Segregation föder en hotkultur

Journalisten och författaren Lars Åberg bemöter Katrin Stjernfeldt Jammehs (S) debattinlägg om det förträffliga med Malmö och mångkultur.

Åberg pekar på det som varit känt i många år och av de flesta utanför de politiskt korrekta leden. Jammeh beskrev i sin artikel Malmö som en framgångssaga, men utelämnade att Malmö ensamt erhåller cirka 33% av det kommunala utjämningssystemet för att hålla huvudet ovan vattnet.

Lars Åberg bor själv i Malmö och har sett hur staden förvandlats och där mängder av svulstiga och kostsamma satsningar gjorts för att lösa stadens problem, samtidigt som ansvariga politiker nekar till att de finns.

Malmös problem är inte nya, utan är något som krupit sig på under många år. Politikerna har undvikit att definiera problemen med förhoppningen att ingen ska lägga märke till dem. ”Politikerna har bara inte velat prata offentligt om de påfrestningar på systemet och människors vardagsliv som för varje år blivit tydligare”.

Det är inte bara Malmös ekonomi som har brister, utan också de ledande politikernas verklighetsbeskrivning, menar Åberg. Importerat hat, segregation och ett allt mer splittrat Malmö, är den verklighet som bl.a. Katrin Stjernfeldt Jammeh undviker att tala om. Åberg vädjar till Stjernfeldt Jammeh och andra ledande politiker att börja beskriva Malmös sociala tillstånd på ett mer ärligt sätt.

Med segregationen följer separatism, tilltagande hotkultur, sönderfallande institutioner och vittrande tillit till det gemensamma samhället.”

Källa: DN

3 thoughts on “Segregation föder en hotkultur

 1. Jag antar att Petterssons föregår med gott exempel och ställer sig först i kön för att beblanda sig med främlingarna, i syfte att bryta denna segregation. Själv tycker jag det är bra med uppdelning mellan svenskar/västerlänningar och utomeuropéer och ser gärna att den blir än större.

 2. Ett mord om dagen borde vara en slogan för
  det mångkulturhaveri som Malmö visar upp.
  Skrämmande att höra det högsta kommunalrådet
  stå och skryta om det uppenbara förfall som
  staden visar upp, hon måste tro att människor här
  är idioter, ganska magstarkt när hon själv och
  hennes gelikar kan räknas till fullblodsidioter,
  som trots år av bevis om motsatsen fortsätter
  att skryta över idiotin!

Kommentera