Journalister som skulle granska Expressen gripna av polis

JOURNALISTIK. Tre personer hämtades in till förhör efter en polisinsats utanför Expressens och Dagens Nyheters redaktioner i Stockholm på fredagseftermiddagen. De tre ska ha kopplingar till nazistiska Svenska motståndsrörelsen, enligt medier.

2015-02-14_0706

– De är misstänkta för förberedelse till grov misshandel och för olaga hot mot grupp, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att de anhållna har kopplingar till en nazistisk organisation.

-Pettersson tycker att AB och Ex pressen ska granskas och att de borde tåla detsamma som de utsätter andra för. Ex pressens chefredaktör tycker han är tuff när han säger ”Det är Expressens historiska uppdrag, formulerat redan när tidningen lanserades 1944, att granska nazism” hur tufft var det att lansera en tidning mot nazism 1944 när det var uppenbart att Hitler skulle förlora kriget Thomas?

Nåväl, till skillnad från PK-media får Svenska Motståndsrörelsen komma till tals även om jag inte sympatiserar med dem eller deras politik.

”Med anledning av den senaste tidens uthängningar mot Motståndsrörelsens aktivister begav sig Nordfronts utsända för att intervjua David Baas och hans redaktionskollegor utanför Expressen. Polisen kom till platsen och tre av Nordfronts medarbetare är nu gripna, misstänkta för ”olaga hot mot grupp”.

Expressen har under den senaste tiden sysslat med uthängningar, eller ”granskningar” som de själva kallar det, av Motståndsrörelsens aktivister, medlemmar och sympatisörer. Senast idag hängde de ut nationella kvinnor med namn och bild.
Med anledning av detta begav sig Nordfronts utsända ut mot Expressens redaktion med kameror för att där invänta David Baas och hans kollegor för att intervjua dem för ett granskande reportage, å Nordfronts vägnar.

Väl på plats spred Nordfronts medarbetare ut sig för att täcka så många utgångar som möjligt för att inte missa David Baas när han lämnar byggnaden. Nästan omedelbart dök polisen upp på platsen och omringade Nordfronts journalister och grep tre av dessa.
Enligt polisen är nu dessa tre misstänkta för brottet ”olaga hot mot grupp”.
Flera medier har skrivit om ”hotet” men missar helt det faktum att det var en journalistisk insats”

2015-02-14_0734

18 thoughts on “Journalister som skulle granska Expressen gripna av polis

 1. Expressen bryter medvetet mot Journalistförbundets pressetiska regler som även används av Allmänhetens pressombudsman (PO) när de hänger ut dessa kvinnor och barn med namn, tydlig bild och adress där de bor. Var är syftet ? SKRÄMMANDE Expressen!
  Följande hänsyn ska tas inför varje publicering i nyhetsmedia:
  ”Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.”

  Detta är inga brottslingar som Expressen hänger ut! Expressen har nått botten för länge sedan!

 2. EXPRESSEN OCH AFTONBLADET är ynkryggar, de kallar alla som inte är politiskt korrekta för nazister, det förringar de offer för den verkliga nazismen, de uppträder som 7klöverns förlängda arm, all kritik mot massinvandringen kallas NAZISM.
  Om dessa kvinnor i egenskap av journalister ville tala med kräken är de i sin fulla rätt att söka upp dem och ställa sina frågor, det är så en demokrati fungerar.
  YNKRYGGAR ÄR DE!

 3. Ja, det säger ju allt! De skulle kanske gått hem till Baas istället, tryckt upp en mick i ansiktet och filmat. Nej, det är ju bara vissa självutnämnda som får göra det. Obegripligt, lagen är inte lika för alla. Botten är nådd, Expressen får agera statsmakt med en otäck maktfullkomlighet och det är en skandal!

 4. Sverige blir mer och mer skrämmande för varje dag som går!
  I nästa fas kommer även våra tankar att nagelfaras och registreras!
  MVH
  Janne

 5. Alltså Expressen är som en ”snorunge” Startar gärna något men står ej för sina ”handlingar” Fega är dem och tror sig stå över lagen genom hänga ut folk som tvingas begå självmord och andra tvingas till tystnad!

 6. Typiskt dessa fega krakar till Redaktörer, att hänga
  ut folk till beskådande går bra, men att själva granskas,
  nej då skriker dessa fega as på samhällets beskydd.
  SLUTA ATT KÖPA BÅDE EXPRESSEN OCH AFTONLÖGNEN,
  DET ENDA SPRÅK DOM FÖRSTÅR!

 7. Hmm, undrar om man kan kalla in polis nästa gång journalister från Expressen, AB mfl står utanför och väntar på någon. Samt anmäla dem för ”hets mot grupp”?

 8. Den som ger sig in i leken får leken tåla! Fick jag lära mig en gång i tiden, gäller inte det för Baas och Mattsson? Står de ovanför reglerna?

  • Du Naivtive,jag undrar också vad som menas med grupp.
   Hets mot grupp?Aldrig hört talas om tidigar.
   Eller kanske journalister numera är en folkgrupp också
   eftersom muslimer är en folkgrupp,har vi fått lära oss.

 9. Är det möjligen samma Expressen som kritiserar polisen när de ingriper i förorterna, som nu använder polisen när de själva känner sig hotade?

 10. Svensk gramatisk, etisk och juridisk distinktion:
  1) granskning av Expressen -> stora platinaspaden
  2) granskning av Expressen -> häktning och åtal för ”hot mot grupp”

 11. Knappast oväntat, varje tecken till motstånd mot detta vansinniga system börjar ju kriminaliseras nu.

Kommentera